KINFO: Tiedelehti Hybris hakee kirjoittajia, teemana Eriarvoisuus

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
To Kesä 1 17:33:09 EEST 2017


Tiedelehti Hybris hakee kirjoittajia, teemana Eriarvoisuus

Eriarvoisuutta ilmenee kaikilla ihmiselämän osa-alueilla. Usein eriarvoisuudesta keskustellessa tarkastellaan hyvinvointia tuottavia voimavaroja, ja niiden epätasaista jakautumista eri väestöryhmien kesken. Mutta mitä eriarvoisuudesta seuraa? Entä onko eriarvoisuus ensisijaisesti taloudellista, kulttuurista vai sosiaalista? Vai muodostuuko se aina kaikista näistä yhdessä? Millaiset tekijät ovat tuottaneet eriarvoisuutta ennen, tuottavat yhä ja tuottavat tulevaisuudessa? Tuoko tulevaisuus tullessaan uudenlaisia eriarvoisuutta tuottavia mekanismeja, vai ovatko ne vanhoja tuttuja? Miksi eriarvoisuus kasautuu ja jopa periytyy sukupolvelta toiselle? Miten yhteiskunnan eri instituutiot, kuten terveydenhuoltojärjestelmä, voivat torjua eriarvoisuutta, kun kansalaisten tarpeet ovat yksilölliset? Miten eriarvoisuudesta keskustellaan julkisuudessa? Mitkä ovat eriarvoisuuden symbolit? Entä onko eriarvoisuus aina pahasta, vai voiko se joissain tapauksissa olla myös tavoiteltavaa?
Teema on tarkoitettu vapaasti ja laajasti tulkittavaksi. Toiveenamme on saada monipuolisia juttuehdotuksia eri tieteenaloilta. Lähetä sivun mittainen synopsis aiheestasi viimeistään 4.6. osoitteeseen josefina.sipinen(at)uta.fi. Toimituskunta käsittelee saapuneet tarjoukset viikon 23 aikana. Mukaan valittujen tekstien deadline on 2.8. Tämän jälkeen kirjoitukset käyvät läpi toimituskierroksen, jonka päätteeksi kirjoittajilla on vielä viikko aikaa muokata tekstejään annetun palautteen pohjalta. Artikkeleiden lisäksi julkaisemme myös kirja-arvosteluita.
Hybris on vapaaehtoispohjalta toimiva verkkolehti, jonka toimituskunnan jäseniä yhdistävät opinnot Tampereen yliopistossa. Lehti tarjoaa julkaisufoorumin perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille - tai kenelle vain, jolla on halua saada kiinnostava tieteellinen tekstinsä julki.
Hybriksen viimeisin numero (1/2017) ilmestyi 16.4. teemalla "Alkoholi". Tähän ja aiempiin numeroihin voi tutustua osoitteessa http://www.hybrislehti.net<http://www.hybrislehti.net/>. Meidät löytää myös Twitteristä @hybrislehti ja Facebookistahttps://www.facebook.com/hybrislehti/.
Hybriksen toimituskunnan puolesta
Josefina Sipinen
Päätoimittaja

?



**************************************
Viestin välitti:
Matias Kari
Tiedotusvastaava, TYK ry
tiedotus at tykry.fi

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20170601/edc76907/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo