KINFO: Lauantailätinät 8.3.

Salli Keinänen salli.k.keinanen at utu.fi
La Maalis 8 11:28:27 EET 2014


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks.http://tyy.fi/ylioppilaskunta/sahkopostilistat)
1.1 Syksyllä 2013 kandiksi valmistunut - anna Kandipalautetta
1.2 Hae kv-tuutoriksi – hakuaikaa jatkettu 14.3. saakka
1.3 Yliopistoliikunnan kevätkauden liikuntamaksu puoleen hintaan
1.4 TYY hakee TYY-kierrosten koordinaattoria
1.5 Opiskelijoiden EU-vaalipaneeli: Hei, kuule EU
1.6 Hae Universtas Oy:n hallituksen jäseneksi
1.7 Kampuksella ja alayhdistyksissä tapahtuu

2. Tapahtumat
2.1 Glow Party

3. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
Syksyllä 2013 kandiksi valmistunut - anna Kandipalautetta!

Turun yliopisto kerää palautetta tuoreilta kandeilta valtakunnallisella Kandipalaute-kyselyllä. Henkilökohtainen linkki kyselyyn on lähetetty sen kohteina olevien kandien sähköposteihin. Vastausaikaa on 3.3.-21.3.2014. Palautetta kerätään opiskelutavoista, toimeentulosta, tukipalveluista ja tukiverkostoista omassa kotiyliopistossa. Kyselyn tulosten perusteella kehitetään opetuksen laatua Turun yliopistossa, edellisten kyselyjen tuloksia löytyy koottuna osoitteesta https://intranet.utu.fi/fi/Yksikko/ohjaus-ja-koulutus/palautejarjestelmat/Sivut/home.aspx. Tämän kyselykierroksen tulokset vaikuttavat myös yliopiston rahoitukseen, kun edellisten vuosien vastausten perusteella jaetaan 3% yliopiston rahoituksesta vuodesta 2015 alkaen.

********************************************************************************

1.2
Hae kv-tuutoriksi – hakuaikaa jatkettu 14.3. saakka

​Turun yliopistoon saapuu vuosittain noin 500 vaihto-opiskelijaa ympäri maailmaa. Kansainväliset palvelut hakevat vaihto-opiskelijoille noin 100 tuutoria lukuvuodeksi 2014-2015. Tuutoroinnista saa arvokkaan kokemuksen lisäksi opintopisteitä ja rahallisen korvauksen.

Vaihto-opiskelijan tuutorin tehtävänä on auttaa Turkuun saapunutta vaihto-opiskelijaa alkuvaiheen käytännön asioiden hoitamisessa sekä tutustuttaa heitä opiskeluympäristöön, opiskelijaelämään ja suomalaiseen kulttuuriin.

Saat kansainvälistä kokemusta ja ystäviä ympäri maailmaa, kielitaitosi karttuu, opit uutta omasta yliopistostasi, Turusta ja suomalaisuudesta ja myös paljon erilaisista kulttuureista ja opiskelijaelämästä ulkomailla.

Lisätietoa ja hakulomake löytyy yliopiston opiskelijatuutorihaun yhteisiltä sivuiltawww.utu.fi/tuutoriksi<http://www.utu.fi/tuutoriksi> sekä kansainvälisten palveluiden sivuiltahttps://intranet.utu.fi/fi/Yksikko/kv/kotikansainvalisyys-kampuksella/kv-tuutorointi/Sivut/home.aspx. Hakuaikaa on jatkettu 14.3. saakka.

********************************************************************************

1.3
Yliopistoliikunnan kevätkauden liikuntamaksu puoleen hintaan!

Yliopistoliikunnan kevätkauden liikuntamaksu myydään puoleen hintaan 20 e (normaalisti 40 e) 3.3.3014 alkaen! (voimassa 27.4.2014 asti).

Liikuntamaksu maksetaan Turun yliopiston verkkokaupassa UTUshopissa:https://utushop.utu.fi.

Pilateksen jatkoryhmän kevätkauden maksu myydään myös puoleen hintaan 25 e (normaalisti 50 e) 3.3.2014 alkaen! (voimassa 24.4.2014 asti). Ajat ja maksuohjeet löydät yliopistoliikunnan kevään aikataulusta.

********************************************************************************

1.4
Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee

TYY-KIERROSTEN KOORDINAATTORIA
ajalle 13.5.–1.11.2014.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työpaikan opiskelijamaailmasta,
kiinnostavia ja monipuolisia työtehtäviä sekä hyvät mahdollisuudet oman osaamisesi kehittämiseen.

