KINFO: Lauantailätinät 4.9.

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
La Syys 4 15:08:40 EEST 2021


Tervehdys (bio)kemistit!

Uusi lukukausi on täällä ja niin jatkuvat myös viikottaiset lauantailätinät. Erityinen tervehdys vielä uusille pilteillemme, joille nämä ovat ensimmäiset sähköpostiin kilahtavat lätinät. Tervetuloa!

Tiedoksi pilteille: Lauantailätinät ovat TYK ry:n viikkokirje, johon kootaan viikon mittaan tiedotettavia asioita. Asiaa löytyy omalta järjestöltämme, TYYltä ja usein myös muilta järjestöiltä tai esimerkiksi yrityksiltä ja mainostajilta. Asiaa on laidasta laitaan ja koko höskän kruunaa loppukevennyksen puujalkavitsi. Jos lätinöitä ei näytä lauantaina ilmestyvän, on luvassa samalle viikolle mitä luultavimmin sunnuntaisupinat tai maanantaina maanantaimutinat.

Tänään luet poikkeuksellisen pitkiä lätinöitä, tsemppiä lukusuoritukseen!

Ja tietty ihanaa syksyn alkua kaikille! 🍁



**************


1. Seuraava hallituksen kokous



2. TYK ry:n viralliset kanavat / The official social medias of TYK ry



3. TYK ry:n tiedotettavat


3.1 Jäsenyyden aktivointi Kide.appissa / Activate your membership in Kide.app
3.2 Sitsikoulutus 7.9. (Myös 2020 piltit)
3.3 Pilttisitsit vuoden 2020 pilteille / Sitsparty for the new students of the year 2020
3.4 Historiikki- ja kunnianosoitusilta + Instagram live



4. TYY:n tapahtumat & Tyyali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat)



4.1 TS Digi 2 kk veloituksetta

4.2 Tervetuloa juhlimaan uuden lukuvuoden alkua!

4.3 Lukuvuosi-ilmoittautumista pidennetty 10.9. asti

4.4 Opiskelija, hae Turun yliopiston lähettilääksi

4.5 TYYn opiskelijan opas 2021–2022 on julkaistu

4.6 CampusSportin ohjattu toiminta käynnistyy 6.9.

4.7 Oikeusaputoimikunnan päivystykset jatkuvat 1.9. etänä, yhteydenotot sähköpostilla

4.8 Täydennyshaku vaihtoon kevääksi 2022

4.9 Opiskelija, hae viestinnän harjoittelijaksi INVEST lippulaivaan

4.10 Ilmoittaudu pelaamaan Akateemisten Legendojen Liigaan (LoL) S3:lle (DL 5.9.)!



5. Sekalaista


5.1 Muuttotyötä kirjastossa tarjolla
5.2 VTT:n lopputyöpaikka
5.3 Hae syksyn Aasia-verkkokursseille 23.8 - 14.9.2021 / Apply to Asia online courses during 23.8 – 14.9.2021
5.4 Turun yliopiston kuoron koelaulut
5.5 Koehenkilöitä kansainväliseen tutkimukseen rakkaudesta ja ihmissuhteista
5.6 Lähde mukaan vapaaehtoiseksi nuorten aikuisten tueksi! TUASin ja Oma Koutsin koulutukset syys-lokakuussa
5.7 Tanssitaidetta ryhmille ja yritystapahtumiin



6. Loppukevennys



************************************************************************

************************************************************************



1. Seuraava hallituksen kokous



Hallitus kokoustaa seuraavan kerran torstaina 9.9. klo 18:30 Aurumilla. Jäsenistöllä on mahdollista osallistua kokoukseen Zoomissa,  https://utu.zoom.us/s/65524495398



************************************************************************

************************************************************************



2. TYK ry:n viralliset kanavat / The official social medias of TYK ry



TYK ry:ä voit sähköpostilistan lisäksi seurata myös sosiaalisessa mediassa. Ota siis seuraavat tiedot haltuun! / You can also follow TYK ry in various of social medias. Take a look at these!



Facebook: Turun Yliopiston Kemistit TYK ry (facebook.com/tykry)

Instagram: @tyk_ry



TYK ry:llä on myös oma Discord-palvelin, johon pääset liittymään alla olevasta linkistä. Muistathan lukea heti ensimmäisenä palvelimen pelisäännöt säännöt-kanavalta! / TYK ry also has a Discord-server. You can join from the link below. We have an TYKRY-in-English -channel too! Remember to read rules from the rules-channel.



linkki Discord-palvelimeen:

https://discord.gg/FmMhxn6





************************************************************************

************************************************************************



3.1 Jäsenyyden aktivointi Kide.appissa / Activate your membership in Kide.app



Tämä viesti ei koske henkilöitä, jotka ovat jo ostaneet jäsenyytensä Kide.app:sta / This message doesn’t consern you if you have already bought your membership from Kide.app.


*In English below*

Hei,

Olemme TYK ry:n hallituksen kanssa päätyneet siirtämään jäsenrekisterimme Kide.appiin sekä hallittavuuden, että tietosuojan parannuksien takia. Jokaisen jäsenen tulisikin täten käydä aktivoimassa oma jäsenyytensä Kide.appissa. Jäsenyytesi voimassaolo tarvitsee aktivoinnin, mutta aktivointi ei muuta jäsenyytesi voimassaoloaikaa. Eli jos olette hankkineet jäsenyyden, joka on ollut voimassa vuoteen 2023 asti, tulee jäsenyytenne jatkossakin olemaan voimassa yhtä pitkään.

Jäsenyyden pääsette aktivoimaan seuraavasta linkistä: https://kide.app/community/bb29fe74-2dd9-4a3c-af3c-be668e8b5438?action=activate-membership&membershipId=209859ee-a5dd-4048-b855-4b71b7a46388


Ohjeet jäsenyyden aktivointiin:

  1.  Kirjaudu kide.appiin
  2.  Täytä jäsentietosi. Näiden tietojen tulee täsmätä jo jäsenrekisterissä oleviin tietoihin, jotta aktivointi osaa kohdistaa jäsenyyden oikeaan jäseneen. Kokeile nimessä sekä vain ensimmäistä nimeä, että kaikkia etunimiä, jos jäsenyyden aktivointi ei ensimmäisellä kerralla toimi. Kokeile lisäksi sähköpostin pitkää ja lyhyttä mutoa.
  3.  Täytä jäsenlisäin. Tässä kohdassa sinun on mahdollista päivittää jäsentietojasi TYK ry:n jäsenrekisteriin jos jotkin tietosi ovat muuttuneet. Uudet tiedot muuttuvat automaattisesti jäsenrekisteriin.
  4.  Jäsenyyden aktivoinnin onnistumisesta tulee ilmoitus.
  5.  Jäsenyyden aktivoinnin onnistumisen voi vielä tarkistaa Kide.appin lompakosta kohdasta "Jäsenyydet". Tällä välilehdellä tulisi näkyä TYK ry:n jäsenyys ja kun jäsenyyden klikkaa auki, tulisi ruudulla näkyä vihreä "voimassa" palkki.

Jos et jostain syystä onnistu näiden ohjeiden avulla aktivoimaan jäsenyyttä ota yhteyttä TYK ry:n IT- ja tietosuojavastaavaan sähköpostilla osoitteeseen tietohallinto at tykry.fi ja kerro millaisia ongelmia sinulla on jäsenyyden aktivoinnissa.

***

Hello,

TYK ry's board has decided to move our member register to Kide.app. This means you have to activate your membership to get full access to our products that require membership. Activation of your membership does not change the duration of your membership so for example if your membership is valid until the year 2023 your membership will be vaid until the yer 2023 after the activation.

You can activate your membership following this link: https://kide.app/community/bb29fe74-2dd9-4a3c-af3c-be668e8b5438?action=activate-membership&membershipId=209859ee-a5dd-4048-b855-4b71b7a46388


Follow these steps to activate your membership:

  1.  Login to Kide.app
  2.  Fill your membership information. At this step your information must match the information in the membership registry. Try with your full name and with only your first name. Also try the long and short version of your utu-mail.
  3.  Fill the membership form. At this point you can change your information in the registry.
  4.  Your activation should be successfull.
  5.  You can check if your membership is activated from Kide.app's wallet under "memberships". If you open the TYK ry's membership, there should be green "valid" button on the screen.

If you have trouble to activate your membership, please contact TYK ry's IT-member via email at tietohallinto at tykry.fi and tell what kind of problem do you have with the activation.


Ystävällisin terveisin / Best Regards
Juuso Pitkäniemi
IT- ja tietosuojavastaava
Turun Yliopiston Kemistit TYK ry



************************************************************************


3.2 Sitsikoulutus 7.9. (Myös 2020 piltit)


This doesn't concern international students.

Hei te uudet ja viimevuoden piltit!

Sitsit, nuo mystiset pöytäjuhlat ovat jo aivan nurkan takana. Mistä tässä kaikessa oikein on kyse ja mitä muuta pöytäjuhlissa voi tehdä syömisen ja juomisen lisäksi? Onko mahdollista, että teen jotain väärin?? Pitääkö mun laulaa???

Kaikkiin näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen sitsikoulutuksesta! TYK ry järjestää sitsikoulutuksen tiistaina 7.9. klo 18 Zoomissa https://utu.zoom.us/j/63482113354
. Kerromme kaiken tarpeellisen sitseihin liittyen, mutta emme liikaa. Sitsaamaan oppii vain sitsaamalla ;)

Saavuthan siis paikalle! Koulutus on erityisen tärkeä kaikille sitseille osallistuville, ja luvassa on myös pilttipiste.

Sitsi-innosta puhkuen,

Tapahtumavastaavat,
TYK ry





************************************************************************


3.3 Pilttisitsit vuoden 2020 pilteille / Sitsparty for the new students of the year 2020


ATTENTION, THIS EVENT WILL BE HELD IN FINNISH AND IT IS PRIMARILY FOR STUDENTS WHO STARTED UNIVERSITY THE YEAR 2020. IF YOU WANT MORE INFORMATION PLEASE CONTACT US

***

Ihanaa syksyä viime vuoden piltit ja kaikki innokkaat sitsaajat! Viime vuonna pilttisitsit jouduttiin perumaan koronan vuoksi, joten tänä vuonna päätimme järjestetää pilttisitsit sekä tämän vuoden, että viime vuoden pilteille. Mikään tosin ei estä ilmottautumasta molemmille, mutta näille sitseille otetaan ensisijaisesti vuoden 2020 pilttien ja tuutoreiden ilmottautumiset.

Sitsit järjestetään 8.9., eli jo melko pian, pahoittelut myöhäisestä ilmottautumisesta, mutta uskon että kaikki ymmärtää pandemiatilanteesta johtuvan varautuneisuuden sekä muuttuvan tilanteen. Näin haluaisinkin pyytää, että jos tulet sitsaamaan pidät huolta, että et saavu paikalle flunssan oireissa, ja noudatat paikalla annettuja ohjeistuksia.

