KINFO: Nuorten Akatemia rekrytoi kouluvierailijoita

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
Ma Kesä 8 20:29:51 EEST 2020


Haemme kouluvierailijoita vetämään energia- ja kemianteollisuuteen ilmastonmuutoksen kannalta tutustuttavia kouluvierailuja

Nuorten Akatemia hakee kouluvierailijoita vetämään luonnontieteisiin tutustuttavia Energiamaailma-hankkeen kouluvierailuja yläkoulujen 8- ja 9. luokille ja Kemianteollisuus ry:n kanssa yhteistyössä toteutettavia kemiaa ja ilmastonmuutosta käsitteleviä kouluvierailuja alakoulun 5.-6.luokille. Kouluvierailijoita haetaan ympäri Suomea, erityisesti pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Joensuuhun, Kuopioon, Ouluun, Lappeenrantaan, Kokkolaan ja Rovaniemelle.

Kouluvierailuja toteutetaan pääasiassa koulupäivien aikana ajalla 24.8. - 22.12.2020. Kouluvierailijoille maksetaan palkkio 27e / 45 min tai 54 e / 75 - 90 min työpaja. Lisäksi korvaamme matkakulut julkisten kulkuvälineiden mukaan. Yhdelle ohjaajalle tulevien kouluvierailujen määrä riippuu tilauksista ja vierailijan aikatauluista, mutta keskimäärin vierailuja tulee 3 - 5 / lukukausi / hanke. Tarvittaessa osa kouluvierailuista järjestetään etäyhteydellä ottaen huomioon koronavirusepidemian vuoksi tehdyt rajoitustoimet ja koulujen omat rajoitukset.

Energiateollisuus ry:n kanssa yhteistyössä toteutettavan Energiamaailma-hankkeen kouluvierailut tutustuttavat nuoria kestäviin energiaratkaisuihin sekä energia-alaan kestävän tulevaisuuden rakentajana. Yhden kouluvierailun kesto on 75 - 90 minuuttia.

Kemianteollisuus ry:n kanssa yhteistyössä toteutettavat vierailut puolestaan innostavat nuoria kemiaan ja luonnontieteisiin. Vierailulla käsitellään ympäristöteemoja pelaamalla Maailmanpelastus-mobiilipeliä. Molemmissa kouluvierailuissa asiat käydään läpi nuorten näkökulmasta toiminnallisten ja vuorovaikutteisten menetelmien avulla. Yhden kouluvierailun kesto on 45 minuuttia.

Odotamme kouluvierailijoilta kokemusta nuorten ryhmien ohjaamisesta, osaamista ja kiinnostusta energia- ja/tai kemianteollisuudesta, ilmastonmuutoksesta ja ympäristökysymyksistä sekä kouluyhteistyöstä. Kouluvierailijoilta edellytetään osallistumista koulutukseen, joka järjestetään Helsingissä 20.8.2020 (Energiamaailma-hanke) ja 21.8.2020 (Kemianteollisuus). Korvaamme mahdolliset matka- ja majoituskulut koulutuksesta. Jos koronavirusepidemian vuoksi rajoitustoimia joudutaan kiristämään, koulutukset järjestetään etäyhteydellä.

Voit hakea kouluvierailijaksi samalla lomakkeella yhteen tai molempiin hankkeisiin:
https://webropol.com/s/kouluvierailijarekrytointi-energia-kemia

Haku päättyy 15.6.2020. Ilmoitamme valinnoista viikolla 25.

Lisätietoja:

Inari Keskikuru, inari.keskikuru at nuortenakatemia.fi; p. 050 469 0968
(kouluvierailukäytännöt ja rekrytointi)

Niina Salmi, niina.salmi at nuortenakatemia.fi, p. +358 50 4645 559
(hankkeiden sisällöt)?

*************************************
Viestin välitti:
Anita Komulainen
Tiedotusvastaava, TYK ry
tiedotus at tykry.fi
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20200608/b59d3c5c/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo