KINFO: Oletko kiinnostunut viruksista ja virustutkimuksesta? Apurahaa tarjolla Virusopilla

Salli Keinänen salli.k.keinanen at utu.fi
Mon Marras 12 10:34:47 EEST 2015


Oletko kiinnostunut viruksista ja virustutkimuksesta?
Apurahaa tarjolla Virusopilla

Parechoviruksia (HPeV) tutkivassa ryhmässä on tarjolla opiskelijalle apurahaa 2kk ajaksi tutkimustyötä vastaan. Mieluiten henkilölle, joka voisi jatkaa siitä graduprojektia.

Ajankohta: Marras-joulukuu 2015, voi myös aloittaa aikaisemmin.

Odotamme sinulta: Olet siinä vaiheessa opintoja, että gradu alkaa olla seuraavana tai olet ehkä valmistumassa pian ja olet suoriutunut opintoihin liittyvistä labrakursseista. Olet ahkera, innostunut ja valmis panostamaan täyspäiväisesti tutkimusprojektiin 2kk ajaksi. Et tarvitse mitään erikoisosaamista.

Tarjoamme: Apurahalla tehtävää tutkimustyötä 2kk ajan. Opetamme sinulle erilaisia virustutkimuksen menetelmiä, kuten soluviljelyjä, virusviljelyjä, virusten detektoimista ja virus-solu vuorovaikutuksen tutkimusmenetelmiä. Tarjoamme myös mahdollisuuden jatkaa samassa projektissa gradun tekemistä.

Projektin kuvaus: Tutkimuskohteemme parechovirus on hyvin yleinen virus, joka aiheuttaa yleensä lieviä infektioita. Kuitenkin HPeV-tyyppi 3 aiheuttaa myös vakavampia tauteja kuten aivokalvontulehduksia, aivokuumeita ja vakavia yleisinfektioita vastasyntyneillä vauvoilla. Näitä vakavia tapauksia on esiintynyt myös Suomessa. HPeV on kuitenkin aika huonosti tunnettu ja siksi alidiagnosoitu.

Haluamme selvittää mitä vasteita HPeV-infektiot aiheuttavat isäntäsoluissa, varsinkin mitä eroja löytyy patogeenisen ja ei-patogeenisten virusten soluvasteista. Tutkimme näitä ensisijaisesti hermoston soluissa, sillä pahimmillaan HPeV:t aiheuttavat keskushermostoinfektioita. Tutkimme soluvasteita proteiinitasolla ensisijaisesti kaupallisella Protein Profiler kitillä, mutta jatkotutkimuksia teemme myös RNA tasolla käyttämällä spesifisiä RT-PCR menetelmiä.

Ota yhteyttä mieluiten sähköpostilla ja kerro itsestäsi, osaamisestasi ja kiinnostuksestasi.

Sisko Tauriainen, FT, Dosentti

Virusoppi
Puh. 02-333 7473
Email: sisko.tauriainen at utu.fi<mailto:sisko.tauriainen at utu.fi>

---

Viestin välitti:

Salli Keinänen
Tiedotusvastaava, TYK ry
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20151012/dedbd10b/attachment.html