KINFO: Lauantailätinät 8.2.

Salli Keinänen salli.k.keinanen at utu.fi
La Helmi 8 12:17:57 EET 2014


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks.http://tyy.fi/ylioppilaskunta/sahkopostilistat)
1.1 TYYn edustajisto päätti TYYn lainakassapalvelusta luopumisesta
1.2 Kampuksella ja alayhdistyksissä tapahtuu

2. Tapahtumat
2.1 Hybridin/Deltan/Germanican eksku Saksaan Hannoveriin
2.2 Toogabileet

3. Sekalaista
3.1 Akateeminen partiokilta etsii jäseniä

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
TYYn edustajisto päätti TYYn lainakassapalvelusta luopumisesta

TYYn jäsenistön käytössä on ollut oma lainakassa, josta jokainen Turun yliopiston ylioppilaskunnan jäsen on pystynyt saamaan maksimissaan 200 euron pienen lainan tai maksimissaan 500 euron ison lainan. Lainat on myönnetty kahden takaajan omavelkaista takausta vastaan.

TYYn edustajisto päätti pitkällisen keskustelun jälkeen lakkauttaa opiskelijan lainakassapalvelun tammikuun kokouksessaan 29.1.2014. Perusteluissa lakkauttamiselle edustajisto painotti sitä, että palvelu ei enää vastannut alkuperäistä tarkoitustaan heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien opiskelijoiden tukemiseksi tiukoilla lainaehdoillaan ja sitä että lainakassan käyttöaste oli jäsenistössä alhainen. Lainakassasta haettiin lainoja muutamia kertoja vuodessa.

Samassa kokouksessa edustajisto päätti kuitenkin hyväksyä ponnen, joka velvoittaa TYYn hallitusta selvittämään vaihtoehtoisia malleja vähävaraisten opiskelijoiden tukemiseksi lainakassan tilalle.

Lisätietoja antaa: Pääsihteeri Tomi Nyström, puh. 0400 551 931, tyy-paasihteeri at utu.fi<mailto:tyy-paasihteeri at utu.fi>

********************************************************************************

1.2
1. Uutta yliopistoliikunnassa: Aikuisbalettikursseja
2. Vastaa Rekryn palvelukyselyyn
3. Hae mukaan Challenge Turku -innovaatioleiriin
4. YTHS järjestää narskutteluryhmän
5. Tuutorihaku on käynnissä!
6. European Job Day / Kampus -rekrytointi- ja työelämätapahtuma 12.2.
7. Opiskelijoiden salibandyn ja pöytätenniksen SM-kilpailut Jyväskylässä 18.–20.4.

* * *

1. Uutta yliopistoliikunnassa: Aikuisbalettikursseja

Alkeiskurssi:
maanantaisin 17.2.–24.3.2014 (6 kertaa) klo 11.00–12.00
Baletin alkeita rauhallisessa tahdissa, tunti ei vaadi aikaisempaa tanssikokemusta.
Tunnilla perehdytään baletin perustekniikkaan ja harjoituksiin. Pääpaino on kehonhallintaa ja tasapainoa kehittävissä keskilattiaharjoitteissa, tuntityöskentelyyn yhdistetään myös pilateksen ja lattiatangon harjoituksia, joiden avulla pyritään vahvistamaan keskivartalon syviä lihaksia ja parantamaan liikkuvuutta. Tunnin tavoitteena on kehittää kehon hallintaa, lihasvoimaa ja tasapainoa, unohtamatta musikaalisuutta, tanssillisuutta ja omaa ilmaisua.

Jatkokurssi:
maanantaisin 17.2.–24.3.2014 (6 kertaa) klo 12.30–13.30
Kurssi on tarkoitettu balettia aikaisemmin jonkin verran harrastaneille. Tunneilla työskennellään keskilattiaharjoitusten parissa, edeten alkutunnin perusharjoituksista liikkuvampiin tanssisarjoihin. Tuntityöskentelyyn yhdistetään myös pilateksen ja lattiatangon harjoituksia, joiden avulla pyritään vahvistamaan keskivartalon syviä lihaksia ja parantamaan liikkuvuutta. Tunnin tavoitteena on kehittää kehon hallintaa, lihasvoimaa ja tasapainoa, unohtamatta musikaalisuutta, tanssillisuutta ja omaa ilmaisua.

Paikka: Sport Sirkka, Sirkkalankatu 13, 20500 Turku. Sisäänkäynti Uudenmaankadun puolelta.

Mukaan joustavat vaatteet ja joko sukat tai pehmeät balettitossut. Kurssit on tarkoitettu yliopistoliikunnan liikuntamaksun maksaneille, ei lisämaksua. Ei ennakkoilmoittautumista. Kurssi vaatii sitoutumista eli osallistuthan joka kurssikerralle, jotta opetus voi edetä.

Ohjaaja: Hanna-Kaisa Rajala (Tanssinopettaja AMK, tanssitaiteen maisteriopiskelija Taideylipiston Teatterikorkeakoulu) suorittaa yliopistoliikunnassa opetusharjoitteluaan. Huomioithan, että harjoittelun ohjaava opettaja on paikalla seuraamassa opetusta joitakin kertoja.

Lisätietoja: Yliopistoliikunta, liikunta at utu.fi<mailto:liikunta at utu.fi>

* * *

2. Vastaa Rekryn palvelukyselyyn

Rekry tarvitsee nyt sinun näkökulmaasi. Vastaa Rekryn palvelukyselyyn ja kerro mitä mieltä olet palveluistamme, mitä toivoisit lisää ja miten haluaisit palveluista tiedotettavan. Kysely löytyy alla olevasta linkistä. Vastaaminen vie aikaa noin 3 min.

Linkki kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/AB4FC298D828C5BB.par

* * *

3. Hae mukaan Challenge Turku -innovaatioleiriin

Challenge Turku on 24 tunnin innovaatioleiri kaikkien turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoille. Leiri pidetään 25.-26.3. Teutorin tiloissa Lemminkäisenkadulla. Leirin työskentelykieli on englanti.

Hakuaika leirille päättyy 28.2., joten hae mukaan heti: http://bit.ly/1bdjnfF

Lisätietoja: https://www.facebook.com/challengeturku

* * *

4. YTHS järjestää narskutteluryhmän

Narskutteletko tai puretko hampaitasi yhteen? Ja onko sinulla jotain seuraavista oireista: päänsärkyä tai migreeniä, niskahartia jumitusta, stressiä tai jännitystä, univaikeuksia?

Olet tervetullut narskutteluryhmään, joka kokoontuu toukokuussa 3 kertaa: maanantaisin 5., 12., ja 19.5. klo 14.30–16.00 YTHS:n Wettenhovi-salissa. Ryhmään tulo edellyttää osallistumista kaikkiin kolmeen kertaan. Ryhmä on maksuton, mutta peruuttamaton poisjääminen maksaa 25 €. Ryhmän vetäjinä toimivat hammaslääkäri, suuhygienisti, fysioterapeutti ja psykologi.

Ilmoittautuminen: YTHS:n suunterveyden ajanvaraus, puh. 046 710 1047

* * *

5. Tuutorihaku on käynnissä!

Lukuvuoden 2014–2015 alussa aloittaville uusille opiskelijoille haetaan opiskelijatuutoreita.

Samassa hakuprosessissa valitaan tuutorit niin kotimaisille kuin kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille sekä kansainvälisille vaihto-opiskelijoille.

Opiskelijatuutoreiden haussa käytetään tiedekuntakohtaista hakulomaketta:http://www.utu.fi/tuutoriksi.

Hakuaika on 3.2.2014–28.2.2014.

Hae nyt: http://www.utu.fi/tuutoriksi

* * *

6. European Job Day / Kampus -rekrytointi- ja työelämätapahtuma 12.2.

Kohtaa työelämä! Rekrytointitapahtuman pääpuhujana designer Paola Suhonen: Aito kansainvälisyys.
ke 12.2.2014 Turussa klo 10 -16
Kokouskeskus Mauno (BioCity/Tykistökatu 6 A)

European Job Day / Kampus -rekrytointi- ja työelämätapahtumassa kohtaavat eri alojen työnantajat ja sadat opiskelijat ja vastavalmistuneet sekä muut korkeasti koulutetut työnhakijat.  Suomalaiset kansainvälisen liikkuvuuden organisaatiot sekä EURES-neuvojat ja työnantajat eri Euroopan maista tuovat tietoa kansainvälisestä työelämästä.  Näyttelytapahtumaa täydentää monipuolinen seminaariohjelma ja erilaiset neuvontapalvelut.

Lisätietoja: www.kampusturku.net<http://www.kampusturku.net>

Järjestäjä: Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto

Yhteistyökumppanit: Turun kaupunki, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu, Turun ammatti-instituutti

* * *

7. Opiskelijoiden salibandyn ja pöytätenniksen SM-kilpailut Jyväskylässä 18.–20.4.

Haluatko nostaa mestaruuskannun ilmaan vai riittääkö sinulle hauska ja liikunnallinen viikonloppu opiskelukavereiden seurassa? Liikunnan Riemu järjestää yhteistyössä Opiskelijoiden liikuntaliiton kanssa salibandyn ja pöytätenniksen opiskelijoiden Suomen mestaruuskilpailut Jyväskylässä huhtikuun lopulla!  Kisat on tarkoitettu kaikille Suomen korkeakouluopiskelijoille ja paikalle odotetaan yli 200 osallistujaa ympäri Suomea.

Lajeina ovat tällä kertaa perinteiset opiskelijalajit salibandy ja pöytätennis. Kummassakin lajissa pelataan sekä kilpa- että rentosarja. Kisat järjestetään Jyväskylän parhailla suorituspaikoilla, sillä käytössä on yliopiston L-rakennus, Monitoimitalo sekä Palokan koulukeskus. Aloita kisatunnelman haistelu tykkäämällä virallisista kisasivuista Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/Opiskelijoiden-SM-kisat-Salibandy-P%C3%B6yt%C3%A4tennis-2014-Jyv%C3%A4skyl%C3%A4/519057898210517?ref=settings

Liikunnan Riemu toivottaa kaikki Suomen korkeakouluopiskelijat jälleen kerran naattimaan huikeasta tunnelmasta kentällä ja sen ulkopuolella! Kerää porukka kasaan ja tule viettämään ratkiriemukas pääsiäinen!

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
Hei kaikki pienet matkannälkäiset ihmiset!

Hybridin/Deltan/Germanican eksku Saksaan Hannoveriin alkaisi ottamaan ilmoittautujia vastaan, joten kaikki asiasta kiinnostuneet kannattaa suunnata selaimensa osoitteeseenhttp://www.digit.fi/enrol.php?v=event&id=426 . Ilmo aukesi eilen 7.2.2014.

Lyhyesti matkasta:
- Määränpäänä Hannover
- Matkustusaika 10-18.4.2014
- Hinta 250 euroa
- Paikkoja 46 (alkukiintiöt Delta 25, Hybridi 10, Germanica 11)

Lisätietoja ja ilmoittauminen: http://www.digit.fi/enrol.php?v=event&id=426

********************************************************************************

2.2
Pelottaako alakerran BADASS-bileet yliopistomme prinsessoja liikaa? Onko oman elämäsi muusa kateissa? Olit sitten oman elämäsi antiikin jumala tai salskea legioonalainen, tule kanssamme ylistämään viinin jumalia.

Tervetuloa Kanta ry.:n ja Kritiikki ry:n toogabileisiin! Pala antiikkia arjen keskelle ja tilaisuus päästää sisäinen Afroditesi tai Zeuksesi valloilleen.

Eli lyhyesti:
Mitä: Toogabileet
Missä: Lynissä (22-04)
Paljonko maksaa: 3 euroa
Pukukoodi: Tooga tai joku vastaava antiikkinen asuste (älä tule alasti!)
Merkki: Nopeimmille bilettäjille

In English:

Welcome to togaparty! Lots of beer! Wow. Much fun. So party.

********************************************************************************
********************************************************************************

3.1
AKATEEMINEN PARTIOKILTA ETSII JUURI SINUA!
Pidätkö ulkoilusta? Haluaisitko uusia tuttuja muualtakin kuin omasta
tiedekunnasta? Tahtoisitko joskus tehdä jotain uutta ja hauskaa?

Vastasitpa kyllä tai ei, olet lämpimästi tervetullut Akateemisen
Partiokillan toimintaan! Retkeily- tai partiotaustaa et ennalta tarvitse.

Tule keskiviikkona 12.2. kanssamme laskemaan pulkkamäkeä
Ylioppilaskylään Inspehtorinkadun varrelle (kokoontuminen Educariumin
edessä klo 17), juomaan kuumaa kaakaota sekä syömään pullaa ja tuoreita
popcorneja! Mukaan oma muki ja pulkka, joita ilmankin saa kyllä tulla.

Liity sähköpostilistallemme lähettämällä viesti osoitteeseen
akateeminen.partiokilta at gmail.com. Liittyminen ei sido mihinkään, mutta
saat ensikäden tietoa killan toiminnasta.

********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys

Biologian tunnilla opettaja tenttasi:
- Tiedättekö lapset kummalla puolen rintaa ihmisen sydän on?
- Minä tiedän. Se on sisäpuolella.

- Mitä haikala tekee?
- Toimittaa vauvoja lakastuneille paliskunnille.

********************************************************************************
********************************************************************************

Terveisin
Salli Keinänen
Lauantailätinöiden päätoimittaja
sakakei at utu.fi

---
Ohjeita listaan liittyen (mm. unsubscribe)
http://tyk-ry.utu.fi/?sivu=tiedotus#kinfo


-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20140208/5915ae3d/attachment-0001.html