PILTTI-KINFO: Infoa ainejärjestömme toimintaan liittyen!

TYK ry puheenjohtaja puheenjohtaja at tykry.fi
Ma Syys 6 10:16:10 EEST 2021


If you have anything to ask about our organization in English, please send an email to international at tykry.fi. This info is only in Finnish but we are more than happy to answer any questions you may have! Our website has an English section: https://tykry.fi/info-in-english/

Moikka kaikki uudet piltit!

Mukavaa alkanutta syksyä! Tähän viestiin olemme koonneet tärkeää infoa järjestöömme liittyen, suosittelen kaikkia lukemaan ja kysymään rohkeasti, jos jokin jää mietityttämään!


  1.  Tiedotus

Teidät on nyt liitetty Kinfo-listallemme, jonka kautta suoritamme pääasiallisen tiedotuksemme, muiden tiedotuskanavien ollessa Instagram, Discord, Facebook, nettisivut ja tapahtumakalenteri. Kinfon kautta välitämme omien tapahtumiemme lisäksi suoraan kaikki biokemian ja kemian opiskeluun liittyvät tiedotteet, työpaikkailmoitukset sekä tiedekuntajärjestöjen Hybridin ja Technican ja ammattiliitto Loimun tiedotteet.


Lauantaisin ilmestyy meidän viikkotiedotteemme Lauantailätinät, joihin kerätään viikon aikana saapuneet viestit, joita emme välitä suoraan, esimerkiksi muiden järjestöjen tapahtumaviestit.



tykry.fi (nettisivut)

@tyk_ry (Instagram)

https://discord.gg/eBWPgtb8eG (Discord)

Turun Yliopiston Kemistit TYK ry (Facebook)



  1.  Järjestömme tilat
Järjestöllämme on kolme tilaa, joista uusin sijaitsee Aurumilla huoneessa A103. Aurumin tilaan on muutettu entinen Toimistomme ja muuton jälkeinen järjestely on vielä kesken, joten tarkemmat tiedot tilankäytettävyydestä tulee myöhemmin syksyllä, kun ne selkenevät meillekin.

Vetokaappi on (bio)kemistien oleskelutila PharmaCityn 6. kerroksessa molekulaarisen kasvibiologian tiloissa (huone 6054). Huone löytyy opetuslabrojen vierestä hätäsuihkua vastapäätä ja on käytettävissä silloin kun tilat ovat muutoinkin avoinna (klo 8-16). Vetokaapista löytyy tällä hetkellä istumatilaa sekä kahvinkeitin.

Kolmas tilamme Kraatteri sijaitsee Q-talon alakerrassa (Nummenpuistokatu 2). Kraatteri on avoinna vain erikseen ilmoitettuina aikoina hallituksen toimesta, kulku tilaan tapahtuu Q-talon nurkalla sijaitsevasta metalliovesta, portaat alas ja ovi vasemmalla.
Jäsenistö saa vuokrata Kraatterin omaan käyttöönsä täysin veloituksetta, lisäinfoa löytyy nettisivuiltamme, https://tykry.fi/tilat/


  1.  Toiminta

Järjestössämme on monipuolista toimintaa kaikille! Hallitus päivystää Aurumilla joka tiistai ja torstai klo 12-13. Päivystysaikaan voit ostaa itsellesi mm. haalarimerkkejä, luentomonisteita ja kangaskasseja tai saapua jutustelemaan hallituksen kanssa.

Hallitus kokoustaa kerran viikossa vakiokokousaikaan, joka ilmoitetaan myöhemmin lauantailätinöissä, Discordissa ja Instagramissa.



Monipuolista toimintaa järjestetään huomioiden vallitseva koronatilanne. Näitä ovat esimerkiksi Deadline-piiri, sitsit, verenluovutus, kyykkä ja Kemistien Raittiusseura. Raittiusseura on järjestömme edustusjoukkue Campussport Cupissa. Nettisivuiltamme löydätte tapahtumakalenterimme, jota päivitämme ajantasaisesti.


  1.  Miten mukaan toimintaan?

Hallitus ottaa aina mielellään apua ja ideoita vastaan, ja näistä onkin tarjolla esimerkiksi nakkipisteitä ilman sen pidempiaikaisempaa sitoutumista. Mikäli kuitenkin mielesi tekee lähteä säännöllisemmin mukaan ainejärjestötoimintaan, voit liittyä TYK ry:n toimihenkilöksi! Toimarina saat ensikädessä tiedon tapahtumistamme, joihin etsimme apukäsiä ja pääset mukaan myös virkistystilaisuuksiimme. Toimareita haetaan ihan yleisesti, mutta myös spesifisemmin erilaisiin tehtäviin. Tarkemmat toimarikuvaukset löydätte nettisivuiltamme, jos mielessäsi olsii uusi toimaripesti, ehdota sitä rohkeasti hallitukselle.  Jos haluat toimariksi laita viestiä: kemistit at lists.utu.fi. Mikäli laaja-alaisempi vaikuttaminen kiinnostaa, voit myös hakea syyskokouksessa hallitukseen! Järjestämme ennen syyskokousta hallituskisuttelut, jolloin hallitustoiminnasta kiinnostuneet saavat entistäkin tarkemman selonteon hallituksen eri tehtävistä.


  1.  Apua opintoasioihin liittyen

Mikäli esimerkiksi jokin kurssi tuntuu vaativan aivan liikaa työtä saataviin opintopisteisiin nähden tai mikä tahansa muu asia kurssijärjestelyissä tuntuu mättäävän pahasti, voitte ensisijaisesti olla yhteydessä hallituksemme koulutuspoliittisiin vastaaviin: Viola Inkinen on biokemian kopo (biokemiankopo at tykry.fi) ja Juuso Pitkäniemi kemian kopo (kemiankopo at utu.fi). Kopomme hoitavat yhteydenpidon laitoksiin ja yliopistohallintoon sekä yleisesti huolehtivat opintoasioiden seuraamisesta ja kehittämisestä. Olkaa rohkeasti yhteydessä, tuntui asia kuinka suurelta tai pieneltä tahansa!


  1.  Korona

Koronatilanne vaikuttaa yhä toimintaamme ja siksi muutoksia tapahtumiin ja muuhun toimintaan saattaa tulla hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Pyrimme kuitenkin siihen, että pystymme järjestämään mahdollisimman monipuolista toimintaa mahdollisimman turvallisesti.


Lopuksi, haluan vielä toivottaa teidät tervetulleeksi iloiseen (bio)kemistien joukkoon! Toivottavasti nähdään syksyn tapahtumissa ja yliopistolla! Kysykää rohkeasti, jos jokin jäi vielä askarruttamaan. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin. 😊

Syysterveisin,

Milja Virtanen
Puheenjohtaja
Turun Yliopiston Kemistit TYK ry
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20210906/7c3671b7/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo