KINFO: Suojelun erikoisosasto – Porin prikaatin valmiusjoukkokoulutus 2016

Salli Keinänen salli.k.keinanen at utu.fi
To Maalis 5 13:30:43 EET 2015


LUONNONTIETEEN OPISKELIJA!

ONKO VARUSMIESPALVELUS SUORITTAMATTA? HALUATKO SUORITTAA NAISTEN VAPAAEHTOISEN PALVELUKSEN?

HYÖDYNNÄ OSAAMISTASI ARMEIJASSA!

Porin prikaati aloittaa tammikuussa 2016 Suojelun erikoisosaston (SEO) valmiusjoukkokoulutuksen.

Koulutettavaan joukkoon kuuluu CBRN-kenttälaboratorion henkilöstö, johon tarvitsemme mm. osaavia kemistejä, fyysikkoja, biokemistejä ja mikrobiologeja.

Olemme tulossa kertomaan toiminnastamme Turun yliopistoon keskiviikkona 25.3.2015 klo 14.00 alkaen, sali XIV (Luonnontieteiden talo I, 3. krs).

TERVETULOA!


Taustaa:

Suojelun päämääränä on varautua vihollisen suurtuhoaseiden ja muiden taisteluvälineiden käyttöön sekä vähentää niiden ja muiden vaarallisten aineiden käytön vaikutuksia suojautumalla ja palauttamalla taistelukyky. Suojelun tarkoituksena on suojata ihmishenkiä ja materiaalia sekä rajoittaa vahinkoja osana suojelupuolustusta. Suojelun suorituskyvyillä nostetaan suurtuhoaseiden käytön kynnystä. Suojelun osa-alueet ovat suojeluvalvonta, suojelutiedustelu, suojautuminen, puhdistaminen ja pelastaminen.

Suojelun Erikoisosasto (SEO) on puolustusvoimien korkean valmiuden suojelutiedusteluyksikkö, johon kuuluu orgaanisena osana CBRN-kenttälaboratorio. SEO:a voidaan käyttää Puolustusvoimien kaikissa kolmessa tehtävässä eli kotimaan puolustamisessa, muiden viranomaisten tukemisessa ja sotilaallisen kriisinhallinnan tehtävissä.

Kenttälaboratorioon kuuluvat C-, B-, RN- ja kenttähygienialaboratoriot, joiden tärkeintä kalustoa ovat mittaus- ja analysointivälineet. Näillä välineillä voidaan nopeasti identifioida CBRN-agensseja, teollisuuskemikaaleja sekä kenttä- ja ympäristöhygieniaan liittyviä kemiallisia aineita ja biologisten taudinaiheuttajia.

CBRN-kenttälaboratorion henkilöstö analyysien lisäksi suorittavat myös riskiarviointeja ja näytteenottoja.

Vuonna 2016 Porin prikaati kouluttaa Suojelun erikoisosaston (SEO) osana Suomen kansainvälistä valmiusjoukkotuotantoa (SKVJ). Osasto koulutetaan ensisijaisesti Suomen sotilaalliseen puolustamiseen. Lisäksi koulutettavat saavat erikoiskoulutuksen sotilaallisiin kriisinhallintatehtäviin 347 päivää kestävän varusmiespalveluksen loppupuoliskolla pidettävällä kansainvälisellä jaksolla.

Lisätietoja: www.puolustusvoimat.fi<http://www.puolustusvoimat.fi/>
Maavoimat > Joukko-osastot > Porin prikaati > Kansainvälinen Valmiusjoukko > Suojelun erikoisosaston rekrytointi

---

Viestin välitti:

Salli Keinänen
Tiedotusvastaava, TYK ry
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20150305/dd555e65/attachment.html