KINFO: Tiistaiturinat 22.11.

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
Ke Loka 23 01:40:28 EET 2016


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyyali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat<http://www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat>)
1.1 Riina Lumme valittiin SYL:n puheenjohtajaksi 2017
1.2 Jyri Lähdemaa valittiin SYL:n hallitukseen
1.3 TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa
1.4 Pysäköinti Vatselankadun hiekkakentällä varataan jatkossa opiskelijoille
1.5 Turun yliopiston ylioppilaskunnan siipiin haetaan jäseniä vuodeksi 2017
​1.6 Mitä haluat oppia vuonna 2017? Hae avustusta ja toteuta toiveesi
1.7 Työryhmähaku Eläköön
​
2. Tapahtumat
2.1 Palettibileet 23.11. klo 22 @Marilyn
2.2 Pulsubileet 24.11. klo 22 @Saaristobaari

3. Sekalaista
3.1 Uudet vaihtokohteet Aasiassa
3.2 Opiskelijoiden terveyskysely

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
Riina Lumme valittiin SYL:n puheenjohtajaksi 2017
Turun yliopiston ylioppilaskunnan Riina Lumme valittiin Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi vuodeksi 2017. 24-vuotias Lumme on valtio-opin opiskelija, joka on toiminut kuluneen vuoden aikana TYYn hallituksen puheenjohtajana.

***************************************************************

1.2

Jyri Lähdemaa valittiin SYL:n hallitukseen
SYL:n Liittokokous valitsi puheenjohtajan lisäksi hallitukseen kuusi jäsentä, yksi heistä on TYYn Jyri Lähdemaa.  27-vuotias Lähdemaa on biolääketieteen opiskelija ja toiminut kuluvana vuonna TYYn hallituksen koulutuspoliittisena vastaavana.
**********************************************************
1.3
TYYn hallituksessa rakennat entistä parempaa opiskelupaikkaa
http://tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/tyyn-hallituksessa-rakennat-entista-parempaa-opiskelupaikkaa
TYYn hallitus on opiskelijoiden äänitorvi. Hallituksessa pääset vaikuttamaan Turun yliopiston opiskeluolosuhteisiin ja rakentamaan yhteistä opiskelijakulttuuriamme. Hallituksessa työskentelet säännöllisesti esimerkiksi yliopiston johdon ja muiden keskeisten sidosryhmien kanssa sen eteen, että Turun yliopisto olisi entistä parempi opiskelupaikka.
TYYn edustajisto valitsee hallituksen järjestäytymiskokouksessaan torstaina 7.12.2016. Esitykset hallituksen kokoonpanoksi tulevat edustajistoryhmiltä. Ole siis yhteydessä haluamaasi edustajistoryhmään ja kerro heille kiinnostuksestasi työskennellä entistä paremman yliopistoyhteisön eteen.
>> Katso edustajistoryhmien 2015 - 2017 yhteystiedot
http://www.tyy.fi/fi/ylioppilaskunta/edustajisto/edustajistoryhmat
**********************************************************
1.4

Pysäköinti Vatselankadun hiekkakentällä varataan jatkossa opiskelijoille - pysäköintioikeuden voi ostaa 23.11. alkaen
Vatselankadun hiekkakentän pysäköintialue varataan 1.12.2016 alkaen opiskelijoiden käyttöön. Alueelle myydään ainoastaan opiskelijoille suunnattuja pysäköintioikeuksia. Pysäköintioikeuden hinta on 15 e / kk. Alueelle myydään pysäköintioikeuksia rajoitetusti ja myynti aloitetaan keskiviikkona 23.11.2016 klo 9. Ennakkovarauksia ei voi tehdä, eikä pysäköintioikeus takaa varmaa päivittäistä pysäköintipaikkaa.

***************************************************************

1.5

Turun yliopiston ylioppilaskunnan siipiin haetaan jäseniä vuodeksi 2017
http://tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/turun-yliopiston-ylioppilaskunnan-siipiin-haetaan-jasenia-vuodeksi-2017
Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä vapaaehtoistoiminnan ryhmiin, siipiin. TYYn siivet ovat neljän eri teeman(kansainvälisyys, kehitysyhteistyö, ympäristö ja saavutettavuus) ympärillä toimivia ryhmiä, jotka ovat mukana ideoimassa ja tekemässä ylioppilaskunnasta parempaa paikkaa. Siivissä on vapaus luoda uutta toimintaa ja muokata ylioppilaskunnan tapahtumakulttuuria sekä valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa.

>> Hae 1.12. mennessä

***************************************************************

1.6
Mitä haluat oppia vuonna 2017? Hae avustusta ja toteuta toiveesi
Turun yliopisto tukee opintoja ja akateemisuutta edistävää opiskelijatoimintaan ensi vuonna 15 000 eurolla. Jaettavat avustukset ovat osa yliopiston ja ylioppilaskunnan yhteistä Universitas Turku -hanketta.
http://tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/mita-haluat-oppia-vuonna-2017-hae-avustusta-ja-toteuta-toiveesi
*******************************************************
1.7
Työryhmähaku Eläköön
22 040! -esitykseen
Esitys on TYT:n, Turun yliopiston ja Turun Suomalaisen Yliopistoseuran Suomi 100 -juhlavuoden erikoisprojekti. Ainutlaatuisessa esityksessä teatterin- ja tieteentekijät valtaavat lavan yhdessä. Harjoituskausi sijoittuu tammi-maaliskuulle. Maaliskuussa järjestetään 4-5 esitystä kiertäen Turussa, Loimaalla, Salossa ja Uudessakaupungissa. Työryhmä hakee näyttelijöitä, lavastajia, puvustajia ja teknikoita. Tulethan starttiin vaatteissa, joissa on helppo liikkua!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset starttiin 24.11.: johanna.perttunen at gmail.com

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1

"Maalari maalasi taloa, sinistä ja punaista, illan tullen sanoi hän: IT'S TIME TO PARTYYYY!"

Oletko aina surrut, kun et ole voinut käyttää upeaa punaista partypaitaasi, tai sitä hienoa keltaista karvahattua, koska haalarisi ovat samanväriset? Vihdoin siihen on ratkaisu: Palettibileet! I/O-Speksin ja HybridiSpeksin järjestämissä hulvattomissa bileissä poikkitieteellisyys sokaisee väriloistollaan ja kaikki paletin värin ovat tervetulleita. Kaiva siis kaapistasi kaikki haalareidesi väriin sointuva, ja saavu Lynin tanssilattialle näyttämään millä värillä on parhaat tanssimuuvit.

Ovet näihin värikkäisiin juhliin aukeavat klo 22 ja nopeimmille on tietenkin luvassa upea haalarimerkki!

Tapahtuman fb-eventti: https://www.facebook.com/events/1450742051621696/


MITÄ? Palettibileet!
MISSÄ? Lynis
MILLOIN? keskiviikkona 23.11. Klo 22
MITÄ MAKSAA? 3e


Terveisin

HybridiSpeksi ry:n hallitus
********************************************************
2.2

Öriöri,


Kaivakaa adidakset esiin ja herätkää puistonpenkkien päältä ja iltapäivälehtien alta! Ensi torstaina 24.11. kannattaa jokaisen laitapuolen kulkijan saapua Saaristobaariin Digitin ja IVAn Pulsubileisiin! Sisäänpääsy tähän loistavaan tapaukseen kustantaa vaivaiset 3€, jonka hinnalla saat paitsi katon pääsi päälle, myös hyvää (joskaan ei hienoa) seuraa.


Tapahtuman paikallistat Facebookissa kyseisestä linkistä:

https://www.facebook.com/events/1873466409550855/?notif_t=plan_user_joined¬if_id=1479839525561528<https://www.facebook.com/events/1873466409550855/?notif_t=plan_user_joined%C2%ACif_id=1479839525561528>


Nähdään paikan päällä!


TL;DR:


MITÄ: Pulsubileet
MISSÄ: Saaristobaari
KOSKA: Torstaina 24.11. klo 22.00

PALJONKO: 3€
ONKSSIÄLKIVAA: On


********************************************************************************
********************************************************************************

3.1
Uudet vaihtokohteet Aasiassa

Asia Exchangen vaihto-ohjelmat ovat tänä syksynä saaneet täydennystä kahdesta kiehtovasta kohteesta: Otemon Gakuin University Japanissa ja Warmadewa University Balilla. Molemmat vaihto-ohjelmat starttaavat huhtikuussa 2017 ja haku on edelleen käynnissä. Jos vaihdon suunnittelu jäi viime tippaan, vielä on mahdollisuus tarttua tuumasta toimeen ja ottaa kevääksi suunta Aasiaan.

Otemon Gakuin University

Vaihtolukukausi Japanissa on monelle elinikäinen haave ja kysyntä vaihdoille on kovaa. Vuosien opiskelijoilta saatujen pyyntöjen jälkeen olemme vihdoin aloittaneet yhteistyön japanilaisen yliopiston Otemon Gakuin Universityn kanssa, joka sijaitsee Osakan prefektuurissa Ibarakin kaupungissa, vain 15 minuutin junamatkan päässä Osakasta ja Kyotosta. Japaniin vaihtoon lähtö ei ole koskaan ole ollut näin helppoa!

Englanninkielinen ohjelma koostuu japanin kieltä, kulttuuria, kirjallisuutta, filosofiaa ja taloutta käsittelevistä kursseista. Haku ensi kevään lukukaudelle on auki joulukuun 2. päivään asti. Lukukausi ajoittuu huhti-heinäkuuhun. Paikkoja on vain rajoitetusti, joten kiinnostuneiden kannattaa toimia nopeasti.

Lue lisää ohjelmasta: http://www.asiaexchange.org/fi/vaihto-aasiassa/opiskelijavaihto-japanissa/

Warmadewa University

Balilla sijaitsevan pitkäaikaisen kumppanimme Udayana Universityn BIPAS-ohjelma lukeutuu suosituimpien vaihto-ohjelmiemme joukkoon. Uusimman kumppanimme Warmedewa Universityn Warmadewa International Program (WIP) ponnistaa BIPAS-ohjelman viitoittamalta monitieteelliseltä ja kansainväliseltä pohjalta. Ohjelma tutustuttaa opiskelijat indonesian kieleen, kulttuuriin, politiikkaan ja historiaan, minkä lisäksi tarjolla on myös kursseja kauppatieteiden, johtamisen ja kestävän kehityksen aloilta.

WIP-ohjelman kesälukukauden 2017 haku on auki joulukuun 31. päivään asti. Ensimmäisen lukukauden maksusta myönnetään 100 euron alennus.

Lue lisää ohjelmasta ja yliopistosta.

KUKA VOI HAKEA?

Asia Exchangen lukukausimaksulliset vaihdot ovat tarkoitettu freemovereille, jotka lähtevät oman yliopistonsa vaihtokohteiden ulkopuoliseen vaihtoon. Opetuskieli on englanti.

Lisätietoa hakumenettelystä:

http://www.asiaexchange.org/fi/ohjeet/hakumenettely/

http://www.asiaexchange.org/fi/ohjeet/kuka-voi-hakea/



Terveisin,

Anna-Mari Pietikäinen, Asia Exchange
*********************************************************
3.2
Pyydämme kaikkien Turun yliopiston eri tiedekuntien opiskelijoita osallistumaan kyselyyn, jossa tutkitaan opiskelijoiden terveyttä, hyvinvointia, itseä koskevia näkemyksiä ja niiden yhteyttä akateemisiin opintoihin Suomessa ja Euroopassa. Suomessa tutkimus toteutetaan Turun yliopistossa ja yhteistyössä Euroopan Unionin COST Action research (Appearance matters IS1210) tutkijaverkoston kanssa. Appearance Matters toimii kehonkuvan häiriöihin liittyvien fyysisten, psyykkisten ja sosiaalisten tekijöiden ennaltaehkäisemiseksi.

Suomessa tutkimusta koordinoi Turun yliopiston hoitotieteen laitos ja tutkimus suunnataan kaikille Turun yliopiston suomen kielen taitoisille opiskelijoille Turun ylioppilaskunnan (viikkotiedote), alajärjestöjen ja Turun yliopiston viestinnän (opiskelija-Intra) kautta. Kansainväliseen osioon sisällytetään kolmensadan (300), 18 - 30 vuotiaan opiskelijan vastaukset kustakin eri partnerimaasta (Belgia, Bosnia Herzegovina, Irlanti, Israel, Kreikka, Kroatia, Portugali, Suomi). Toivomme myönteistä suhtautumista tutkimuskyselyyn. Osallistuminen antaa arvokasta tietoa yliopisto-opiskelijoiden hyvinvoinnista Suomessa.

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja tapahtuu nimettömästi oheisen Webropol linkin kautta 30.11.2016 saakka
https://www.webropolsurveys.com/S/839D86747E766B5B.par

Tutkimuksen yhteyshenkilö
Minna Anttila
TtT, erikoistutkija
Turun yliopisto, hoitotieteen laitos
046 9232532

********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys

Kissat- ja kissaihmiset-ryhmästä opittua:

Näin pidät kissasi hengissä:

Ruokinta:
-Markettiruoka on saatanasta
-Mutta sitä saa vähän antaa
-Raakaruokinta on ainut oikea vaihtoehto, koska kissa kuolee kaikkiin muihin
-Mutta raakaruoka ei riitä yksin
-Kissat eivät saa syödä: viljoja sokereita, kasviksia, toisiaan eikä naapureita
-Kissa tarvitsee vain kalleinta ruokaa, halpa on roskaa ja kertoo siitä, ettet rakasta kissaasi

Kissanvessat:
-Kissanvessojen on oltava vähintään 1 per kissa ja useampi ylimääräinen. Vähempi ei riitä. Ei vaan riitä.
-Tyhjennettävä joka kerta kun kissa käy laatikolla. Mieluiten jääkää pois töistä älkääkä nukkuko, että voitte vahtia, milloin missellä on hätä.
-Kissanvessassa ei saa olla kattoa, seiniä tai erityisesti luukkua. Kissa tukehtuu laatikkoonsa muuten
-Mutta avovessa on kissan yksityisyyden loukkaamista ja kisu saattaa ahdistua
-Pelletit eivät ole kissalle luonnollinen alusta laatikkoon, hyihyi hävetkää
-Hiekka ei saa pölytä, olla harmaata tai marketista
-Jos opetat kissasi käyttämään vessanpönttöä, olet rikollinen ja et saa pitää kissoja enää ollenkaan.
-Sinun tulee tietää kissasi jätösten haju, maku, määrä, koko ja esiintymistiheys

Terveys:
-Kissan leikkaamisesta ei keskustella, kissa on leikattava. Piste. Pentuja ei ole maatiaisilla syytä ikinä hankkia.
-Jos kissa aivastaa -->ekläinlääkäriin
-Jos kissa kakkaa yhtenä päivänä vähemmän kuin normaalisti --> eläinlääkäriin
-Jos kissa nukkuu oudossa asennossa, se on ehkä kuollut tai kuolemaisillaan
-Kissoja ei saa pestä
-Kissat täytyy pestä säännöllisesti

Muut sekalaiset:
-Kos rajoitat tai kiellät kissaasi, rääkkäät sitä. Eläinsuojeluilmoitusta tulee ovista ja ikkunoista, jos julkisesti sanot näin.
-Kissa on kaikkivoipa ja saa tehdä. mitä haluaa. Vaikka kusta naamalle ja polttaa talon, koska mamman pikku-misse masentuu, jos ei saa toteuttaa itseään.
-Jos pidät kissaasi irti missään, koskaan, ikinä, vahingossa tai tahallisesti, olet vastuuton rääkkääjä. Vaikka kissa ei poistuisi edes terassilta. Häpeäisit.
-Kissasta ei saa missään tilanteessa luopua. Kaikista vähiten allergian tai kissan jatkuvan hyökkäilemisen takia. Tekosyitä kaikki.
-Kissa saa kävellä ruoan yli, jos tahtoo, ei se niin likainen eläin ole. Peseehän se itsensä niin usein (tämä perustuu nähtyyn kuvaan, jossa kissa istuu melkein valmiissa täytekakussa ja omistaja vain ihastelee, miten söpöä on ja miten korjaisi kakun, että vieraat voivat syödä)
-Kissalla tulee olla: ainakin 3 kiipeilypuuta, lukemattomia leluja, kiipeilytasoja, 5 pesää ja kameli. Muuten se ahdistuu ja ei ikinä voi olla onnellinen.


On ne vaan helppoja eläimiä.

********************************************************************************
********************************************************************************


Terveisin
Jenni Lähdeniemi
Lauantailätinöiden päätoimittaja
ajtlah at utu.fi


-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20161122/8ee8f984/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo