KINFO: Lauantailätinät 7.3.

Salli Keinänen salli.k.keinanen at utu.fi
La Maalis 7 13:02:41 EET 2015


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat<http://www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat>)
1.1 Turun kaupunki jakaa apurahoja ja gradutoimeksiantoja
1.2 Startup Journey 2015 -hakuaika on käynnissä
1.3 Feeniks-kirjastossa kaikki kolme kerrosta opiskelijoiden käyttöön
1.4 Liikkumaan alennettuun hintaan

2. Tapahtumat
2.1 Karuselli - Turun Poikkitieteelliset Haalaribileet 11.3.
2.2 Verenluovutus Educariumilla 12.3.
2.3 Good Old Times 12.3.
2.4 Sotkun muistotilaisuus 15.3.
2.5 The Day of the Legendary Heroes -party 18.3.
2.6 Nordnetin sijoitusilta 19.3.

3. Sekalaista
3.1 Tutkimus ehkäisystä ja parisuhteesta
3.2 Kutsu FFF:n aistilabraan kertomaan mielipidettä ravintolan väreistä ja musiikista

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
Turun kaupunki jakaa apurahoja ja gradutoimeksiantoja<http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/turun-kaupunki-jakaa-apurahoja-ja-gradutoimeksiantoja>

Turun kaupunki on varannut vuodelle 2015 erillisen määrärahan korkeakouluopiskelijoiden harjoittelupaikkojen järjestämiseksi.

********************************************************************************

1.2
Startup Journey 2015 -hakuaika on käynnissä<http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/startup-journey-2015-hakuaika-kaynnissa>

Startup Journey on kymmenen viikon kiihdytysohjelma aikaisen vaiheen startupeille.

********************************************************************************

1.3
Feeniks-kirjastossa kaikki kolme kerrosta opiskelijoiden käyttöön<http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/Uutiset/Sivut/feeniks-kirjastossa-kaikki-kolme-kerrosta-opiskelijoiden-kayttoon.aspx>

Yliopistonmäen kirjasto suorastaan kylpee valossa. Matala kalustus antaa valon tulvia sisään rakennukseen, jonka suurin muutos on nähtävissä kolmannessa kerroksessa.

********************************************************************************

1.4
Liikkumaan alennettuun hintaan<http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/liikkumaan-alennettuun-hintaan>

Yliopistoliikunnan kevään 2015 liikuntamaksun ja pilateksen jatkoryhmämaksun voi ostaa alennettuun hintaan ma 2.3.2015 alkaen.

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
11.3.2015 tulee jäämään historiaan päivänä, jolloin Turun opiskelijabileet vietiin täysin uudelle tasolle. Se tulee olemaan päivä, jolloin emme enää arvioineet ihmisiä haalarin värin perusteella ja jolloin loimme veljeyttä ja sisaruutta poikkitieteellisesti. 11.3.2015 tulee olemaan päivä, jolloin 6 järjestöä ja yli 1000 opiskelijaa pyöräyttää Karusellin liikkeelle ensimmäistä kertaa!

Kuusi opiskelijajärjestöä eri puolilta Turun opiskelijakulttuuria päättivät yhdistää voimansa ja järjestää Turun eeppisimmät haalaribileet! Karuselli on Asteriskin, TuKYn, Indexin, TLKS:n, TIO:n ja Merkantila Klubbenin.
yhteistyössä järjestämät Turun poikkitieteelliset haalaribileet, joissa elämästä nauttiminen on illan keskiössä.

Solmikaa haalarinne tiukasti kiinni, ottakaa muutama selfie ja saapukaa juuri sellaisina kuin olette Börs Night Clubiin kokemaan aitoa opiskelijaelämää parhaimmillaan! Luvassa on nimittäin tämän lukuvuoden vauhdikkaimmat haalaribileet, sillä pääesiintyjänä toimii Suomen oma Macho Fantastico also known as SPEKTI! Lisää kierroksia illan karuselliin saapuu tarjoilemaan myös mm. Pikkulaskiaisessa soittamassa ollut Frathouse Brothers, sekä Cedric Newton ja JQS! Suosittelemme pitämään tiukasti kiinni koko illan, sillä tämän karusellin vauhti ei ennen auringonnousua hidastu.

Ennakkolipunmyynti:
ICT aula:
10.3. 11-13
11.3. 11-13

MITÄ? Karuselli - Turun Poikkitieteelliset Haalaribileet
MISSÄ? Börs Night Club MILLOIN? 11.3.
MITÄ MAKSAA? 5 € ennakkoon / 7 € ovelta
MUUTA? Pääesiintyjänä Spekti

Lisää tietoa löydät tapahtuman sivuilta: https://www.facebook.com/events/1530774013854098/?ref_newsfeed_story_type=regular

Hyppää mukaan karusellin kyytiin ja katso montako kierrosta sinä kestät!

********************************************************************************

2.2
SPR:n Veripalvelu ja Opex järjestävät jo perinteeksi muodostuneen verenluovutuksen Educariumin liikuntasalissa torstaina 12.3.2015 klo 10-14. Kaikki opiskelijat, henkilökunnan jäsenet ja muut paikallaolijat ovat tervetulleita luovuttamaan!

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä lähes tuhat verenluovutusta, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Luovuttamalla verta voit pelastaa toisen ihmisen hengen!

Tule siis ojentamaan kätesi yhteisen hyvän puolesta!

MITÄ: Verenluovutus
MISSÄ: Educariumin liikuntasali, Assistentinkatu 5, 20500 Turku
MILLOIN: 12.3.2015. klo 10-14

Facebook: https://www.facebook.com/events/419180468258790/

********************************************************************************

2.3
Mañana ry presents: Good Old Times 12.3. @ Anniskeluliike Portti (Hämeenkatu 7)

Ikävöitkö vanhoja hyviä aikoja, jolloin tv-kanavia oli kolme, Euroviisuissa oli oikea orkesteri ja Onnenpyörässä saattoi voittaa matkan Tunisiaan? Emme oikeastaan mekään, mutta onhan se nyt upeaa välillä heittäytyä nostalgian pyörteisiin! Mahdollisuus tähän tarjoutuu torstaina 12.3., kun Anniskeluliike Portin historiallisessa miljöössä soi 80- ja 90-luvun parhaita biisejä, illan isäntänä loistava DJ Pyy.

Tule kokemaan edellisten vuosikymmenien fiilis klo 20 alkaen! Klassikkobiisien lisäksi pääset nauttimaan myös tonicista rakennetusta klassikkodrinkistä edulliseen hintaan Portin haalarimerkillä tai ilman!

Sisäänpääsy 2 €

Tapahtuma facebookissa: https://www.facebook.com/events/615998765168464/ https://www.facebook.com/events/615998765168464/

See you there!

********************************************************************************

2.4
Heipä hei arvon opiskelijatoverit,

Sotkun sulkemisesta on nyt puolisentoista vuotta. Tämä meidän oma pyhättömme purettiin viime syksynä. Niin monet iloiset muistot jäivät leijumaan ilmaan. Sodeksikin kutsuttu rattoisa majatalo, jossa lukemattomat illanvietot, bileet ja sitsit, erilaiset peli-illat ja grillitapahtumat vietettiin, on nyt siirtynyt legendojen hautuumaalle.

Sotku kosketti meitä monia, se rikkoi ainejärjestöjen rajoja ja toi yhteen niin humanistit kuin teekkaritkin. Hauskaa pidettiin viinalla tai ilman, tuttujen tai tuntemattomien kanssa, uhraamatta ajatustakaan huomiselle. Tämän temppelin purkaminen pudotti pohjan monen ainejärjestön toiminnalta ja vaikeutti opiskelijoiden ankeaa elämää entisestään. Sotkussa kuitenkin pidettiin tapahtumia lähes viisi kertaa viikossa.

Tänä harmaana alkukeväänä Vector ry haluaa nostaa Sotkun maailmankartalle vielä kerran, rikkoa nuo ainejärjestöjen rajat ja yhdistää opiskelijat muistelemaan tämän kaikessa karmeudessaan ihanan reliikin kukoistuksen päiviä. Muistotilaisuus järjestetään sunnuntaina 15.3. Sotkulla ja tilaisuudessa lasketaan tälle sankarihaudalle kynttilöitä, muistellaan yhteisiä hyviä hetkiä ja kokemuksia ja surraan tätä suurta menetystä. Paikalle toivomme saapuvan myös niitä yksilöitä, joilla ei ole henkilökohtaista kokemusta Sotkusta; tämä kokoontumistilan puute koskee meitä kaikkia ainejärjestöstä tai iästä riippumatta.

Lyhyestä virsi kaunis:
MITÄ: Sotkun muistotilaisuus
MISSÄ: Sotkulla
KOSKA: 15.3. klo 18
MIKSI: Koska haluamme kerätä Sotkun muistoa surevat yhteen ja kunnioittaa tätä suurta ja mahtavaa uinuvaa jättiläistä.


Ivan Maurin
sihteeri, Vector ry

********************************************************************************

2.5
Pulterit ry presents: The Day of the Legendary Heroes 8

Nyt on taas se aika vuodesta, kun legendaaristakin legendaarisemmat sankarit sekä pahikset kokoontuvat yhteenjuhlistamaan taas yhtä pelastettua/terrorisoitua vuotta. Päästä siis salainen alter egosi vapaaksi, olipa se sitten Batman, Kissanainen tai naapurin Seppo, ja suuntaa salaiseen päämajaan Uusikselle vuoden kovimpiin supersankaribileisiin keskiviikkona 18.3. klo 21 alkaen.

Näitä suureksi legendaksi muodostuneita bileitä et halua jättää väliin, etenkään kun ne kustantavat naamiaisasulla vain 3 € ja ilman asuakin pelkästään 4 €, lisäksi 200 ensimmäiselle jaetaan muistoksi legendaarisen hieno haalarimerkki. Ohjelmistoon kuuluu myös parhaan asun valinta ja palkitseminen.

Tarjolla on myös huhupuheiden mukaan Asterixin taikajuomaakin vahvempaa legendaarista eliksiiriä, Superkissajuomaa.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1549218475340674/

KukaMitäHä? The Day of the Legendary Heroes -naamiaisasubileet
Missä? Uusi-S (Kirkkotie 6, Turku)
Milloin? Ke 18.3. klo 21 alkaen
Kustantaa? 3 € Supersankarina/-pahiksena, 4 € normivaatteissa


Aleksi "The Ghostbuster" Ratsula
Tiedotusvastaava
Pulterit ry
ankrat(at)utu.fi

********************************************************************************

2.6
Järjestämme Turussa 19.3.2015 sijoitusillan, jonka tavoitteena on rohkaista säästämistä ja sijoittamista miettiviä tarttumaan toimeen. Illan aikana talousasiantuntijamme Martin Paasi kertoo mm. miten kulut vaikuttavat sijoitusten tuottoihin, miksi kannattaa aloittaa sijoittaminen juuri nyt ja miksi sijoittamisessa kannattaa olla kärsivällinen. Lisäksi ohjelmassa on paneelikeskustelu, jossa tavalliset suomalaiset kertovat omia sijoittajatarinoitaan.

Tarkemmat tiedot tilaisuudesta löytyy www.nordnet.fi/tapahtumat/sijoitusillat.html<http://www.nordnet.fi/tapahtumat/sijoitusillat.html>, josta tilaisuuteen voi myös ilmoittautua. Tilaisuus on osallistujille maksuton.

terveisin
Riikka Salmenkaita

********************************************************************************
********************************************************************************

3.1
Hei!

Teemme tutkimusta hormonaalisten ehkäisymenetelmien vaikutuksista parisuhteeseen. Vastaajien tulisi olla parisuhteessa olevia ja vähintään 18-vuotiaita naisia. Vastauksesi ovat tärkeitä siitä riippumatta, käytätkö vai etkö käytä hormonaalista ehkäisyä. On mahdollista, että opit jotakin itsestäsi tai parisuhteestasi kyselyyn vastaamalla. Vastaamalla voit voittaa 50€ arvoisen lahjakortin Stockmannille (arvotaan 2kpl osallistujien kesken).

Noin 40% suomalaisista nuorista naisista käyttää jonkinlaista hormonaalista ehkäisyä, ja siksi on tärkeää saada tietoa ehkäisymenetelmien mahdollisista sivuvaikutuksista. Tutkimus toteutetaan Åbo Akademin ja Turun yliopiston psykologian laitosten yhteistyönä. Vastaaminen on täysin anonyymiä ja kestää noin 20 minuuttia.

Kysymyksiä ja palautetta kyselyä koskien voi lähettää sähköpostilla osoitteisiin
Tatu Erlin, PsK (tverli at utu.fi)
Janna Hujanen, psykologian ylioppilas (janhuj at utu.fi)

Tutkimusta ohjaa Patrick Jern (PsT, psykologian dosentti) ja Antti Kärnä (FT, psykologi).

Linkki kyselyyn:
http://surveyanalytics.com/t/AF6z1ZN6VA

Lämmin kiitos ajastasi!

********************************************************************************

3.2
Tule kertomaan mielipiteesi ravintolan väreistä ja musiikista

Oletko aina haaveillut DJ:n tai sisustussuunnittelijan tehtävistä? Tule valitsemaan ravintolaan sopiva musiikki ja sisustusväri! Kutsumme Sinut mukaan mielipidetutkimukseen. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta musiikin tai sisustamisen alalta. Osallistuminen vie noin 15 minuuttia, ja riittää, kun kerrot mielipiteesi. Osallistuneiden kesken arvotaan leffaliput. Tervetuloa!

Kyselyjä järjestetään maanantaina 9.3. puolen tunnin välein klo 11–16. Paikkana on Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen Aistilaboratorio (Itäinen Pitkäkatu 4 A, Pharmacityn 5. krs).

Mukaan pääset ilmoittautumalla sähköisesti alla olevasta linkistä. Varaa aika sähköpostiosoitteellasi:

V a r a a   a i k a   k l i k k a a m a l l a   t ä s t ä<http://goo.gl/forms/k30uqWVfHI>

Tutkimus on osa Turun yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian yhteistä tutkimusprojektia.


Lisätietoja tutkimuksesta:

Maija Paakki (maija.paakki at utu.fi<mailto:maija.paakki at utu.fi>)
Jon Thureson (jon.thureson at tut.fi<mailto:jon.thureson at tut.fi>)
Maija Kontukoski (maija.kontukoski at uniarts.fi<mailto:maija.kontukoski at uniarts.fi>)

********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys


Drinkkiohjeita:

Exotic nainen
Keitä kuppi kuumaa kaakaota ja lisää sekaan 1/3 konjakkia. Aseta pinnalle kellumaan yksi suudelmanpunainen mangonpala. Tummaa ja tulisen kuumaa.

Porilainen nainen
Sama kuin edellinen, mutta heitä konjakit ja mangonpala helvettiin ja lisää paljon jäitä. Paukku on kylmäkiskoinen, eikä siitä muutenkaan ole mitään iloa.

Seppo Hovi
Kaiva kaapista muumimuki, johon kaadat 1/4 minttulikööriä ja loput soodaa. Lisää koristeeksi vaahtokarkkeja.

Teekkarin aamupaukku
Keitä ravitseva annos ehtaa kaurapuuroa. Tumppaa keskelle aito vanhanajan voisilmä. Lorauta päälle maidonomaisesti pullo pöytistä (Pöytäviinaa).

Teekkarin aamupaukku: dieettiversio
Sama kuin edellinen, mutta korvaa voisilmä klöntillä Benecolia. Mikäli paino-ongelmasi ovat todella vaikeita, voit jättää muutkin turhat kalorit (kuten Benecolin ja puuron) pois.

Beethovenin erikoinen
Juo nopeaan tahtiin kolme lyhyttä ja yksi pitkä. Ja kohta humala jo topakkana kolkuttaa oveasi: ta-ta-ta-taa.

Roomalainen kynttilä
Pölli labrasta pullo pirtua (muualta Suomestahan sitä ei löydä). Lisää joukkoon pari oliivia ja laakerinlehti. Juo pohjanmaan kautta. Koe, kuinka roomalaisen kynttilän liekki iloisesti hulmahtelee sisuksissasi.

Somali ahtojäissä
Laita sopivankokoinen lasi (0,5l-0,75l) täyteen jäämurskaa, kaada sen jälkeen lasi täyteen Finlandia-vodkaa. Ja paukun kruunaa jäämurskan päälle laitettu tumma oliivi.

Snap, Crackle and Pop
Kaada pullo pöytistä lautaselle ja sirottele joukkoon Rice Crispies -muroja. Paina korvasi lautasta vasten ja kuuntele kuinka ne örisevät sinulle kännissä.

Kännikalakukko
Koverra kalakukon kuoreen pieni aukko. Kaada reiästä pullo kossua kalakukon sisälle ja sulje reikä jollain kätevällä konstilla (esim. ilmastointiteipillä). Hölskyttele kukkoa tovi ja syö. Voe tokkiisa, ko tekkee hyvvee.

Lentävä kalakukko
Sama kuin edellinen, paitsi että unohdit ilmastointiteipin, jonka takia kaikki kossu lirui pitkin lattioita.

Sergei Bubka
Mittaa kolpakkoon 3 dl jogurttia patjaksi. Kaada päälle puolikas kossupullo ja tipauta joukkoon yksi raaka spagetti seipääksi. Nykäise klyyvariin, ja kohta kohoat kohti huimia korkeuksia.

Sergei Bubka HC
Sama kuin edellinen, mutta korvaa jogurtti kossulla. Aamulla saatkin elämyksen siitä, miltä tuntuu tippua 6 metrin korkeudesta ilman patjaa.

********************************************************************************
********************************************************************************


Terveisin
Salli Keinänen
Lauantailätinöiden päätoimittaja
sakakei at utu.fi

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20150307/03976af6/attachment-0001.html