TYY-kierrosten koordinaattorin toimenkuvaan kuuluu:
-         syksyllä 2014 pidettävien uusien opiskelijoiden TYY-esittelykierroksista vastaaminen
-         kierrosten aikataulun laatiminen
-         kierrosten käytännön toteutuksesta vastaaminen
-         esittelyn sisällön suunnittelu yhdessä ylioppilaskunnan sosiaalipoliittisen asiantuntijan kanssa.

Toivomme sinulta oma-aloitteisuutta, sujuvaa suullista ilmaisua suomeksi ja englanniksi, paineensietokykyä sekä hyvää yhteistyö- ja organisointikykyä. Lisäksi tehtävässä tarvitaan kykyä tehdä itsenäistä ja vastuullista työtä.

Aiempi kokemus tuutoroinnista, ylioppilaskuntatoiminnasta ja asiakaspalvelutehtävistä katsotaan eduksi. Tarjoamme koordinaattorille työkokemusta yleisötapahtumien järjestämisestä ja suunnittelusta sekä projektityöstä. Koordinaattori saa työssään ohjausta ja tukea TYYn henkilökunnalta. Hänellä on myös käytössään edellisten vuosien materiaali TYY-kierrosten toteuttamisesta.

Koordinaattorille maksetaan työstä 500 euron palkkio (sis. lomakorvaukset). Työaikaa on käytettävissä enintään 50 tuntia. Pääosa työstä keskittyy elo-syyskuulle.

Koordinaattorin työpaikkaa haetaan oheisella sähköisellä hakulomakkeella: http://www.tyy.fi/node/2911

Hakuaika päättyy sunnuntaina 30.3.2014 klo 23.59.
Osa hakijoista haastatellaan.
Koordinaattorin valintapäätös tehdään TYYn hallituksen kokouksessa torstaina 10.4.2014.

TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.


Lisätietoja tehtävästä:
TYYn sosiaalipoliittinen asiantuntija Minttu Naarminen,
tyy-soposihteeri at utu.fi, (02) 276 9614
TYYn hallituksen tuutorointivastaava Matti Vähä-Heikkilä,
tyy-ay at utu.fi, (02) 276 9624

********************************************************************************

1.5
Opiskelijoiden EU-vaalipaneeli: Hei, kuule EU!

Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) järjestävät eurovaalipaneelin, jossa keskitytään erityisesti opiskelijoita ja nuorta sukupolvea koskettaviin kysymyksiin.

Mukana paneelissa on puolueidensa kärkiehdokkaita. Panelisteina nähdään Miapetra Kumpula-Natri (SDP), Anni Sinnemäki (Vihr.), Sampo Terho (PS), Nils Torvalds (RKP), Annika Lapintie (Vas.), Petri Sarvamaa (Kok.), Anneli Jäätteenmäki (Kesk.) ja Juha Richter (Kd).

Paneeli järjestetään Helsingissä (Eurooppasali, Malminkatu 16) 14.3. klo 9.30–12.00. Paneelia voi seurata kuitenkin myös etänä, sillä se streamataan livenä.

Lisätietoja paneelista löytyy Facebook-tapahtumasta (https://www.facebook.com/events/1388849054720615/), jossa julkaistaan myös livelähetyksen linkki lähempänä tapahtumaa.

Tervetuloa seuraamaan kevään kiperintä vaaliväittelyä!

********************************************************************************

1.6
Onko sinulla kokemusta kiinteistö- ja finanssisijoituksista? Kiinnostaako sinua haasteellinen tehtävä ylioppilaskunnan liiketoimintaan liittyvien asioiden parissa?

Hae Universtas Oy:n hallituksen jäseneksi!

Universtas Oy on Turun yliopiston ylioppilaskunnan omistama liikeyritys, joka hoitaa kiinteistö- ja finanssisijoituksia, hallinnoi ylioppilaskunnan yritystoiminnan kokonaisuutta sekä vuokraa liikehuoneistoja ja ylioppilaskunnan saunaa. Tämän lisäksi Universtas omistaa mm. enemmistön opiskelijaravintoloita Turussa pyörittävästä Unica Oy:stä.

Jos koet, että sinulla on tarvittavat edellytykset toimia Universtas Oy:n hallituksessa, lähetä vapaamuotoinen hakemus ansioluettelolla osoitteeseen tyy-paasihteeri at utu.fi pe 14.3. klo 16 mennessä. Ylioppilaskunnan taloustoimikunta toimii Universtas Oy:n yhtiökokouksena ja valitsee hallituksen ti 18.3. erillisen valintatoimikunnan valmistelutyön pohjalta.

TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

Lisätietoja:
Tomi Nyström
TYYn pääsihteeri
Universtas Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja

--

Tomi Nyström
pääsihteeri
Secretary General

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Student Union of the University of Turku

Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku
puh. (02) 276 9612, gsm 0400 551 931
tyy-paasihteeri at utu.fi
www.tyy.fi

********************************************************************************

1.7
1. Tahdon tasa-arvoisen avioliittolain! -korttipaja 13.3. klo 12-14 Turku-salissa
2. Rusettiluistelu 8.3. klo 12-15 Parkin kentällä
3. TuKY-Speksi 2014 Salama, liput myynnissä nyt! (Ensi-ilta 9.3.)
4. World IP Day 2014 – kirjoituskilpailu opiskelijoille

* * *

1. Tahdon tasa-arvoisen avioliittolain! -korttipaja 13.3. klo 12-14 Turku-salissa

Tule askartelemaan kortti varsinaissuomalaiselle kansanedustajalle, jossa toivotat hyvää tasa-arvonpäivää ja perustelet, miksi Suomessa tulisi olla tasa-arvoinen avioliittolaki! TYY tarjoaa torstaina 13.3. klo 12-14 Turku-salissa askartelumateriaalit ja -herkut sekä postittaa kortit eduskuntaan tasa-arvonpäiväksi 19. maaliskuuta.  Mikäli et pääse paikan päälle, kortteja voi myös toimittaa maanantaihin asti TYYn postilaatikkoon. Tapahtuma löytyy myös Facebookista: https://www.facebook.com/events/215734521966700/?ref_notif_type=plan_user_joined&source=1

* * *

2. Rusettiluistelu 8.3. klo 12-15 Parkin kentällä

Onko luistimet jo kiillotettu ja teroitettu? Olisiko lauantaipäivä loistava ulkona urheiluun? Tule mukaan TYY, ÅAS, Novium, TUO sekä ESN Åbo Akademi järjestämään Rusettiluisteluun Parkin kentälle lauantaina 8.3. klo 12-15.Luvassa on urheilullinen tapa tutustua uusiin ihmisiin perinteisen rusettiluistelun sekä erilaisten leikkimielisten kilpailujen parissa.

Varaathan mahdollisuuksien mukaan omat luistimet sekä euron kentän pääsymaksuun. Paikan päältä on myös vuokrattavissa joitakin luistimia viiden euron hintaan. Luistelun avuksi on myös saatavissa ohjausta tarvittaessa.

Lämpimästi tervetuloa tunnelman ja musiikintäyteiseen tapahtumaan tutustumaan uusiin ihmisiin, kuumaa mehua unohtamatta!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1456791674549928/

* * *

3. TuKY-Speksi 2014 Salama, liput myynnissä nyt! (Ensi-ilta 9.3.)

Joka vuosi (sp)eeppisyyden uusille tasoille vievä TuKYn ikioma speksi on julkaissut tämän vuoden teeman ja aloittanut lipunmyynnin! Käy Lyytistä ostamassa lippusi, niin varmistat paikkasi niiden etuoikeutettujen joukossa, jotka pääsevät ensi kuussa nauttimaan opiskelijoidemme omin kätösin valmistamasta interaktiivisen opiskelijateatterin helmestä!

”Mitä tapahtuu, kun vastavalmistunut ekonomi Tommy Salama saa elämänsä työtarjouksen ja lähtee syrjäiseen Rymättylän kylään tehostamaan 1900-luvulle jumittunutta kynätehdasta, Rimito Pennabolagetia? Luvassa on kulttuurishokkeja, kiusallisia tilanteita, sihteeriopiston tyttöjä, työpaineita ja preussilaista kuria. Kaiken tämän – ja paljon muuta – voit kokea, kun TuKY-Speksi jo kuudennen kerran marssittaa lavalle uskomattoman katraan toinen toistaan lahjakkaampia näyttelijöitä, tanssijoita ja muusikoita! Tätä opiskelijateatterin helmeä et halua ohittaa.”

ESITYKSET:
Turku, Kåren: 9.3., 13.3., 14.3., 16.3., 19.3., 20.3., 21.3.
Pori, Kehräämö: 25.3.
Vaasa, Ritz: 26.3.
Helsinki, Koko: 27.3.
(Kaikki esitykset klo 19, poislukien Helsinki klo 17)

LIPUNMYYNTI:
15€ normaali / 12€ opiskelija / 20€ kannatus
https://www.lyyti.fi/group/TuKY-Speksi_2014_lipunmyynti
(Myös käteislipunmyynti tulossa pian!)

TRAILERI:
http://www.youtube.com/watch?v=Wu1TBAkLZXQ

NETTISIVUT (coming soon!):
http://turunky.fi/speksi

FACEBOOK-EVENT:
https://www.facebook.com/events/520752271377417/

* * *

4. World IP Day 2014 – kirjoituskilpailu opiskelijoille

Kiinnostaako sinua tekijänoikeus? Haluaisitko julkaista oman ajankohtaisen tekijänoikeusaiheisen kirjoituksesi Suomen ainoassa immateriaalioikeuden asiantuntijajulkaisussa IPRinfo-lehdessä?

IPR University Center järjestää tekijänoikeusaiheisen kirjoituskilpailun, jota tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Kilpailuun voivat osallistua kaikki perustutkinto-opiskelijat IPR University Centerin yhteistyöyliopistoista eli Helsingin ja Turun yliopistoista, Aalto-yliopistosta ja Hankenilta. Tänä vuonna kilpailu on avoin myös Åbo akademin sekä Lapin ja Itä-Suomen yliopistoiden perustutkinto-opiskelijoille.

Kilpailun voittajan kirjoitus julkaistaan IPRinfo-lehdessä ja kilpailun voittajalle maksetaan 500 euron palkkio. Instituutti pidättää oikeuden lunastaa myös kaksi muuta kirjoitusta julkaisemista varten. Kilpailua tukee opetus- ja kulttuuriministeriö, ja se liittyy 26.4.2014 vietettävään Maailman henkisen omaisuuden päivään.

Voittajalle ja lunastettujen kirjoitusten kirjoittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Kilpailun tulos julkistetaan 22.4.2014 Gaudeamus-kirjakahvilan keskustelutilaisuudessa. Kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät osoitteestahttp://www.iprinfo.com/koulutus/worldipday2014/kirjoituskilpailu/fi_FI/kilpailutiedote/

Kilpailun järjestää IPR University Center, joka on Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston, Turun yliopiston ja Hankenin yhteinen laitos. IPR University Center koordinoi ja edistää immateriaalioikeuteen liittyvien kysymysten tutkimusta ja alan koulutusta, tarjoaa immateriaalioikeutta koskevaa tietopalvelua ja toimittaa kannatusyhdistyksen julkaisemaa IPRinfo-lehteä. Lisäksi instituutti järjestää maksullisia kursseja sekä räätälöityä koulutusta korkeakouluille ja yrityksille.

Lisätietoja:
info at iprinfo.com, p. 040-3521527, www.iprinfo.com<http://www.iprinfo.com>

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
On aika pistää valkoinen paita päälle ja päästää sisäinen bile-eläimesi vapaaksi neonvalojen loisteessa, sillä vuoden parhaat bileet ovat täällä!

Kanta ja Anglica järjestävät tämän mahtavan spektaakkelin Monkeyssä keskiviikkona 19. maaliskuuta. Sana glow itsessään tuskin esittelyjä kaipaa, tiedossa on siis UV-valoja, valotikkuja ja tietysti mahtavaa menoa! Ja kaikki tämä hupi vain vaivaisella kolmella eurolla. Näitä bileitä et halua missata!

Ps. Hohdokkaita haalarimerkkejä luvassa nopeimmille!

MITÄ: Glow Party
MISSÄ: The Monkey (Aurakatu 3)
MILLOIN: Keskiviikkona 19. maaliskuuta
MIKSI: Let it glow, let it glow, let it glow
__________________________

It is time to put on a white shirt and let loose your inner party animal under the neon lights because this is most definitely going to be the best party of the year!

Kanta and Anglica will arrange this magnificent spectacle at Monkey on Wednesday March 19th. The word glow itself doesn’t really need any introduction, the UV light, glow sticks and amazing atmosphere waits! All this is available for only 3 euros. This is a party you don’t want to miss!

Ps. Glowrious patches available for the fastest!

WHAT: Glow Party
WHERE: The Monkey (Aurakatu 3)
WHEN: Wednesday, March 19th @ 10pm
WHY: Let it glow, let it glow, let it glow

https://www.facebook.com/events/1454519068110588

********************************************************************************
********************************************************************************

3. Loppukevennys

– Mikä on ruostuneen teräksen kemiallinen merkki?
– LADA.

Opiskelijalla kävi tuuri, kun hänelle tarjottiin vuokra-asuntoa ihan yliopiston läheltä.
– Tässä asui aikaisemmin eräs kemian opiskelija, jolla oli tapana tehdä täällä kaikenlaisia kokeita, vuokraemäntä selitti.
– Siltä näyttää, nuorukainen tuumi.
– Aikamoinen läiskä tuolla katossakin.
– Se on juuri hän.

********************************************************************************
********************************************************************************


Terveisin
Salli Keinänen
Lauantailätinöiden päätoimittaja
sakakei at utu.fi


-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20140308/5572aff0/attachment-0001.html