KINFO: Toimiston tilanteesta / About our Office

TYK ry puheenjohtaja puheenjohtaja at tykry.fi
To Marras 24 11:23:50 EEST 2019


Hei!


Toimiston tilanne on varmasti ihmetyttänyt jäsenistöä viime päivinä. Selvennämme nyt tilannetta teillekin!


Kesän aikana saimme kuulla, että muualla yliopistolla oli tapahtunut ilkivaltaa toimistotiloissa. Elokuussa näin kävi myös meidän Toimistollemme. Tiloja oli sotkettu pahasti ja useita tekstiilejä piti uusia. Asiasta on keskusteltu niin turvallisuuspäällikön kuin poliisinkin kanssa silloin. Yliopiston omat valvontakamerat ovat tunnistaneet ilkivallan tekijän, ja kyseessä on yksi ja sama henkilö joka on myös muualla tehnyt ilkivaltaa. Hän ei ole opiskelija.


Keskustelimme laitoksen kanssa mahdollisuudesta saada esimerkiksi sähkölukko Toimiston oveen. Tästä kuitenkin luovuttiin, sillä se tulisi kalliiksi ja muutamme kuitenkin melko pian pois Arcanumilta. Hallitus on saanut käyttöönsä Toimiston avaimet, mutta näitä ei valitettavasti voi jakaa koko jäsenistölle. Päädyimme kesällä, että varmuuden vuoksi lukitsemme Toimiston viikonlopuiksi.



Sama ilkivallantekijä kävi uudestaan Toimistollamme viime viikolla. Kyseessä on vain yksittäistapaus, mutta päätimme hallituksen kanssa toistaiseksi lukita Toimiston joka yöksi. Tämä on kuitenkin väliaikainen ratkaisu! Keskustelemme vielä yliopiston turvallisuuspäällikön kanssa tilanteesta. Pyrkimys olisi pitää ovet avoinna taas normaalisti mahdollisimman pian!


Mitä jokainen voi tehdä asian eteen: ?Jos oleskelet iltaisin Arcanumilla (Klo 18 ->), niin varmista ettet päästä sisään kanssasi ylimääräisiä henkilöitä. Kyseessä olevalla ilkivallantekijällä ei ole kulkuoikeuksia yliopistolle, hän pääsee sisään vain jos joku hänet päästää. Kyseessä on englantia puhuva hoikka mies puolipitkillä hiuksilla. Mikäli tuntematon henkilö yliopistolla käyttäytyy teitä kohtaan uhkaavasti tai sekavasti, soittakaa paikalle poliisit. Pelätä ei tarvitse, henkilö ei pyöri Arcanumin läheisyydessä jatkuvasti, mutta tarkkana kannattaa olla mikäli huomaa jotain epäilyttävää!


Toivomme jäsenistöltä ymmärrystä ja kärsivällisyyttä tilannetta kohtaan! Allekirjoittaneelle voi esittää mahdollisia lisäkysymyksiä!


**********************

The situation in our Office must have surprised our members in recent days. We are now clearing up the situation for you too!

During the summer, we heard that there had been vandalism elsewhere in the university. In August, this happened to our Office as well. The issue has been discussed with both the security chief and the police at that time. The university's own surveillance cameras have identified the person and this is the same person who has committed vandalism elsewhere. He's not a student.

We discussed with the department about the possibility of having an electric lock on the office door, for example. However, this was abandoned as it would be expensive and we will move out of Arcanum quite soon. The Board has received the Office keys but unfortunately these cannot be distributed to all members. We decided in the summer that, as a precaution, we would lock the Office on weekends.



The same vandalist visited our office again last week. This is just an isolated case, but for the time being we agreed with the Board to lock the Office every night. However, this is a temporary solution! We are still discussing the situation with the University Security Manager. The goal would be to keep the doors open normally as soon as possible!

What everyone can do: If you are staying at Arcanum in the evenings (6pm ->), make sure you do not allow unauthorized persons to enter. The abuser in question has no access rights to the university, he can only enter if someone lets him in. This is an English speaking slim man with medium hair. If an unfamiliar person at the university is behaving in a threatening or confusing way, call the police.

We wish understanding and patience with the situation!


?Regards,

Maria Nieminen
Puheenjohtaja / Chairman
TYK ry
puheenjohtaja at tykry.fi



-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20191024/aaadb6a8/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo