[H-verkko] Arvosteltavaksi: Viipurin läänin ja Padasjoen historiat

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Mon toukokuu 19 13:16:08 EEST 2014


Agricola - Suomen historiaverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X)
 
Jos haluat saada kirjasta arvostelukappaleen, lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com>, jossa ilmoitat kirjan nimen ja kustantajan sekä postiosoitteesi (maaposti!). Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
Padasjoen historia
Pekka Ahtiaisen ja Jukka Tervosen "Padasjoen historia: Elämää Päijänteen rannalla, Elantoa metsästä, maasta ja maisemasta" on 670-sivuinen, nelivärikuvitettu teos pienen päijäthämäläisen kunnan ja sen asukkaiden vaiheista 1900-luvun alun maalaiskylien yhteiskunnasta nykypäivään globalisoituvaan EU-Suomeen.
Teoksen ovat toimittaneet Veikko Kallio, Risto Marjomaa ja Jouko Nurmiainen ja sen kirjoittamiseen ovat Ahtiaisen ja Tervosen lisäksi osallistuneet Veikko Kallio ja Ilkka Tervonen. Teos julkistettiin lauantaina 10.5.2014 ja sen on kustantanut Padasjoen kunta.
 
Viipurin läänin historia
Kuusiosainen suurteossarja Viipurin läänin historia täydentyy kokonaiseksi, kun sarjan viides osa, vuodet 1812-1917 kattava "Autonomisen Suomen rajamaa" ilmestyy kesäkuussa 2014. Nyt ilmestyvässä osassa on 582 sivua ja runsas kuvitus.
Aikakauden Vanhan Suomen muuhun Suomeen yhdistämisestä aina Suomen itsenäistymiseen kattavan teoksen ovat toimittaneet Yrjö Kaukiainen, Risto Marjomaa ja Jouko Nurmiainen, ja sen kirjoittajakunnassa on lukuisia alojensa asiantuntijoita Helsingin, Itä-Suomen ja Jyväskylän yliopistoista. Teoksen ovat kustantaneet Karjalan Kirjapaino Oy ja Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö, ja sitä markkinoi Karjala-lehti Lappeenrannasta.

***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista lisäksi muussakin julkaisussa ja muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
 
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina. Arvostelu tallentuu "Agricolan kirja- arvostelut" julkaisun sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja- arvostelut/.