KINFO: Lauantailätinät 23.8.

Salli Keinänen salli.k.keinanen at utu.fi
La Elo 23 11:48:12 EEST 2014


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks.http://tyy.fi/ylioppilaskunta/sahkopostilistat)
1.1 TYY hakee opiskelijaedustajia yliopiston hallintoelimiin
1.2 Turun Ylioppilaskyläsäätion valtuuskuntaan haetaan jäsentä 31.12.2015 päättyvälle kolmivuotiskaudelle

2. Tapahtumat
2.1 Power Shift -ilmastotapahtuma 20.-21.9. Otaniemessä, Espoossa

3. Sekalaista
3.1 Walkapolis – Avoin haku kaupunkikävelyn vetäjäksi
3.2 Ensi vuoden alussa ICYE-vapaaehtoistyöhön Aasiaan, Afrikkaan tai Latinalaiseen Amerikkaan
3.3 Hae vaalitoimitsijaksi seurakuntavaalien ennakkoäänestykseen
3.4 Plan Suomen Mitä?-verkoston Johto- ja suunnitteluryhmä hakee uusia jäseniä
3.5 Cantus Mercurialis -kuoro hakee uusia jäseniä

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee opiskelijaedustajia seuraaviin paikkoihin:

·         varajäsen yliopistokollegioon
·         varajäsen tutkintolautakuntaan
·         varajäsen yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan johtokuntaan
·         varajäsen matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan johtokuntaan
·         varajäsen oikeustieteellisen tiedekunnan johtokuntaan.

Haku aukeaa 22.8.2014 ja päättyy 1.9.2014 kello 23.59, johon mennessä hakemusten tulee olla palautettuina. Hakeminen tapahtuu sähköisesti alla olevan lomakkeen kautta.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?usp=drive_web&formkey=dFBJYmpPQkxuTGFKZ1drTlBuZVNPMXc6MA#gid=0

Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallitus valitsee hallinnon opiskelijaedustajat.

Opiskelijajäseniksi ovat TYYn ohjesäännön mukaan hakukelpoisia henkilöt, joilla on oikeus suorittaa alempi korkeakoulututkinto, ylempi korkeakoulututkinto, lisensiaatin tai tohtorin tutkinto, erikoislääkärin tai erikoishammaslääkärin opinnot Turun yliopistossa. Hakukelpoisuuden edellytyksenä on lisäksi se, että opiskelija on ilmoittautunut läsnäolevaksi. Hakukelpoisia eivät kuitenkaan ole henkilöt, jotka ovat päätoimisessa, vähintään kuusi kuukautta kestävässä työsuhteessa yliopistoon. Päätoimisuuden rajana pidetään 20 tuntia viikossa.

TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

Lisätietoja:
Juha Isotalo
asiantuntija, koulutuspolitiikka
(02) 276 9613
tyy-koposihteeri at utu.fi<mailto:tyy-koposihteeri at utu.fi>

********************************************************************************

1.2
Turun Ylioppilaskyläsäätion valtuuskuntaan haetaan jäsentä 31.12.2015 päättyvälle kolmivuotiskaudelle

Turun Ylioppilaskyläsäätiö rakentaa, perusparantaa, vuokraa ja ylläpitää opiskelija- ja nuorisoasuntoja peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevia ja ns. työssäkäyvää nuorisoa varten. TYS:llä on yli 7 300 asuntopaikkaa Turussa ja Raumalla.  Säätiö on TYYn vuonna 1966 perustama.

Säätiön ylimpinä hallintoeliminä ovat valtuuskunta ja hallitus. Valtuuskunnassa on 48 jäsentä, jotka edustavat eri intressitahoja. Valtuuskunta vahvistaa vuosittain talousarvion, toimintasuunnitelman, tilinpäätöksen ja päättää vuosikertomuksen edellyttämistä toimenpiteistä. Lisäksi valtuuskunta valitsee TYS:n hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä ottaa toimeen toimitusjohtajan. TYYllä on valtuuskunnassa kuusi paikkaa, joista yksi kuuluu itseoikeutetusti edustajiston puheenjohtajalle, joka toimii TYS:n sääntöjen mukaan myös valtuuskunnan II varapuheenjohtajana.

Asuntoyhteisön toimintaa säätelevät huoneenvuokralaki, muut asumista, rakentamista ja vuokrausta koskevat lait ja asetukset, valtioneuvoston ja asuntorahaston ohjeet aravavuokratalojen asukasvalinnoista ja hoidosta, kaupungin järjestyssäännöt sekä yhteisön sisäiset ohjeet ja säännöt.

TYY hakee yhtä jäsentä TYS:n valtuuskuntaan. Aiempi kokemus TYS:stä, opiskelija-asumisesta, hallinnossa toimimisesta, hakemuksesta ilmenevä motivaatio tehtävän menestykselliseen hoitamiseen ja halu vaikuttaa opiskelija-asumiseen katsotaan eduksi.

Hakemus pyydetään toimittamaan TYYhyn osoitteeseen tyy-jarjestosihteeri at utu.fi<mailto:tyy-jarjestosihteeri at utu.fi> 25.8.2014 klo 12.00 mennessä.

TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

Ylioppilaskunnan edustajisto valitsee TYS:n valtuuskunnan jäsenen 27.8. pidettävässä kokouksessaan.

Lisätietoja:
TYYn pääsihteeri Tomi Nyström, tyy-paasihteeri at utu.fi

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
Ihailetko ihmisiä, jotka muuttavat maailmaa?

Voit olla yksi heistä.

Ilmastonmuutos on yksi vakavimmista kriiseistä, joka ihmiskuntaa on kohdannut. Jotta ilmaston lämpeneminen ei ylittäisi hallittavissa pidettyä kahta astetta, ilmastopolitiikan on kiireesti noustava aivan uudelle tasolle – niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Se merkitsee sitä, että maailma tarvitsee nyt enemmän kuin koskaan ihmisiä, jotka ovat valmiit käyttämään kykyjään muutoksen tekemiseen: poliittisen paineen luomiseen, ratkaisujen keksimiseen ja yhä useampien ihmisten inspiroimiseen.

Tule mukaan tekemään kaikkea tätä! Ilmoittaudu Suomen ensimmäiseen Power Shift -ilmastotapahtumaan 20.–21. syyskuuta Aalto-yliopiston Design Factorylla Espoon Otaniemessä.

Power Shift kokoaa ilmastosta välittäviä tavallisia ihmisiä yhteen kanavoimaan huolensa toiminnaksi ja yhteiskunnalliseksi muutokseksi. Osallistujat tutustuvat toisiinsa, oppivat lisää ilmastonmuutoksesta, jakavat ideoita, inspiroituvat ja suunnittelevat tulevaa ilmastotoimintaa sekä paikallisella että kansallisella tasolla. Monissa maissa Power Shiftit ovat synnyttäneet vahvoja ilmastoliikkeitä, jotka kohtaavat toisiaan ja jakavat osaamistaan myös kansainvälisellä tasolla, luoden yhdessä poliittista painetta maailman johtajille.

Power Shift on:
- inspiroivia puhujia
- kiinnostavia työpajoja ja keskusteluja
- valokuvausta, musiikkia, banderollien maalausta
- syksyn parhaat ilmastobileet
- lähtölaukaus Suomen ilmastoliikkeen uudelle aallolle

Power Shiftit ovat tärkeä osa kasvavaa kansainvälistä ilmastoliikettä – vuonna 2014 niitä järjestetään jo yli 70 maassa, esimerkiksi Yhdysvalloissa, Ukrainassa, Vietnamissa, Brasiliassa ja Ruotsissa. Nyt on myös Suomen vuoro!

Osallistujat voivat valita kolmesta eri ohjelmaraiteesta: “Ilmastotoiminnan ABC”, “Yhteiskunnallinen muutos ja miten se tehdään” tai “Luova vaikuttaminen”. Eri vaihtoehdot koostuvat koulutuksista, työpajoista ja keskusteluista, joissa ei vain istuta ja kuunnella, vaan päästään konkreettisesti tekemään! Lauantaina kuullaan asiantuntijoiden paneelissa, miten tehdään hiilivapaa Suomi ja sunnuntaina suunnitellaan tulevaa ilmastotoimintaa ja tempaistaan yhdessä paremman ilmastopolitiikan puolesta. Tutustu ohjelmaan tarkemmin osoitteessa www.powershiftsuomi.org<http://www.powershiftsuomi.org/>!

Ilmoittaudu tapahtumaan google-lomakkeella viimeistään 7.9.! Osallistuminen maksaa 10 euroa: https://docs.google.com/forms/d/1FJ14i_bxQtqK9t7lyEjIhEdEzcBk6e2v-fIDgxXEC98/viewform

Tykkää Power Shiftista myös Facebookissa<http://www.facebook.com/powershiftsuomi> ja kutsu kaverisikin tykkäämään!

Innostunein terveisin,
Power Shift -tiimi

Kysyttävää? Ota yhteyttä tapahtumakoordinaattori Sarianna Mankkiin (sarianna at 350suomi.org<mailto:sarianna at 350suomi.org>). Power Shiftia koordinoi ilmastojärjestö 350 Suomi.

********************************************************************************
********************************************************************************

3.1
Walkapolis – Avoin haku kaupunkikävelyn vetäjäksi

Kutsumme sinut vetämään kaupunkikävelyn Turussa lokakuussa 2014. Olisiko sinulla erityistä tietoa, taitoa tai ideaa, jonka haluaisit jakaa muille, kävellen kaupungissa? Haluaisitko vetää kävelyn hyvin tuntemallasi teemalla tai aiheella? Mikäli kyllä, ota meihin yhteyttä.

Walkapolis on erilaisissa urbaaneissa ympäristöissä tapahtuva kaupunkikävelyprojekti. Tänä syksynä Walkapolis vierailee Turussa New Performance Turku Festivalilla. Haluaisitko sinä olla yksi kaupunkikävelyn oppaista? Kävelyt lähtevät sinun ideastasi ja asiantuntijuudestasi. Reittien valmistelu tapahtuu yhdessä Walkapolis-työryhmän jäsenen koreografi Maija Hirvasen ja New Performance Turku Festivalin kanssa. Rakennamme yhdessä kävelyistä ikimuistoiset kokonaisuudet.

Kävelyiden lähtökohta voi olla vaikkapa asiantuntijuuden tarjoama näköala kaupunkiin, sosiaalinen ympäristösi tai yhteisösi, tai sinulle henkilökohtaisesti tärkeä asia. Etsimme erityisesti kaupungin nykyhetkeen ja tulevaisuuteen suuntaavia kävelyitä. Aikaisemmilla kävelyillä on mm. asetuttu huutelun kohteeksi, selvitelty kävelijöiden elämien ongelmia ja mielipiteitä, synnytetty tilapäinen katusulku ja opeteltu viheltämään sisäänhengityksellä. Haluaisitko pitää kävelyluennon kvanttifysiikan suhteesta kaupunkiin? Tai viedä kävelijät vaikkapa kierrokselle baareihin, joita emme tienneet olevan olemassa? Onko sinulla elämäntapa, jota kaikki eivät tunne ja jonka voit avata kävellen? Tai jotakin muuta? Miten haluaisit yllättää meidät?

Kaksi kävelyä toteutetaan Turussa 4.-5.10.2014 klo 10-12. Oppaille maksetaan palkkio.

Jos kiinnostuit projektista, kirjoita vapaamuotoinen ehdotus sähköpostilla 31.8.2014 mennessä.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:
New Performance Turku Festival
info at newperformance.fi
puh. 0295 330 902

Tätä avointa kutsua saa halutessaan levittää eteenpäin.

Ensimmäiset Walkapolis-kävelyt tapahtuivat Helsingin Juhlaviikkojen ja Zodiakin ohjelmassa 2013. Walkapolis 2014 -kävelyitä tukee Koneen säätiö.

********************************************************************************

3.2
Ensi vuoden alussa ICYE-vapaaehtoistyöhön Aasiaan, Afrikkaan tai Latinalaiseen Amerikkaan

Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Haluaisitko nähdä maailmaa ja kohentaa kielitaitoasi? Hae International Cultural Youth Exchange (ICYE) -vapaaehtoistyöohjelmaan!