Sitsit järjestetään Q-talolla klo 18 alkaen ja kestävät noin klo 22 asti. Kaikki tarjoiltu ruoka on kasvisruokaa, muista erikoisruokavalioista ilmoitetaan lipun oston yhteydessä kide.app:ssa. Sitseillä on alkoholillinen vaihtoehto, joka kustantaa 15€, sekä alkoholiton joka kustantaa 12€. Liput ostetaan kide.appista https://kide.app/events/39d68c58-7827-4484-bc65-b076aadc8620
 ja lipun osto aukeaa vuoden 2020 pilteille, ja tuutoreille keskiviikkona 1.9. klo 14:00 ja muille perjantaina 3.9. klo 14:00. Sitsien hintaan kuuluu ruuan lisäksi vain muutama juoma, joten jos luulet tarvitsevasi enemmän, niin otathan ne itse mukaan.

Omaa laulukirjaa et tarvitse mukaan, ja jos sellaista sinulla ei vielä ole, paikan päällä on mahdollisuus sellainen itsellesi hommata. Puku koodina toimii smart casual.
https://www.facebook.com/events/438870720702485

Liian laiska lukee?
Mikä? Vuoden 2020 pilteille pilttisitsit
Mis? Q-talo
Milloin? 8.9.
Mitä maksaa? 15€/12€
Mitä pääl? Smart casual
Oma pullo mukaan



************************************************************************


3.4 Historiikki- ja kunnianosoitusilta + Instagram live



Historiikin julkaisu ja kunnianosoitus – ilta järjestetään perjantaina 10.9.2021 klo 18.00 Q-talon juhlasalissa. Tapahtumaan on valitettavasti pääsy vain kunnianosoituksien saajilla ja historiikin ostaneilla. Heille on laitettu erikseen sähköpostia. Tapahtumasta tullaan kuitenkin tekemään IG-live TYK ry:n Instagramissa.





************************************************************************

************************************************************************



4.1 TS Digi 2 kk veloituksetta



Opiskelija, kun haluat tietää mitä kaupungissa tapahtuu, mistä paikalliset puhuvat ja mitä tekevät, lukea laadukasta ja palkittuakin journalismia paikallisesta elämästä, tilaa Turun Sanomat. Voit nyt tutustua TS Digiin veloituksetta 2 kuukauden ajan opiskelijajärjestösi tarjoamana ts.fi/21opiskelija<https://cloud.asiakasviestinta.ts.fi/opiskelijadg>.





************************************************************************



4.2 Tervetuloa juhlimaan uuden lukuvuoden alkua!



Perinteiset Avajaiskarnevaalit järjestetään keskiviikkona 8.9. klo 12-14 yliopiston kampuksella.

Ihastu ylioppilasteatteriin, kierrä kaikki ainejäjärjestöpöydät ja löydä uusi akateeminen harrastus harrastejärjestöjen laajasta kirjosta. Avajaiskarnevaalien järjestötori tuo yhteen kattavan joukon ylioppilaskunnan toimijoita! Karnevaaleilla esittäytyvät myös yliopiston palvelut ja yhteistyökumppanit.

Tilaisuudessa julkistetaan vuoden opettaja ja opintojakso sekä vuoden kieliteko. Odotettavissa on myös yliopiston rehtorin Jukka Kolan ja ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan Aliisa Wahlstenin tervehdykset sekä musiikkia, tanssia ja hyvää tunnelmaa! Karnevaalit järjestetään yliopiston avajaispäivänä alakampuksella Educariumin ja Publicumin aukiolla. TYYn teltalla ovat paikalla ylioppilaskunnan hallituksen jäsenet, jotka osaavat vastata kiperiinkin kysymyksiin yliopisto-opiskelijoiden edunvalvonnasta ja hyvinvoinnista.



https://www.tyy.fi/fi/toiminta/tapahtumakalenteri/avajaiskarnevaalit-3





************************************************************************



4.3 Lukuvuosi-ilmoittautumista pidennetty 10.9. asti

Turun yliopiston ilmoittautumisaikaa lukuvuodelle 2021-2022 jatketaan 10.9.2021 asti OILI-ilmoittautumispalveluun liittyvän tiedonsiirtovirheen vuoksi.

Mikäli sinulla on edelleen ongelmia ilmoittautumisessa OILI-palvelussa, olethan yhteydessä Opiskelijakeskus Discoon, disco at utu.fi.



https://www.utu.fi/fi/opiskelijaksi/ilmo?utm_source=emaileri&utm_medium=email&utm_campaign=Peppi-uutiskirje%208*2021%20*%20Peppi%20News%20Letter%208*2021&utm_term=Lukuvuosi-ilmoittautuminen&utm_content=u-4017947-56376406-2218307-1





************************************************************************



4.4 Opiskelija, hae Turun yliopiston lähettilääksi



Tule mukaan kertomaan opiskelemaan hakeville millaista opiskelijaelämä ja opiskelu on yliopistossamme. Haemme lähettiläitä lähettiläskaudeksi lokakuusta 2021 toukokuulle 2022.



