[H-verkko] Arvosteltavaksi: Auditoriumin kirjoja

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
To Kesä 5 10:56:48 EEST 2014


Agricola - Suomen historiaverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X)
Jos haluat saada kirjasta arvostelukappaleen, lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com>, jossa ilmoitat kirjan nimen ja kustantajan sekä postiosoitteesi (maaposti!). Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
Auditorium kirjoja
 
Heikki Talvitie – Venäjä, Venäjä, Venäjä!
280 sivua+karttoja, lk 47.1, ISBN 978-952-7043-06-6.
 
 
Heikki Talvitie – Venäjä, Venäjä, Venäjä!
Tämän teoksen suuri yhteinen nimittäjä on Venäjä, sen tila ja sija maailmassa ja nimenomaan suhteessa Suomeen ja suomalaisiin.
”Olen palvellut kolmeen otteeseen Suomen Moskovan suurlähetystössä: Avustajana 1966-68, jolloin troikka oli vielä koossa: Leonid Brezhnev, Aleksei Kosygin ja Nikolai Podgornyi, ministerineuvoksena 1976-80, jolloin Brezhnev jo oli ylhäisessä yksinäisyydessään ja suurlähettiläänä 1988-92, jolloin Mihail Gorbatshov yritti uudistaa Neuvostoliittoa, epäonnistui ja jonka epäonnistumisen seurauksena Boris Jeltsin hajotti Neuvostoliiton ja astui Venäjän Federaation johtoon”, Heikki Talvitie kertoo.
Teokseen sisältyy myös kolme historiallista katsausta: Suurvalta Venäjä ja Suomi, Skandinavian keskuksessa sijaitseva Ruotsi ja Suomi sekä Euroopan Unioni ja Suomi.
Teoksessa on myös Suomen aluetta kuvaavia karttoja Pähkinäsaaren rauhan rajoista nykyisiin rajoihin.
***
 
Anthony Sampson – Mandela – Virallinen elämäkerta
702 sivua, lk 99.1, ISBN 978-952-7043-04-2.
 
Joulukuussa kuollut Nelson Mandela oli yksi aikamme innostavimmista poliittisista hahmoista. Mandelan vuodesta 1951 tuntenut arvostettu englantilainen journalisti Anthony Sampson kirjoitti hänestä virallisen elämäkerran, joka ilmestyi ensimmäisen kerran Mandelan presidenttikauden päättyessä vuonna 1999. Ajan tasalle saatettu teos ilmestyy toukokuussa suomeksi nimellä Mandela. Virallinen elämäkerta.
 
Ralf Gothóni – Hämähäkki
418 sivua, lk 78.9,
ISBN 978-952-7043-05-9.
 
Ralf Gothóni haastaa lukijansa huumorilla ja itseironialla perimmäisten kysymysten ääreen. Hän tarkastelee maailmaa musikaalisilla silmälaseilla, yrittää nähdä yksilön sijoittumisen ympäristöönsä ja hänelle tarjoutuvien opintien ja kasvun ajan ongelmien parissa.

***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista lisäksi muussakin julkaisussa ja muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
 
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina. Arvostelu tallentuu "Agricolan kirja- arvostelut" julkaisun sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja- arvostelut/.