ICYE-vapaaehtoiset työskentelevät ulkomailla etenkin lasten ja nuorten parissa sosiaali- ja opetusalan työpaikoissa, kuten kouluissa, päiväkodeissa, katulasten tukikeskuksissa ja orpokodeissa. Vapaaehtoistyötä on tarjolla myös mm. ihmisoikeusjärjestöissä sekä terveydenhoito- ja ympäristöalalla. Jaksot kestävät 6 tai 12 kuukautta.

Vapaaehtoistyöntekijänä pääset tutustumaan lähietäisyydeltä kohdemaahasi ja sen ihmisiin. Alkuvuonna 2015 kohdemaat ovat Argentiina (6 kk), Bolivia (6 kk), Etelä-Afrikka (6 tai 12 kk), Ghana (6 kk), Honduras (6 tai 12 kk), Indonesia (6kk), Intia (6 kk), Kenia (6 kk), Meksiko (6 kk), Nigeria (6 tai 12 kk), Taiwan (6 kk) ja Tansania (6 kk). Vapaaehtoiset majoittuvat isäntäperheessä tai vapaaehtoistyöpaikkansa yhteydessä. Ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikäraja joustaa monissa kohdemaissa.

Ohjelmaan haetaan Maailmanvaihto ry:n kautta. Maailmanvaihto on yli 50-vuotias nuorisovaihtojärjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toiminnan tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä ja tarjota oppimismahdollisuuksia nuorille aikuisille. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Haku päättyy 1.9.2014. Osallistujat valitaan hakemuksen sekä haastattelun perusteella ja hakijat haastatellaan haastatteluilloissa 9.9.2014 ja 15.9.2014.

Lisätietoja:
- Ohjelmatiedot, hinnat ja hakuohjeet: www.maailmanvaihto.fi/ajankohtaista/ICYE-alkuvuoden-lahdot<http://www.maailmanvaihto.fi/ajankohtaista/ICYE-alkuvuoden-lahdot>
- ICYE-vapaaehtoistyöntekijöiden blogeja: www.maailmanvaihto.fi/blogit<http://www.maailmanvaihto.fi/blogit>


--
Ystävällisin terveisin

Minna Räisänen
Tiedottaja / Communications Officer
Maailmanvaihto ry – ICYE Finland
Oikokatu 3, 00170 Helsinki, Finland
Tel. +358 9 774 1101
tiedottaja at maailmanvaihto.fi<mailto:tiedottaja at maailmanvaihto.fi>
www.maailmanvaihto.fi<http://www.maailmanvaihto.fi/>
www.icye.org<http://www.icye.org/>
ICYE – United Nations Peace Messenger

********************************************************************************

3.3
Hae vaalitoimitsijaksi seurakuntavaalien ennakkoäänestykseen

Seurakuntavaalit pidetään kerran neljässä vuodessa. Haemme nyt tarkkoja ja täsmällisiä vaalitoimitsijoita toteuttamaan vaalien ennakkoäänestystä ma 27. – pe 31.10.2014.

Ennakkoäänestyspaikkoja on Turussa ja Kaarinassa muun muassa kauppakeskuksissa, kirjastoissa, oppilaitoksissa ja seurakuntatiloissa. Rekrytoimme noin 50 henkilöä työskentelemään ennakkoäänestyksen vaalitoimitsijoina ja -avustajina. Vaatimuksena työhön on täsmällinen työote ja hyvät asiakaspalvelutaidot. Arvostamme kokemusta vaalitoimitsijana tai vastaavissa tarkkuuta vaativissa tehtävissä.

Osa työvuoroista on sellaisia, joissa liikutaan päivän aikana kahden tai kolmen äänestyspaikan välillä. Palkka maksetaan tehtyjen työtuntien mukaan, 9,83 €/h. Palkanmaksupäivä on viimeistään 28.11.2014.

Hakulomake löytyy osoitteesta https://www.webropolsurveys.com/S/2B38D685A48ED6CE.par ja hakea voi su 31.8. asti. Työhaastattelut tehtävään pidetään ma 8. – ti 9.9. Kutsut haastatteluihin lähetetään erikseen s-postilla.

Lisätietoja työstä ja hakumenettelystä antaa Kerttu Palmunen, p. 040 341 7780, kerttu.palmunen at evl.fi.

