KINFO: Technican lokakuun terveiset (FI)

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
To Marras 20 15:56:57 EEST 2022


Lokakuiset tervehdykset Technicalta!


Kokosimme viimeisen kuukauden ajalta tärkeimpiä edunvalvontaviestejä yhteen.


  1.  Rauman merkiverkostopäivät
  2.  Flavoria Innovation Festival -kurssi
  3.  Onko tuutorisi supertuutori -ehdota tuutoriasi tunnustuksen saajaksi
  4.  Apuraha opiskelijaprojekteja varten
  5.  Kokeile varata aika sähköisesti opintoneuvontaan!
  6.  Edunvalvonnan kiitosilta 17.11.

Technican kuulumiset & halloped-toiminta


Technica ry on kuluneen syksyn aikana tavannut aktiivisesti järjestöjen kopoja / sopoja sekä hallopedeja. On ollut ilo huomata, että kuukausittaisten tapaamisten seurauksena esimerkiksi henkilökuntaa ja opiskelijoita lähentävä, Kopokahveina tunnettu konsepti, on saatu laajennettua useampaan laitokseen. Hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat ovat olleet aktiivisesti mukana tiedekunnan koulutuksen kehittämisen toimikunnassa sekä tiedekunnan johtokunnassa.


Olemme myös aktiivisesti tavanneet tiedekunnan hallintoa kerran kahdessa viikossa ja välittäneet sinne opiskelijoiden terveisiä. Perustimme opetuslaadun seuraamista varte kopocase-rekisterin, joka voidaan myöhemmin laajentaa laajempaan palautteen seuraamiseen. Lisäksi tiedekunta aloittaa hitaasti sekä varmasti alumnitoiminnan rakentamisen sekä Gradukahvit konseptin. Näistä tulee lisää tietoa myöhemmin. Lisäksi Technica on suunnitellut ja tilannut ansionauhan, jota on tarkoitus jakaa ansioituneille edunvalvojille.

1. Rauman meriverkostopäivät

Tervetuloa tutustumaan merenkulun ja laivanrakennuksen kärkeen Raumalle!
Paikalla on merenkulun ja laivanrakennusalan kärkiyrityksiä, viranomaistahoja ja oppilaitosten edustajia kertomassa ajankohtaisista bisnesmahdollisuuksista, hankkeista ja työllistymismahdollisuuksista.
Tilaisuus on tarkoitettu yrityksille ja organisaatioille, joilla on tarjottavana osaamista laivanrakennuksen, logistiikan ja/tai merenkulun puolella sekä opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita työllistymään meriklusteriin.

Luvassa on:
* verkostoitumismahdollisuuksia
* laadukas seminaariohjelma
* merimessuilla runsas tarjonta laivanrakennusalan ja merenkulun näytteilleasettajia
* opiskelijoista kiinnostuneita työnantajia

Turun yliopiston tekniikan alan opiskelijoille on tarjolla maksuton bussikuljetus tapahtumaan sekä maksuton lounas!

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 28.10.2022 tästä linkistä   https://raumankauppakamari.fi/?action=eventregistration&id=474&aid=d6776097
[https://lh3.googleusercontent.com/1orMjW2qXCQeZqd03txjFNPuLrW8JV-ezom1LaHl7cblzmB2zLN-LenU2ekIDPYtsbsUHnzeNPR_Bi3o-7tFuRDa8Gl4UFA-lGXR7WzI]<https://raumankauppakamari.fi/?action=eventregistration&id=474&aid=d6776097>

Retki Rauman meriverkostopäivään 2022 | Rauman kauppakamari<https://raumankauppakamari.fi/?action=eventregistration&id=474&aid=d6776097>
raumankauppakamari.fi
Hyvät Turun yliopiston tekniikan alojen opiskelijat, Rauman seudun yritykset tarjoavat Turun yliopiston tekniikan opiskelijoille matkan Rauman meriverkostopäivään. Tervetuloa tutustumaan merenkulun ja laivanrakennuksen kärkeen Raumalle! Paikalla on merenkulun ja laivanrakennusalan kärkiyrityksiä, viranomaistahoja ja oppilaitosten edustajia kertomassa ajankohtaisista bisnesmahdollisuuksista, hankkeista ja työllistymismahdollisuuksista. Matka ja päivän aikana tarjoiltava lounas ovat retkeilijöille maksuttomat.  Luvassa on:* verkostoitumis- ja työllistymismahdollisuuksia* laadukas seminaariohjelma* merimessuilla runsas tarjonta laivanrakennusalan ja merenkulun näytteilleasettajia Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii etukäteisilmoittautumisen alla olevalla lomakkeella. Lisätiedot toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse. Tervetuloa mukaan! ---------