Lähettiläänä tehtävänäsi on: esitellä koulutustarjontaamme lukioissa, messuilla, yliopiston tilaisuuksissa ym. (muutama tilaisuus lähettiläskauden aikana) ja kertoa opiskelukokemuksistasi ja opiskelukaupungistasi sosiaalisessa mediassa (vaihtoehtoisesti Instagram<https://www.instagram.com/uniturku/>, TikTok<https://www.tiktok.com/@uniturku>, YouTube<https://www.youtube.com/playlist?list=PLSmJtlSQuvVJUTh_44oQdExLT5zmQQZhx> tai Studycast-podcast<https://soundcloud.com/turun-yliopisto/sets/studycast>) ja blogissa (Opiskelijaelämää Turun yliopistossa<https://blogit.utu.fi/opiskelijaelamaa/>).



Lähettiläänä saat: arvokasta työkokemusta, mahdollisuuden verkostoitua sekä rahallisen palkkion 500 euroa (lukiovierailujen matkakulut korvataan erikseen).



Hae viimeistään 12.9. oheisen linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/aac8a159-cf67-48e5-a3bd-459629705745?displayId=Fin2312310



Lue lisää: https://intranet.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/opiskelija-hae-lahettilaaksi.aspx





************************************************************************



4.5 TYYn opiskelijan opas 2021–2022 on julkaistu



Tervetuloa sekä uudet että jatkavat opiskelijat. Turun yliopiston ylioppilaskunnan omasta opiskelijan oppaasta löydät hyödyllistä tietoa opiskelusta, TYYn palveluista ja opiskelijakulttuurista.



https://www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/uusi-opiskelija





************************************************************************



4.6 CampusSportin ohjattu toiminta käynnistyy 6.9.



CampusSport tarjoaa edullisia ja monipuolisia liikuntapalveluita turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle! Syyskauden ohjatut tunnit ja palloiluvuorot alkavat ma 6.9. Kannattaa tutustua myös kilpailutoimintaamme sekä erillismaksullisiin lyhytkursseihimme (mm. uintitekniikka, skeittauksen alkeet, street workout), joihin ilmoittautuminen käynnistyy ti 31.8.



Lisätiedot: https://www.campussport.fi/<https://www.campussport.fi/fi/ilmaiset-kokeiluviikot-7-9-20-9-2020/>





************************************************************************



4.7 Oikeusaputoimikunnan päivystykset jatkuvat 1.9. etänä, yhteydenotot sähköpostilla


Jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi vuokrasopimukseen, työsuhteeseen, perintöön, avo- tai avioliittoon liittyvissä oikeudellisissa asioissa, käänny rohkeasti oikeusaputoimikunnan puoleen. Toimikunta ei anna rikos- eikä vero-oikeudellista neuvontaa. Huomaathan myös, että oikeusaputoimikunta ei laadi asiakirjoja edes välillisesti.

Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan ainejärjestö Lex ry:n oikeusaputoimikunta antaa lakineuvontaa keskiviikkoisin klo 18–20 sähköpostilla 1,9. alkaen.
Oikeusaputoimikunta tarjoaa neuvontaa ainoastaan Turun yliopiston ylioppilaskunnan, Åbo Akademis Studentkårin ja opiskelijakunta TUOn jäsenille, joten lähetäthän viestisi utu- tai muusta opiskelijasähköpostiosoitteestasi. Muista sähköpostiosoitteista tulleisiin kysymyksiin emme voi vastata. Neuvonta on maksutonta.



https://www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/lakineuvonta





************************************************************************



4.8 Täydennyshaku vaihtoon kevääksi 2022


Vaihtopaikkoja kevätlukukaudelle 2022 on vielä jäljellä ja niihin voi hakea täydennyshaussa 1.-15.9.2021.
Tässä haussa olevat paikat löydät SoleMOVE:sta valitsemalla hakukenttään täydennyshaun (Exchange destinations abroad and feedback >Advanced search > Application period > Supplementary Application Period 2 21-22 01.9.2021-15.09.2021). Huomaathan, että paikkoja on haussa vain kevääksi 2022. Lisätietoja tästä saat klikkaamalla kohteen sekä haluamasi vaihtosopimuksen auki. Tarkemmat ohjeet vaihtopaikkojen löytämiseen intranetissä täällä<https://intranet.utu.fi/index/vaihtoon-hakeminen/Sivut/Vaihtopaikat-ja-vaihto-ohjelmat.aspx>.



Lue lisää: https://intranet.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Täydennyshaku-2-2021-2022.aspx<https://intranet.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/T%C3%A4ydennyshaku-2-2021-2022.aspx>





************************************************************************



4.9 Opiskelija, hae viestinnän harjoittelijaksi INVEST lippulaivaan


Yhdessä lääketieteellisen tiedekunnan lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa INVEST-lippulaiva muodostaa yhteisen INVEST-tutkimuskeskuksen. INVEST linkittyy vahvasti yhteiskuntaan ja tekee yhteistyötä jo muun muassa yli 900 koulun ja yli sadan kunnan kanssa. INVESTiin affilioituneita tutkijoita on noin 200. INVEST etsii yhtä harjoittelijaa viestinnän tehtäviin syksylle 2021. Tehtävät sisältävät INVESTin viestintään liittyviä työtehtäviä. Harjoittelija työskentelee pääasiassa tiiviissä yhteistyössä kahden viestintäasiantuntijan kanssa.

Tehtävää voivat hakea Turun yliopiston perustutkinto-opiskelijat. Hakijalta edellytetään hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, sujuvaa englannin kielen taitoa ja yhteistyökykyä. Eduksi luetaan INVESTin tutkimusryhmien tieteenalojen tuntemus, kiinnostus yhteiskunnallista vuorovaikutusta kohtaan sekä mahdollinen aiempi kokemus viestinnän tehtävistä. Harjoittelujakso on 3 kuukauden pituinen. Toiveena on, että harjoittelija aloittaisi mahdollisimman aikaisin syksyllä 2021, mutta aloitusaika sovitaan erikseen tehtävään valittavan kanssa. Kyseessä on kokopäivätyö. Harjoittelijan tehtävässä maksettava palkkaus on 1300 €/kk. Hakemukseen on liitettävä ansioluettelo. Hakemukset tulee jättää viimeistään 13.9.2021 (klo 23:59) Turun yliopiston sähköisessä hakujärjestelmässä.



https://intranet.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Opiskelija,-hae-viestinnän-harjoittelijaksi-INVEST-lippulaivaan.aspx<https://intranet.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Opiskelija,-hae-viestinn%C3%A4n-harjoittelijaksi-INVEST-lippulaivaan.aspx>





************************************************************************



4.10 Ilmoittaudu pelaamaan Akateemisten Legendojen Liigaan (LoL) S3:lle (DL 5.9.)!


Tr3 Gamers Ry järjestää Akateemisten Legendojen Liigan (ALL) jo neljättä kertaa peräjälkeen näin puolivuosittain ALL S3 merkeissä! Kokoa kaikenkaikkiaan vähintään viisi pelaajaa ja vähintään kolme akateemista henkilöä peluuttavasi joukkue ja lähde osallistumaan huikeimpaan kaikentasoisille suunnattuun täysin netissä pelattavaan League of Legends – liigaan.

Ilmoittautumislomakkeita joukkueilta on alettu ottamaan jo vastaan ja voit käydä täyttämässä omasi pikimmiten osoitteessa https://forms.gle/jKhZwwrvZX4u3Ses8 sunnuntaihin 5.9. klo 23:59 saakka. Jos et saa koottua kokonaista joukkuetta omasta piiristäsi, niin ei hätää! ALLin discordissa voit hakea tiimiisi jäseniä tai hakea paikkaa johonkin muuhun joukkueeseen discordin #all-lft kanavalta, johon pääsette käsiksi linkistä, joka löytyy ilmoittautumislomakkeen sivulta.





************************************************************************

************************************************************************


5.1 Muuttotyötä kirjastossa tarjolla


Hei Turun yliopiston opiskelija!

Kirjasto muuttaa aineistojaan Aurumissa sijaitsevaan uuteen varastoon. Haemme kahta osa-aikaista työntekijää avuksi aineiston pakkaamiseen ja hyllyttämiseen syyskuun ajaksi.

Työaika sijoittuu aamupäiviin klo 8.30 – 12.00 joka toinen päivä, vuoroviikoin maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin ja vuoroviikoin tiistaisin ja torstaisin. Välipäivinä muuttofirma siirtää pakatut aineistot. Pääasiassa tehtävä on muuttolaatikoissa olevan aineiston hyllyttämistä Aurumissa. Tarvittaessa työntekijät avustavat myös aineiston pakkaamisessa Feeniksissä.

Työ on fyysisesti rasittavaa ja samanlaisena toistuvaa. Palkattavilta työntekijöiltä edellytetään hyvää fyysistä kuntoa ja ripeää työotetta. Jos sinulla on pölyallergia, tehtävä ei sovellu sinulle.

Tehtävästä maksettava palkkio on 13,80 €/tunti. Tehtävä alkaa välittömästi ja kestää 30.9.2021 saakka.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi viimeistään 7.9.2021 sähköpostiosoitteeseen merja.himanka at utu.fi<mailto:merja.himanka at utu.fi>. Jos hakemuksia tulee paljon, valinta suoritetaan arpomalla.

Lisätietoja antaa Merja Himanka, merja.himanka at utu.fi<mailto:merja.himanka at utu.fi>, puh. 050 5678 654.





************************************************************************

5.2 VTT:n lopputyöpaikka

Haemme parhaillaan lopputyöntekijää VTT:lle projektiin, alla linkki työpaikkailmoitukseen:

https://ats.talentadore.com/apply/master-s-thesis-worker-chemical-recycling-of-plastics/mJWyW8

Ystävällisin terveisin,

Robin Sundman
Trainee, Talent Acquisition & HR Digitalisation
VTT Technical Research Centre of Finland Ltd
+358207227231
robin.sundman at vtt.fi<mailto:robin.sundman at vtt.fi>





************************************************************************


5.3 Hae syksyn Aasia-verkkokursseille 23.8 - 14.9.2021 / Apply to Asia online courses during 23.8 – 14.9.2011
Hae syksyn Aasia-verkkokursseille 23.8 - 14.9.2021  /  Apply to Asianet courses during 23.8 – 14.9.2011
Syvenny Aasiaan tänä syksynä hakemalla uusille kandi- ja maisteritason verkkokursseillemme! Kanditason johdantokurssit ovat päivitetty suomenkielisiksi, lukuun ottamatta liiketalouskurssi ja maisterikursseja, jotka ovat edelleen englanniksi. Lisäksi valikoimassa on myös uudet Japania ja Kaakkois-Aasiaa käsittelevät verkkokurssit!
Now it’s time to apply to online courses on Asia! We have updated the Bachelor level courses to Finnish language MOOC-courses. Business course is taught in English, as are all the Master’s level courses. There’s are new Master’s level courses on Japan and on Southeast Asia. For more information in English, please scroll down.
Kurssitarjonta:
Yliopistojen Aasia-verkoston kanditason verkkokursseilla saat perustiedot Itä-, Kaakkois- ja Etelä-Aasian historiasta ja nyky-yhteiskunnista, sekä Itä- ja Kaakkois-Aasian liiketoimintaympäristöstä. Nämä sopivat kaikille Aasiasta kiinnostuneille! Maisteritason kursseilla voit syventää osaamistasi tietyssä aihealueessa.
Kanditason johdantokurssit
1. Johdatus Itä-Aasiaan<https://www.asianet.fi/courses/open-moocs/johdatus-ita-aasiaan/> (3 + 2  op) (syyslukukausi2021)
2. Johdatus Kaakkois-Aasiaan<https://www.asianet.fi/courses/open-moocs/contemporary-southeast-asia/> (3 + 2 op) (syyslukukausi 2021)
3. Johdatus Etelä-Aasiaan<https://www.asianet.fi/courses/open-moocs/contemporary-south-asia/> (3 +2 op) (kevätlukukausi2022)
4. Introduction to Business in East and Southeast Asia<https://www.asianet.fi/courses/open-moocs/business-in-east-and-southeast-asia/> (3 +2 op) (spring term 2022)

 Maisteritason syventävät kurssit syksyllä 2021
1.      Japan’s Foreign Policy<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/japans-foreign-policy/> (3+2 cr)
2.      Contemporary Southeast Asia<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/contemporary-southeast-asia/> (5 cr)
3.      Chinese Education and Society<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/chinese-education-and-society/> (3+2 cr)
4.      North Korea in the Heart of East Asian Tensions<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/north-korea-in-the-heart-of-east-asian-tensions/>(5 cr)
5.      Introduction to Chinese History<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/introduction-to-chinese-history/> (5 cr)
6.      Introduction to Chinese Contemporary History<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/introduction-to-chinese-contemporary-history/> (5 cr)
7.      Introduction to Mongolian Politics and Society<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/intro_to_mongolia/> (2 cr)

Sivuainekokonaisuudet

Yhdistämällä kanditason kursseja Aasia-verkoston maisteritason kursseihin, voit koota sivuainekokonaisuuden kahdella eri tavalla: Mini minor (10 op) tai Aasian ohjelma (25 op).

Kuka voi hakea kursseille?

Sekä kanditason, että maisteritason kurssit ovat ilmaisia ja avoimia kaikille Yliopistojen Aasia-verkoston jäsenyliopistojen läsnäoleville tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille.

Jäsenyliopistot ovat: Jyväskylän yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto.

Lisäksi Tampereen ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat hakea kursseille ilmaiseksi

LUE LISÄÄ: https://www.asianet.fi/2021/08/23/apply-to-asianet-autumn-courses-now/

Tervetuloa tutustumaan Aasiaan kanssamme!
- Yliopistojen Aasia-verkosto

***

------------In English-------------

Course selection in autumn 2021
Bachelor level courses give you the key knowledge of Asian history and contemporary societies as well as business environments. In the Master’s level courses you can deepen your knowledge in a more focused area.
Bachelor level courses:
1. Johdatus Itä-Aasiaan<https://www.asianet.fi/courses/open-moocs/johdatus-ita-aasiaan/> (3 + 2  op) (syyslukukausi2021)
2. Johdatus Kaakkois-Aasiaan<https://www.asianet.fi/courses/open-moocs/contemporary-southeast-asia/> (3 + 2 op) (syyslukukausi 2021)
3. Johdatus Etelä-Aasiaan<https://www.asianet.fi/courses/open-moocs/contemporary-south-asia/> (3 +2 op) (kevätlukukausi2022)
4. Introduction to Business in East and Southeast Asia<https://www.asianet.fi/courses/open-moocs/business-in-east-and-southeast-asia/> (3 +2 op) (spring term 2022)

Master level courses:
1.      Japan’s Foreign Policy<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/japans-foreign-policy/> (3+2 cr)
2.      Contemporary Southeast Asia<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/contemporary-southeast-asia/> (5 cr)
3.      Chinese Education and Society<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/chinese-education-and-society/> (3+2 cr)
4.      North Korea in the Heart of East Asian Tensions<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/north-korea-in-the-heart-of-east-asian-tensions/> (5 cr)
5.      Introduction to Chinese History<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/introduction-to-chinese-history/> (5 cr)
6.      Introduction to Chinese Contemporary History<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/introduction-to-chinese-contemporary-history/> (5 cr)
7.      Introduction to Mongolian Politics and Society<https://www.asianet.fi/courses/online-courses/master-level-courses/intro_to_mongolia/> (2 cr)

Minor Programmes
By combining Bachelor level and Master level courses, you can compile a minor in two different ways: Mini Minor (10 cr) or Asian Programme 25 (cr)
Read more: https://www.asianet.fi/courses/minor-study-programmes/

Who can apply?

Students who hold a valid study right at one of the University Network’s member universities can apply to courses and take them for free. This includes both degree students and exchange students.

The members of the Finnish University Network for Asian Studies are: University of Turku; University of Jyväskylä, Tampere University.

In addition, students from TAMK Tampere University of Applied Sciences and JAMK University of Applied Sciences can take these courses for free.

READ MORE: https://www.asianet.fi/2021/08/23/apply-to-asianet-autumn-courses-now/

Welcome to study Asia with us!

  *   Finnish University Network for Asian Studies





************************************************************************


5.4 Turun yliopiston kuoron koelaulut


Turun yliopiston kuoron koelaulut ovat täällä! Koelaulut järjestetään pe 3.9. ja ke 15.9. klo 17 alkaen laitosrakennus Educariumilla (Assistentinkatu 4). Koelauluissa esitetään lyhyt säestyksetön kappale, jonka lisäksi lempeä, mutta arvovaltainen raati selvittää äänialasi yksinkertaisten harjoitusten avulla. Ennakkoilmoittautuminen on auki koelaulupäivään klo 14 asti tai niin kauan, kun koelauluaikoja riittää.

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen edellytämme maskin käyttöä. Lisäksi pyydämme, että jokainen läsnäolija huolehtii omasta käsihygieniastaan ja turvaväleistä. Kuorolla on tarjolla käsidesiä ja vesipisteitä käsienpesua varten löytyy koelaulusalin läheisyydestä. Ethän saavu oireisena tai karanteenissa ollessasi paikalle.
Lisätietoja löydät ilmoittautumislinkin takaa: https://forms.gle/9gAtm9aBQf2W9KAYA<https://forms.gle/9gAtm9aBQf2W9KAYA?fbclid=IwAR35rnMoPq2m8hq8P9oNdrqryDcWfTBrpho5pSbzv-KkdNLadPgKSFe-kBI>

Turku university choir auditions will be held on Friday 3rd of September and Wednesday 15th of September from 17:00 at the university building Educarium (address: Assistentinkatu 4). You are required to perform a short unaccompanied song and we will also test your vocal range with simple exercises. The advance registration will be closed on the audition day at 14:00 or after all the audition times have been booked.

Because of covid-19 pandemic we are using masks during all choir related activities and we also ask everyone to take extra care of hygiene and safe distances. Wash your hands or use hand sanitizer. Stay home if you have any symptoms or are under quarantine.
More info in the registration link: https://forms.gle/9gAtm9aBQf2W9KAYA<https://forms.gle/9gAtm9aBQf2W9KAYA?fbclid=IwAR2iMerc_o4eTkJ1o00GvD_YGZOHKhRwtkfB9qTC71Z1mS6x8yTxnJlCPww>





************************************************************************


5.5 Koehenkilöitä kansainväliseen tutkimukseen rakkaudesta ja ihmissuhteista


Osallistu kansainväliseen tutkimukseen rakkaudesta ja ihmissuhteista!

Tutkimuksessa, joka tehdään yhteistyössä useiden eri yliopistojen kanssa 70:ssä maassa, esitämme kysymyksiä sinusta ja näkemyksistäsi rakkauteen ja ihmissuhteisiin liittyen. Osallistuaksesi tutkimukseen sinun on oltava vähintään 18-vuotias. Osallistuminen on vapaaehtoista, luottamuksellista ja nimetöntä. Kyselylomakkeen täyttäminen kestää 25-30 minuuttia.

Linkki tutkimukseen:
https://uwr.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_26pEImUU4x6fjAW?res=665&Q_lang=FI&fbclid=IwAR3moBNeCvSgBmdiBPM34QGdDHU4ls-6wGG4pV6j7MXtja3hmH9y_mOarKY

Kiitos ajastasi ja osallistumisestasi!

Mikäli teillä on kysymyksiä tai kommentteja lomakkeeseen liittyen, olkaa ystävällisesti yhteydessä:

Jan Antfolk
Soveltavan psykologian apulaisprofessori
jan.antfolk at abo.fi<mailto:jan.antfolk at abo.fi>





************************************************************************


5.6 Lähde mukaan vapaaehtoiseksi nuorten aikuisten tueksi! TUASin ja Oma Koutsin koulutukset syys-lokakuussa


Moikka!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö nuorten aikuisten parissa? Yhdistyksemme vapaaehtoiset auttavat itsenäistymisessä ja opintoihin sekä työelämään liittyvissä asioissa!

Tukenasi ry:n TUAS-toiminta (tukea asumiseen) ja Oma Koutsi kouluttavat jälleen syys-lokakuussa uusia innokkaita vapaaehtoisia mukaan mahtavaan porukkaansa!

TUASin vapaaehtoinen tukihenkilö on rinnalla kulkija, jonka kanssa tehdään itsenäistymiseen liittyviä juttuja. Näitä voivat olla esimerkiksi kodinhoidolliset asiat, ruoanlaitto yhdessä, talouden hallinnan harjoittelu, omasta hyvinvoinnista huolehtiminen tai vaikka mielekkään vapaa-ajantekemisen löytäminen.

Ilmoittaudu mukaan!
anne-mari.alanko at tukenasi.fi<mailto:anne-mari.alanko at tukenasi.fi>
040 139 8928
SEURAAVA KOULUTUS AJALLA 28.9.-9.10.2021 (kaksi arki-iltaa ja yksi lauantaipäivä)


Oma Koutsi on vapaaehtoinen, joka tukee nuorta kohti tutkintoa, työelämää ja omia unelmia. Koutsin kanssa voidaan tehdä vaikka työhakemuksia, etsiä uutta opiskelupaikkaa, aikatauluttaa opintoja, tarttua vaikeaan koulutehtävään etsiä työharjoittelupaikkaa tai tutustua uusiin harrastuksiin.