Kerttu Palmunen
projektitiedottaja seurakuntavaalit
Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä
PL 922, 20101 Turku
p. 040 341 7780
www.turunseurakunnat.fi<http://www.turunseurakunnat.fi>

********************************************************************************

3.4
Haku Mitä?-verkoston Johto- ja suunnitteluryhmään on nyt auki!
Oletko kiinnostunut kehityskysymyksistä ja globaalista oikeudenmukaisuudesta? Planin Mitä?-verkoston Johto- ja suunnitteluryhmä (JoS) hakee uusia 18–30-vuotiaita jäseniä. Ryhmä suunnittelee, kehittää ja koordinoi verkoston toimintaa yhdessä taustaorganisaatio Planin kanssa. JoS-ryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa joko kasvokkain tai Skypen välityksellä. Tapaamisten lisäksi JoS-ryhmän jäsenet työstävät projektejaan sähköisesti Facebookin avulla.
Mitä?-verkoston Johto- ja suunnitteluryhmässä pääsee muun muassa:
o ideoimaan verkoston uutta, innovatiivista vaikuttamistoimintaa
o oppimaan lisää vaikuttamistyöstä ja globaalin vastuun kysymyksistä
o saamaan kokemusta järjestötyöstä ja muuttamaan maailmaa loistotyyppien kanssa


Vuonna 2014–15 JoS-ryhmä työskentelee globaalin oikeudenmukaisuuden ja siihen kytkeytyvien gender-kysymysten parissa. Hae mukaan nyt!
Hakuohjeet:
Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 8.9. Vapaamuotoiset hakemukset lähetetään osoitteeseen mitaverkosto at plan.fi. Kerro hakemuksessa motivaatiostasi toimia JoS-ryhmässä sekä mahdollisesta vapaaehtoistyö- tai vaikuttamistyökokemuksestasi. Mainitse hakemuksessasi myös mahdolliset erityisosaamisalueesi. Valittu JoS-ryhmä aloittaa toimintansa lokakuussa 2014.
Lue lisää: www.mitaverkosto.fi<http://www.mitaverkosto.fi/>
Lisätietoja: Nuorten osallisuuden koordinaattori Lotta Jäättelä: lotta.jaattela at plan.fi tai 040 450 9253
********************************************************************************

3.5
Hei sinä kuorolaulusta kiinnostunut!

Kaipaatko laulamista hyvässä seurassa rennolla meiningillä? Täällä sinua odottelee avoimin ja innostunein mielin opiskelijakuoro Cantus Mercurialis. Kolmikymmenhenkinen kuoromme on sekakuoro, ja siinä on laulajia eri tiedekunnista sekä yliopiston ulkopuolelta. Harjoittelemme joka maanantai klo 18.30 – 21.00 Turun kauppakorkeakoululla Mercatorin flyygelin äärellä. Aiempaa kuorotaustaa ei vaadita, perusmusikaalisuus riittää. Uudet laulajat pääsevät nopeasti mukaan niin varsinaiseen kuin vapaa-ajan kuorotoimintaan. Lähde siis ihmeessä laulamaan kanssamme! Otamme uusia laulajia kuoroon 25.8. ja 8.9. klo 18.30 alkaen. Nähdään Mercatorilla!

********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys

Aivosolu syntyi miehen aivoissa, kolusi nurkat ja totesi paikan tyhjäksi. Kuuli kolinaa ja meni tarkistamaan kolinan syytä. Toinen aivosolu siellä kolisteli ja totesi uudelle aivosolulle: " Ai hei, uusi kaveri! Tule sinäkin tuonne alas, siellä me muutkin olemme!"

Mies luki tieteellistä lehteä.
– Happi keksittiin näköjään vasta vuonna 1773.
Hänen vaimonsa hämmästyi kauheasti.
– Voi herranjestas, millä ihmiset elivät sitä ennen?

– Mitä eroa on kaljakorilla ja asianajajalla?
– Asianajaja kusettaa enemmän.

Parisuhde on kuin koulupäivä, ensin kemiaa, sitten ranskaa ja lopulta historiaa…

********************************************************************************
********************************************************************************


Terveisin
Salli Keinänen
Lauantailätinöiden päätoimittaja
sakakei at utu.fi
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20140823/a6eb2c70/attachment-0001.html