Kuljetuksen lähtöaika Turusta on noin 7.00 ja paluu välittömästi tilaisuuden päätyttyä.
Tarkemmat tiedot toimitetaan lähempänä tilaisuutta niille, jotka ovat kuljetukseen ilmoittautuneet.

Tervetuloa Raumalle!

Yt. Heikki Nurmi

Heikki M. Nurmi
Yritysasiantuntija

Rauman kaupunki
Kaupunkikehitys

Kanalinranta 3 (PL 41), 26101 Rauma
puh. 050 593 2658
email heikki.nurmi at rauma.fi<mailto:heikki.nurmi at rauma.fi>



2. Flavoria Innovation Festival -kurssi


FFF järjestää marraskuussa Flavoria Innovation Festivalin (14.11.2022 - 18.11.2022 Aistikattilassa) johon he hakevat kaikkia kiinnostuneita opiskelijoita mukaan. Kurssiin osallistumisesta saa 2 op (koodilla: DEKE0127 Special Topics in Food Sciences). Lisätietoja saa FFF:n Emma Sivulalta sekä alla olevista linkeistä sekä liitteistä (ja jossain määrin minulta (Oskar Laaksonen) 2op:n liittyen). Kurssi on kaikille tiedekunnan opiskelijoille. Lisätietoa liitetiedostossa.



Kurssin ilmoittautumislinkki on https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=13715

Tapahtuman nettisivut: https://varsifood.utu.fi/en/innovation-festival/for-students/

Hieman infoa löytyy myös intrasta tapahtuman kohdalta https://konsta.utu.fi/fi-fi/More/Calendar/UTU-Tapahtumakalenteri/UTU-Tapahtumakalenteri-Sis%C3%A4sivu/id/13715




Terv., Oskar Laaksonen

Elintarvikekehityksen yliopistonlehtori


3. Onko tuutorisi supertuutori -ehdota tuutoriasi tunnustuksen saajaksi


Supertuutorin tunnistaa siitä, että hän antaa uusille opiskelijoille aidon ja jakamattoman huomionsa sekä ohjaa, kuuntelee ja tsemppaa uusia opiskelijoita. Hän tutustuttaa opiskelijat yliopistokampukseen ja sen tiloihin unohtamatta opiskelijaravintoloita ja liikuntapaikkoja. Supertuutori on lämminhenkinen opiskelijaopas, joka on läsnä ja tutustuttaa avuliaasti opiskelijaelämään. Supertuutorilta saa tietoa tärkeistä opintojaksoista, digitaalisista alustoista, opiskelutekniikoista ja terveyspalveluista. Supertuutori saa aikaan hyvän hengen ryhmässään ja neuvoo uusia opiskelijoita mielellään. Supertuutori moikkaa kampuksella myös orientaatioviikkojen jälkeen ja tulee kysymään kuulumisia.

Ilmianna tuutorisi nyt!

Jos sinun tuutorisi täyttää edellä mainitun kuvauksen ja on toiminut esimerkillisenä opastajana yliopistomaailmaan, ilmianna hänet ylioppilaskunnalle!

TYY palkitsee ehdotusten perusteella tehtävässään ansioituneen tuutorin ja julistaa hänet Turun yliopiston vuoden 2022 Supertuutoriksi. Etsimme myös kansainvälisiä opiskelijoita ohjannutta Kv-Supertuutoria.

Lähetä ehdotuksesi yksin tai yhdessä tuutoriryhmäsi kanssa meille oheisen linkin takaa löytyvällä lomakkeella 6.11.2022 mennessä. Ehdottajan on oltava vuonna 2022 opintonsa Turun yliopistossa aloittanut.

Ehdota Supertuutoria: https://link.webropolsurveys.com/S/5931E15178F979AD


4. Apuraha opiskelijaprojekteja varten


Turun yliopisto tukee opiskelijoidensa yrittäjämäistä toimintaa jakamalla opiskelijaprojekteille suunnattua apurahaa. Apurahalla voidaan rahoittaa perustutkinto-opiskelijoiden lyhytaikaisia projekteja, joiden kohderyhmänä ovat yliopistoyhteisön jäsenet (opiskelijat, henkilökunta) tai Turun alueella asuvat ja toimivat kansalaiset, yritykset ja organisaatiot.

Apuraha on suunnattu toimintaan, joka innostaa, synnyttää hyvää sekä edistää hyvinvointia ja kasvua Turun yliopistossa (mukaan lukien Porin ja Rauman kampukset) tai laajemmin Turun alueella.

Apurahan suuruus yhtä hakukierrosta kohden on 1000 euroa, joka voidaan jakaa useamman hakijan kesken. Apurahan myöntämisestä vastaa Kumppanuudet ja vaikuttavuus -yksikkö.

Apurahaa haetaan sähköisellä lomakkeella, jossa hakija esittelee tiiviisti


  *   projektin tavoitteet ja ennakoidut positiiviset vaikutukset
  *   kohderyhmän
  *   toteutusajan sekä budjetin.

Haku on auki 14.11.2022 asti! Lue lisää ja jätä hakemus osoitteessa https://intranet.utu.fi/index/yrittajyyden-edistaminen/Sivut/Apuraha-opiskelijaprojekteille.aspx

Lisätietoja:
Paula Pehkonen, koordinaattori, papehk at utu.fi<mailto:papehk at utu.fi>

5. Kokeile varata aika sähköisesti opintoneuvontaan!

Turun yliopistossa pilotoidaan lukuvuonna 2022–2023 sähköistä Asio-ajanvarauspalvelua. Sähköisen varauskalenterin kautta voit vaivattomasti varata ajan opintoneuvontaan.

Sähköisen varauskalenterin kautta voit tällä hetkellä varata neuvontaa ja ohjausta seuraavista tiedekunnista:

  *   kasvatustieteiden tdk (Turku sekä Rauma)
  *   lääketieteellinen tdk
  *   matemaattis-luonnontieteellinen tdk
  *   teknillinen tdk
  *   yhteiskuntatieteellinen tdk

Lisäksi voit varata neuvonta-ajan mm. SOTE-akatemian opintoihin ja joihinkin avoimen yliopisto-opetuksen opintoihin (oikeustiede, tekniikka, kemia, fysiikka, tähtitiede) liittyen. Lisäksi mukana ovat erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutusten ohjaus ja neuvonta sekä maahanmuuttajille suunnattu ohjauspalvelu SIMHE.

Sähköisen ajanvarauksen käyttäminen on helppoa

  *   Varauskalenterin käyttäminen ei vaadi kirjautumista
  *   Saat varauksestasi sähköpostiisi vahvistuksen, joka sisältää ics-kalenterikutsun sekä etätapaamisten osalta etäkokouslinkin
  *   Muistathan antaa myös palautetta pilotista. Saat palautelinkin varausvahvistuksen mukana.
  *   Muista perua varaus kohdassa "Omat varaukset", jos et voikaan osallistua.

>> Siirry tästä ajanvarauskalenteriin: https://asio.utu.fi/utuav/
https://intranet.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/varaa-aika-opintoneuvontaan.aspx


6. Edunvalvonnan kiitosilta 17.11


Technica ry järjestää syksyn edunvalvontavirkkarit 17.11 hallopedeille, kopoille ja sopoille. Laittakaa päivä ylös, lisätietoa seuraa myöhemmin.


Terveisin
Technican hallitus

Technica ry on teknillisen tiedekunnan edunvalvontajärjestö, joka toimii linkkinä tiedekunnan hallinnon ja opiskelijoiden välillä. Tapaamme säännöllisesti hallinnonopiskelijaedustajia sekä järjestöjen koposopoja.  Kokoamme myös kerran kuukaudessa tiedekunnan ajankohtaisia asioita infoviestiksi. Näiden lisäksi tiedekuntaan ja opintoihin liittyviä uutisia voi seurata Technican ig:stä (@technicary) ja opitnoasioissa voi ottaa suoraan yhteyttä sähköpostimme kautta technica at utu.fi.

**************************************
Viestin välitti:
Jasmin Toukoniemi
Tiedotusvastaava, TYK ry
tiedotus at tykry.fi
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20221020/7a4d5f54/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo