[H-verkko] Arvosteltavaksi: Teoksen kevään 2014 kirjoja

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
La Helmi 1 13:07:01 EET 2014


Agricola - Suomen historiaverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi  Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X)
Jos haluat saada kirjasta arvostelukappaleen, lähetä sähköpostia  osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com>, jossa ilmoitat kirjan  nimen ja kustantajan sekä postiosoitteesi (maaposti!). Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen  kirjan.
***

Teoksen kevään 2014 kirjoja
 
Minna Lindgren-Olli Löytty
Sinfoniaanisin terveisin
 
Sinfoniaanisin terveisin koostuu Olli Löytyn ja Minna Lindgrenin autenttisesta kirjeenvaihdosta, joka käynnistyi, kun Löytty huomasi – hyvinkin keski-ikäisesti – kyllästyneensä rockiin. Hän ei kuitenkaan halunnut tyystin luopua musiikista. Hän ei vain tiennyt, miten kuuntelutottumusten laajentaminen piti toteuttaa. Klassinen musiikki oli hänelle vierasta, ehkä vähän pelottavaakin. Mutta uteliaisuutta riitti. Niinpä hän päätti kirjoittaa kirjeen ammattilaiselle, Lindgrenille, kysyäkseen neuvoa. Kirja ei ole perinteinen ”klassisen musiikin historia aloittelijoille”. Pikemminkin se on kehityskertomus, jota kuka tahansa asiasta kiinnostunut saattaa seurata – olipa hänellä harrastuneisuutta entuudestaan tai ei. Riemukkaalla tyylillään Lindgren saattelee oppilastaan syvemmälle taidemusiikin saloihin, aina elävään konserttiin asti! Kirjaan on koottu myös kosolti yleistä tietoa, josta voi olla hyötyä harrastajalle, mutta ennen kaikkea se on iloinen johdatus joskus vaikeanakin pidetyn musiikin nautintoihin. Ikään, perhetaustaan, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan sivuseikkaan katsomatta.
***
Samuli Tiikkaja
Tulisaarna
Einojuhani Rautavaaran elämä ja teokset
 
Tulisaarna – Einojuhani Rautavaaran elämä
ja teokset kertoo säveltäjä Einojuhani Rautavaaran (s. 1928) ja hänen teostensa tarinan.
 
Kirja perustuu ennennäkemättömänlaajaan aineistoon, kuten mittavaan lähde
- kirjallisuuteen ja arkistolähteisiin, lukuisiin kadonneiksi luultuihin teoksiin, sävellysten
luonnosmateriaaleihin sekä säveltäjän päiväkirjoihin ja kirjeenvaihtoon
 
***
Heli Vaaranen Sunnuntaina Manhattanilla
 
Heli Vaarasen muistelmat vievät lukijan aikamatkalle 1980-luvun New Yorkin malli-, taide- ja jetsetpiireihin, maailmaan, josta Suomessa ei tuolloin tiedetty mitään
***
Russell Brand
Mun muikkarit
Seksiä, huumeita ja seisomakomiikka
 
Russell Brand (s.1975) on brittiläinen stand up -koomikko ja näyttelijä. Mun muikkarit on hänen elämäkertansa, jossa kuvataan siekailemattomalla tyylillä matkaa kurjista lapsuudenoloista teatterikouluun ja lopulta menestykseeen Hollywoodissa.

***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat  vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, jos et  saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale  Agricolan toimitukseen jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen  arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista lisäksi muussakin  julkaisussa ja muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös  Agricolassa.