[H-verkko] Arvosteltavaksi: niin & näin syksyn 2021 kirjoja

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Ma toukokuu 3 08:56:39 EEST 2021


Agricola - Suomen humanistiverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X). Jos haluat arvostelukappaleen lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com<https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko>> ilmoita kirjan nimi ja kustantaja sekä oma postiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
niin & näin -kirjat syksyllä 2021

Rebecca Buxton & Lisa Whiting (toim.)
FILOSOFIAN KUNINGATTARET. HISTORIAN SIVUUTETTUJEN AJATTELIJOIDEN ELÄMÄ JA PERINTÖ
Suom. Tapani Kilpeläinen
ISBN 978-952-7189-79-5
216 sivua
Filosofian historia ei ole tehnyt naisille oikeutta. Se esitetään yleensä ukkogalleriana, jossa naiset loistavat vain poissaolollaan. Filosofian kuningattaret nostaa menneet ja nykyiset naisajattelijat unhon yöstä maineen parnassolle. Syyskuu.

Amin Maalouf
SIVILISAATIOIDEN HAAKSIRIKKO
Suom. Tapani Kilpeläinen
ISBN 978-952-7189-81-8
N. 300 sivua
Pitkän linjan kirjailija ja lehtimies analysoi laajassa esseessään, miksi ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta on tullut pelkkiä korulauseita. Miksi talouden ja lääketieteen edistysaskeleet eivät ole tuoneet hyvinvointia kaikille? Ja miksi henkinen pimeys tuntuu lähteneen liikkeelle juuri Lähi-idästä? Syyskuu.

Katrine Marçal
KUKA VALMISTI ADAM SMITHIN PÄIVÄLLISEN?
Suom. Elina Halttunen-Riikonen
ISBN 978-952-7189-41-2
N. 250 sivua
Itsekäs yksilö on nykyisen talous- ja ihmissuhdeajattelun opinkappale, kyseenalaistamaton oletus, joka peittää enemmän kuin paljastaa. Katrine Marçal kertoo, miten pahasti oman edun tavoittelun korostaminen estää näkemästä asioita sellaisina kuin ne ovat ja peittää naisten työn näkyvistä. Syyskuu.

Brian O'Connor
JOUTILAISUUS. ESSEE FILOSOFIASTA
Suom. Tommi Kakko
ISBN 978-952-7189-85-6
N. 250 sivua
Filosofit ovat taajaan asettuneet puurtamisen puolelle toimettomuutta vastaan. Brian O'Connor kuitenkin osoittaa, ettei touhukkuus ole niin alati arvokasta kuin luullaan: lunkistiottamisellekin on vankat filosofiset perusteet. Lokakuu.

Sami Pihlström
IHMISEN MAAILMA. ESSEITÄ HUMANISMISTA, TOTUUDESTA JA AJATTELUN TILASTA
ISBN 978-952-7189-83-2
N. 250 sivua
Professori Sami Pihlström tarkastelee uutuuskirjassaan ihmisen tietoa, vastuuta ja merkitystä. Hän lähtee liikkeelle kärsimyksestä inhimillisenä peruskokemuksena ja puolustaa itsekriittistä, omat rajansa ja tiedon rajat tunnustavaa humanismia. Lokakuu.

www.netn.fi/kirjat<http://www.netn.fi/kirjat>

***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, joten jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen, jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista myös muussakin julkaisussa – muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle:https://agricolaverkko.fi/arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina sekä tallentuu "Agricolan kirja-arvostelut" julkaisun sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/.<https://agricolaverkko.fi/arvostelut/>


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/h-verkko/attachments/20210503/7c1d2f17/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta H-verkko