KINFO: Loimun Vappukampanja loppuu 8.5. ja nyt on aika suunnata kohti kesätöitä!

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
Su toukokuu 8 16:30:07 EEST 2022


Heippa ja mukavaa toukokuuta!


Pikku hiljaa kevät vaihtuu kesään sekä koittaa kesätyöt ja -tapahtumat! Tässä kohdassa mieltä saattavat askarruttaa työllistymiseen ja kesätöihin liittyvät kysymykset. Loimu on sun tukena myös tässä! Lue lisää työnhausta, työttömyyskassasta ja Loimun jäsenyydestä tästä viestistä.


1. Vappukampanja on voimassa vielä sunnuntaihin 8.5.
Liity jäseneksi nyt ja jäsenyys on sinulle ilmaista vuoden 2022 loppuun asti. Liittymällä Loimun opiskelijajäseneksi tai suosittelemalla Loimun opiskelijajäsenyyttä kampanja-aikana olet mukana 299 euron arvoisen Polarin urheilukellon ja viiden 20 euron arvoisen GoGift superlahjakortin arvonnassa! Kaikille kampanja-aikana liittyneille uusille opiskelijajäsenille ja opiskelijajäsenyyttä suositelleille Loimun jäsenille lähetetään lisäksi Loimun munkkihaalarimerkki (katso kuva tämän sähköpostin liitteenä)!
Lue vappukampanjasta tarkemmin vielä täältä<https://www.loimu.fi/opiskelijalle/miksi-liittya-opiskelijajaseneksi/vappukampanja/>.
Vuoden 2022 jälkeen jäsenyys on 24 €/vuosi (ilman työttömyyskassaa) tai 84 €/vuosi (työttömyyskassalla). Liittyminen ei sido mihinkään ja sen voi lopettaa koska vain. Täältä löydät syyt liittyä Loimun opiskelijajäseneksi<https://www.loimu.fi/opiskelijalle/miksi-liittya-opiskelijajaseneksi/>.

2. Kohti (kesä)töitä
Jos kesätyöpaikka ei ole vielä napannut, ei huolta, vielä on paikkoja auki. Älä luovuta, vaan kurkkaa Loimun avoimet työpaikat -hakuvahti<https://tyopaikat.loimu.fi/tyopaikat/?sivu=1> ja rustaa alla olevien vinkkien avulla työhakemuksesi paremmaksi. (Sähköpostista otsikolla ” Loimun tammikuinen tervehdys” löytyy lisää kesätyöhausta.) Lisäksi Loimu tarjoaa henkilökohtaista ohjausta ja sparrausta sekä maksuttomia koulutuksia jäsenilleen. Lue lisää näistä eduista kohdasta 5.

Vinkkejä työnhakuun:

  *   Testaa tästä millainen työnhakija olet<https://loimu.typeform.com/tyonhauntaidot?typeform-source=www.loimu.fi>
  *   Hanki itsellesi kesätöitä näillä kootuilla vinkeillä<https://www.loimu.fi/opiskelijalle/tyossa-opiskelijana/vinkkeja-kesatyonhakuun/>
  *   Yleiset vinkit: CV, työhakemus, työhaastattelu ja piilotyöpaikat<https://www.loimu.fi/tyo-ja-ura/tyonhakijoille/tyonhaun-ohjeistus/>

3. Oikeudet ja mahdollisuudet kuntoon töissä
Onneksi olkoon, jos nappasit itsellesi oman alan työpaikan! Pidä oikeuksistasi huolta heti työsopimuksen sitomisesta lähtien. Loimun jäsenet ovat oikeutettuja käyttämään mm. Loimun palkkanosturia (löytyy Loimun jäsenintrasta<https://jasensivut.loimu.fi/>), jossa voi katsoa omaan koulutustasoon sopivan palkkatoiveen. Lisäksi Loimun jäsenet voivat hyödyntää lakineuvontaa ja olla varmoja siitä, että omassa sopimuksessa ehdot ja edut ovat kohdallaan.

4. Liity työttömyyskassaan ja turvaa tulosi
Vaikka nyt sinulla löytyisi töitä, ei ikinä voi tietää, mitä elämässä sattuu. Siksi työttömyyskassan kerryttäminen opiskeluaikana/kesätöissä on järkevää. Sitä paitsi opiskelijat voivat kerryttää työssäoloehdon täyteen pätkätöillä, kunhan tekee töitä 18 h / vko. Jo kuukauden työttömyydessä kassanjäsenillä ja jäsenittömillä on eroja tuloissa.

Työttömyyskassa pähkinän kuoressa
Työttömyyskassaan kannattaa liittyä viimeistään 3. vuoden kesätöiden koittaessa, jotta ehdit kerryttää työssäoloehdon. Jos tulet lomautetuksi tai jäät työttömäksi, olet oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan (työssäoloehto tulee olla täytetty). Ansiosidonnainen työttömyysturvan määrä on nimensä mukaisesti sidottu ansioidesi suuruuteen, joten se on merkittäväksi Kelan maksamia etuuksia suurempi.


  *   Esimerkiksi 2000 €/kk keskituloissa ansiosidonnainen päiväraha on n. 1200 €/kk, kun Kelan peruspäiväraha on n. 700 €/kk. Tämä tarkoittaa, että saisit n. 500 €/kk enemmän, kun olet työttömyyskassan jäsen.


Miten saat kerättyä työssäoloehdon täyteen?
Jotta olet oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan, tulee työssäoloehto täyttyä. Työssäoloehto on 26 viikkoa, vähintään 18 h/vko. Eli sinun tulee tehdä töitä 26 viikon ajan (opiskelijana ei tarvitse olla yhtäjaksoista työtä) vähintään 18 h viikossa. Työssäoloehtoon luetaan mukaan kaikki tehty työ eli työn ei tarvitse olla oman alan työtä.

