[H-verkko] Arvosteltavaksi: Lustraatio

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Ti Helmi 17 19:42:46 EET 2015


Agricola - Suomen historiaverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X)
Jos haluat saada kirjasta arvostelukappaleen, lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com>, jossa ilmoitat kirjan nimen ja kustantajan sekä postiosoitteesi (maaposti!). Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
Arto Luukkanen, Jukka Mallinen, Martti Puukko
Lustraatio

Arto Luukkanen, Jukka Mallinen sekä Martti Puukko valottavat uudessa artikkelikokoelmassaan käsityksiään maamme suhteesta suureen itäiseen naapuriin erityisesti analysoiden suomalaisten taipuisan selkärangan kestävyyttä kiristyneessä maailmantilanteessa. Kirjoittajien ainutlaatuiset kokemukset yhteiskuntaelämän eri aloilta tuovat kipeään keskusteluun kauan kaivattuja uusia näkökulmia ja esityksen lähihistoriamme perkaamiseksi.

Arto Luukkanen on dosentti, yliopistolehtori ja kirjailija, joka on kirjoittanut useita Venäjään ja Suomen Venäjä-suhteisiin liittyviä teoksia. Luukkanen on myös aikamme näkyvimpiin kuuluva yhteiskunnallinen kommentaattori, joka ei säästele arvioissaan sen enempää herroja kuin narrejakaan.

Jukka Mallinen on kääntäjä, kirjailija ja esseisti. Mallinen on tehnyt mittavan uran nykyvenäläisen proosan parissa ja työskennellyt myös mm. idänkaupassa. Vuonna 2014 Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves myönsi Malliselle 4. luokan Maarjamaan ristin.

Martti Puukko on tehnyt mittavan uran dokumentaristina ja toimittajana niin Suomessa kuin ulkomailla. Suomessa hän on julkaissut mm. entisen itäblokin huumoria käsittelevän teoksen yhdessä tohtori Ilmari Susiluodon kanssa.
***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista lisäksi muussakin julkaisussa ja muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
 
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina. Arvostelu tallentuu "Agricolan kirja- arvostelut" julkaisun sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja- arvostelut/.