Ilmoittaudu mukaan!
kaisa.orblin at tukenasi.fi<mailto:kaisa.orblin at tukenasi.fi>
040 867 7884
SEURAAVA KOULUTUS 29.9.-6.10.2021
(kaksi arki-iltaa ja yksi lauantaipäivä)


Ystävällisin terveisin,

Anne-Mari Alanko
Vapaaehtoistyön koordinaattori
TUAS – Tukea asumiseen





************************************************************************


5.7 Tanssitaidetta ryhmille ja yritystapahtumiin

Innostavia kokemuksia tanssiteatterin parissa ryhmille ja yritystapahtumiin

Tanssiesityksemme

Ryhmät ovat erittäin tervetulleita kaikkiin Aurinkobaletin näytöksiin ja voimme tarjota ryhmällenne lisäpalveluita, kuten ruokailuja tai työpajoja esityksen yhteyteen. Syksyn ohjelmistomme löydät verkkosivuiltamme<https://aurinkobaletti.us8.list-manage.com/track/click?u=84024a939a444e93cbe6ba219&id=3e4306b30d&e=b33aa929f9>.

Ryhmälippujen hinnat (normaalihinta á 25 €) ovat:

á 22 € vähintään 5 hlö ryhmä
á 20 € vähintään 10 hlö ryhmä

Kaikista Manilla-teatterissa esitettävistä teoksistamme on mahdollista järjestää myös oma tilausnäytös ryhmille. Tilausesityksen yhteydessä voimme toteuttaa myös muuta ohjelmaa, kuten ruokailua, koulutusta tai vaikka keskustelutilaisuuden. Tilamme ovat helposti muunneltavissa ja mahdollistavat hyvin erilaisten ja erikokoisten tapahtumien järjestämisen, joten voitte varata meiltä tilat koulutuspäivälle, jonka ilta huipentuu teidän omaan näytökseenne.

Suurin osa Aurinkobaletin teoksista on tilattavissa myös oman näyttämömme ulkopuolelle. Kokonaisten esitysten lisäksi ohjelmistossa on soolo- ja duettotanssiesityksiä ja muita pienteoksia esitettäväksi erilaisissa tiloissa ja tilaisuuksissa.

Pikkujoulutapahtuman hitti!

Hersyvä ja farssinomainen, pikkujoulukaudella ensiesityksensä saava, Illallisvieraita<https://aurinkobaletti.us8.list-manage.com/track/click?u=84024a939a444e93cbe6ba219&id=2013f122d8&e=b33aa929f9>-tanssiteos johdattaa meidät juuri sinne mitä olemme pitkään kaivanneet. Tarjolla on komiikkaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita yhdessä ystävien tai oman tiimin kanssa.

Aurinkobaletin syksyn uutuusteos Illallisvieraita johdattaa katsojat surrealistisille ja koomisille illalliskutsuille, joissa tanssi ottaa vieraista vallan. Jyrki Karttusen tanssiteoksen lähtötilanteena on muodollinen tilaisuus, joka – kuten arvata saattaa – ei sujukaan aivan Käytöksen kultaisen kirjan mukaisesti. Myös kutsumattomia vieraita tulee ovista ja ikkunoista. Mitä tästä kaikesta oikein seuraa?

Teoksen ensiesitys on 12.11.2021. Jokaiseen näytökseen voimme korona-rajoitusten vuoksi ottaa vain rajatun määrän yleisöä, joten liput kannattaa varata hyvissä ajoin. Esityspäivät löydät esityskalenteristamme<https://aurinkobaletti.us8.list-manage.com/track/click?u=84024a939a444e93cbe6ba219&id=55c21405b4&e=b33aa929f9>. Tutustu teokseen verkkosivuillamme<https://aurinkobaletti.us8.list-manage.com/track/click?u=84024a939a444e93cbe6ba219&id=5365693293&e=b33aa929f9>.

Tanssityöpaja teoksen miljöössä

Hetki mielikuvitukselle, ryhmäytymiselle ja ilolle. Tarjoamme ryhmällenne ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea yhteinen luova hetki näytöksen jälkeen tanssillisessa työpajassa, joka toteutetaan teoksen autenttisessa ympäristössä, sen lavasteissa.

Työpajoissa liikutaan itse, kokeillaan rohkeasti kehollista itseilmaisua ja tehdään pieniä koreografisia harjoituksia. Samalla tutustutaan Illallisvieraita-teoksen teemoihin ja nykytanssiin esittävänä taiteena. Työpaja kannustaa ryhmäänne luovuuteen, avoimuuteen ja suvaitsevaisuuteen sekä tarjoaa myös aidon ja henkilökohtaisen kohtaamisen tanssin ammattilaisten kanssa.

Ruokailut ja tarjoilut

Manilla-teatteri tarjoaa loistavat puitteet myös ryhmän yhteisiin ruokailuhetkiin ennen näytöstä tai sen jälkeen.

Vaihtoehtoina ovat:

Pientä suolaista ja makeaa kahvin kera
Kevyt kala- ja salaattipöytä
Illallinen

Voit myös aina soittaa meille ja kertoa toiveenne.

Milja Salo
Myynti- ja markkinointisuunnittelija
milja.salo at aurinkobaletti.fi<mailto:milja.salo at aurinkobaletti.fi?subject=Yritys-%20ja%20ryhm%C3%A4myynti>
050 470 1620





************************************************************************

************************************************************************



6. Loppukevennys

Miksi Rölli ei saanut henkeä?

Siltä puuttui tilipihappi.



************************************************************************

************************************************************************



Terveisin,

Anni Saarinen

Lauantailätinöiden päätoimittaja

tiedotus at tykry.fi
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20210904/30ad78d2/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo