[H-verkko] Arvosteltavaksi: Tutkijaliiton kevään 2013 kirjoja sekä lisäys WSOY:n kevään kirjoihin

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Ti Maalis 19 11:51:25 EET 2013


Agricola - Suomen historiaverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X)
 
Jos haluat saada kirjasta arvostelukappaleen, lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com>, jossa ilmoitat kirjan nimen ja kustantajan sekä postiosoitteesi (maaposti!). Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***

Vielä tämä lisäys WSOY:n kevään kirjoihin
Virtanen, Rauli: Kaivoja köyhille. Suomalaisen kehitysyhteistyön vuosikymmenet

Millaisin eväin Suomi osallistui kehitysmaiden avustamiseen 1960-luvulla? Mihin ulkoministeriön virkamiehet tähtäsivät avustuspäätöksissään? Mikä on Suomen rooli tämän päivän kehitysyhteistyössä?Teoksessa käsitellään suurten auttajien, kuten SPR:n, Kirkon Ulkomaanavun ja Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen Kepan, roolia eri avustushankkeissa. Kenttätyöhön lähteneet pioneerit kertovat värikkäästi kokemuksistaan toimivissa tai ylimitoitetun idealistisiksi osoittautuneissa projekteissa.Huikean huumorin ja myötäelämisen sävyttämät kertomukset lyhentävät ensimmäisen ja kolmannen maailman välistä henkistä etäisyyttä. Kirja pyrkii myös löytämään vastauksen kysymykseen, miksi kehitysapua ja -yhteistyötä tarvitaan.

Tutkijaliitto kevään 2013 kirjoja

Cixous, Hélène: Medusan nauru ja muita ironisia kirjoituksia

"Kirjoita! Kirjoittaminen on sinua varten, sinä olet itseäsi varten, ruumiisi on käsilläsi, tartu siihen."Feministisen ajattelun kehittäjän, tuottoisan kirjailijan ja kirjallisuudentutkija Hélène Cixous'n artikkelikokoelma peräänkuuluttaa (koko)naisvaltaista muutosta kieleen ja kirjoitukseen. Vuonna 1975 julkaistut manifestinomaiset kirjoitukset "Medusan nauru" (Le rire de la méduse) ja "Purkauksia" (Sorties) hakevat toisenlaista taloutta, kysyvät mitä on naiskirjoitus ja muotoilevat vaihtoehtoa hallintaan ja omaisuuden kartuttamiseen perustuville maskuliinisille laeille.
 
Schiller, Friedrich: Kirjeitä ihmisen eettisestä kasvatuksesta

Friedrich Schillerin (1759-1805) teosta Kirjeitä ihmisen esteettisestä kasvatuksesta (Briefe über die ästhetische Erziehung des Menschen) voi pitää runoilijana ja näytelmäkirjailijana tunnetun Schillerin esteettisenä ja filosofisena pääteoksena. Kirja koostuu 27 kirjeestä, jotka Schiller on alun perin osoittanut tanskalaiselle tukijalleen Augustenburgin herttua Fredrik Christianille. Kirjeet kokoavat yhteen Schillerin keskeisimmät esteettiset ajatukset ja hänen Kant-tutkimustensa hedelmät. Samalla ne ovat Weimarin klassismiksi kutsutun aate- ja kirjallisuushistoriallisen kauden henkinen kiteytymä. Monet Schillerin ajatuksista vaikuttivat keskeisesti saksalaiseen varhaisromantiikkaan ja idealismiin.

***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista lisäksi muussakin julkaisussa ja muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
 
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina. Arvostelu tallentuu "Agricolan kirja- arvostelut" julkaisun sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja- arvostelut/.