Opiskelijaetu
Opiskelijat saavat työttömyyskassallisen opiskelijajäsenyyden hintaan 7 €/kk. Kassaan ei voi liittyä takautuvasti, joten se on hyvä tehdä nyt. Loimun jäsenenä ilmoita halukkuudestasi liittyä työttömyyskassaan sähköpostitse jasenasiat at loimu.fi tai täytä täältä lomake<https://www.loimu.fi/jasenyys/tyottomyysturva/>. Jos et ole vielä Loimun jäsen, voit kätevästi liittyä työttömyyskassan jäseneksi täältä<https://www.loimu.fi/liity-jaseneksi/>.
Lue lisää työttömyyskassasta.<https://www.loimu.fi/jasenyys/tyottomyysturva/>

5. Loimu tarjoaa jäsenilleen mm.

  *   Työnhakuun apua<https://www.loimu.fi/tyo-ja-ura/tyonhakijoille/>
  *   Henkilökohtainen uraneuvont<https://outlook.office365.com/owa/calendar/Loimury@loimu.fi/bookings/>a
  *   Tapahtumia ja koulutuksia<https://www.loimu.fi/tapahtumat-ja-koulutukset/>
  *   Verkkovalmennuksia<https://www.loimu.fi/tyo-ja-ura/verkkovalmennukset/>
  *   Tallenteita<https://www.loimu.fi/tyo-ja-ura/tyonhakijoille/miten-urapalvelut-tukee-tyonhaussa/>
  *   Englannin kielisten dokumenttien huoltoa<https://www.loimu.fi/tyo-ja-ura/tyonhakijoille/miten-urapalvelut-tukee-tyonhaussa/>
  *   Lakiluuri<https://www.loimu.fi/tyo-ja-ura/lakiluuri/> (suositeltavaa, kun on jo työpaikka/sopimusta tehdessä)
  *   Palkkaneuvontaa ja sparrausta<https://www.loimu.fi/opiskelijalle/tyossa-opiskelijana/opiskelijoiden-palkkasuositukset/>
  *   Asiantuntijoiden apu ja vinkit<https://www.loimu.fi/tyo-ja-ura/>
  *   Yhteydenottolomake edunvalvontatiimiin<https://www.loimu.fi/yhteystiedot/yhteydenottopyynto-edunvalvontatiimille/>
  *   Työttömyyskassa<https://www.loimu.fi/jasenyys/tyottomyysturva/>
  *   Loimu-lehti <https://www.loimu.fi/verkkolehti/> voi tarjota mm. inspiraatiota mahdollisista työnantajista
  *   Lisää Loimun etuja<https://www.loimu.fi/jasenyys/jasenedut/>

6. Miksi juuri Loimun jäsenyys kannattaa?

Loimulta löytyy asiantuntemusta sekä valtakunnallista tietoa työllistymisestä, työpaikoista ja urapoluista juuri meidän alalta. Palvelumme ovat kohdennettu juuri alamme opiskelijoille sekä tietysti jo työelämässä oleville. Loimun jäsenyys on opiskelijoille ja vasta-valmistuville halvempaa kuin työelämässä oleville, mutta edut ovat täysin samat. Työssäoloehtoon luetaan mukaan kaikki tehty työ eli työn ei tarvitse olla oman alan työtä. Käy verkkovalmennuksilla, tapahtumissa tai varaa aika suoraan asiantuntijatapaamiseen. Loimu tarjoaa sulle henkilökohtaista tukea.

Lisäksi Loimun opiskelijajäsenet saavat lisäksi mm. sponssia järjestön kautta ekskursiomatkoihin, ilmaisia tapahtumia ja ilmaiset drinkkiliput Luonnontieteilijöiden jouluristeilyllä. Tietysti Loimulta löytyy paljon etuja vapaa-ajan viettoon, vakuutuksiin ja pankkiin. Katso edut täältä<https://www.loimu.fi/jasenyys/jasenedut/>.

7. Liity Loimuun täältä<https://www.loimu.fi/liity-jaseneksi/>

Jos sulle tulee kysyttävää mistä tahansa edellisestä tai et tiedä miten hyötyä Loimun jäsenyydestä, ole rohkeasti yhteydessä muhun. Mulle voi soittaa tai laittaa viestiä.

Tsemppiä opintoihin ja mukavaa loppukevättä! 🙂

Ystävällisin terveisin / Med vänlig hälsning
Aliisa Wahlsten
Loimun kampuspromoottori / Loimus kampuspromoter
Turku / Åbo

promoottori.turku at loimu.fi
050 5731779


Loimun verkkosivut ja jäsensivut ovat uudistuneet. Löydät uusilta sivuilta vastauksia työelämää koskeviin kysymyksiin, tukea uravalintoihin ja hyödyllistä tietoa Loimun jäsenpalveluista. Käy tutustumassa, minkälaisia palveluja, etuja ja osallistumismahdollisuuksia jäsenyys sinulle tarjoaa! www.loimu.fi<https://www.loimu.fi/>

___________________________

Viestin välitti:
Jasmin Toukoniemi
Tiedottaja
Turun Yliopiston Kemistit TYK ry
tiedotus at tykry.fi
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20220508/cce145c4/attachment-0001.html>
-------------- seuraava osa --------------
Ei-tekstimuotoinen liite on siirretty...
Nimi: JärjestöFEED 3.png
Tyyppi: image/png
Koko: 1425307 bytes
Kuvaus: JärjestöFEED 3.png
Url : <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20220508/cce145c4/attachment-0001.png>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo