KINFO: Lauantailätinät 1.2.

Salli Keinänen salli.k.keinanen at utu.fi
La Helmi 1 13:01:28 EET 2014


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks.http://tyy.fi/ylioppilaskunta/sahkopostilistat)
1.1 Hae opiskelijajäseneksi Turun yliopiston tasa-arvotoimikuntaan
1.2 TYYn siipien jäsenet vuodelle 2014 valittu
1.3 TYY hakee tapahtumatuottajaa järjestämään akateemisen vapun
1.4 Kampuksella ja alayhdistyksissä tapahtuu

2. Tapahtumat
2.1 Kevätristeily

3. Sekalaista
3.1 Järki-lehti etsii toimittaja-avustajia
3.2 Frakki vuosijuhliin
3.3 Greenpeacen Turun vapaaehtoisryhmä etsii joukkoonsa uusia vapaaehtoisia

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
Hae opiskelijajäseneksi Turun yliopiston tasa-arvotoimikuntaan

TYY hakee opiskelijajäsentä Turun yliopiston tasa-arvotoimikuntaan toimikaudeksi 1.1.2014–31.12.2016.

Turun yliopiston tasa-arvotoimikunnan tehtävänä on edistää ja seurata yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumista ja kehittymistä yliopistossa.  Opiskelijajäseneltä edellytämme aktiivista osallistumista tasa-arvotoimikunnan kokouksiin sekä tiivistä yhteydenpitoa TYYn hallituksen yhdenvertaisuusvastaavan kanssa. Tämä sisältää sekä ennakkopalaverit ennen toimikunnan kokouksia että kokouksien kulusta raportoinnin.

Hakijalta edellytämme kiinnostusta yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämistyöhön. Lisäksi eduksi katsomme soveltuvat opinnot, yliopiston hallinnon tuntemuksen ja aikaisemman järjestökokemuksen.

TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

Haku on auki 2.2.2014 klo 23:59 asti. Toimikunnan opiskelijajäseneksi hakeminen tapahtuu oheisen linkin kautta: www.tyy.fi/tasa-arvotoimikunta

Lisätietoja: Minttu Naarminen, osiaalipoliittinen asiantuntija, tyy-soposihteeri at utu.fi<mailto:tyy-soposihteeri at utu.fi>, puh. (02) 276 9614

********************************************************************************

1.2
TYYn siipien jäsenet vuodelle 2014 valittu

Hallitus on kokouksessaan 30.1. valinnut TYYn siipiin varsinaisiksi jäseniksi seuraavat henkilöt:

Kansainvälisyyssiipi
Gayathri Murukesan
Ville Laakso
Joanna Ahokanto
Akseli Pekkarinen
Minttu Vanhanen
Kristiina Rambonen
Jenni Nevanperä

Kehitysyhteistyösiipi
Kati Heikkonen
Anni Juvonen
Milla Ekman
Noora Hilska
Ville Laakso
Kaisa Vuori
Anette Michelsson
Anni Laitinen
Jasse Rajamäki

Kulttuurisiipi
Sanna Mäkelä
Varpu Somersalo
Tatiana Järvenpää
Riina Lumme
Anna Lamberg
Julia Valli
Anna Hernberg
Maija Hynninen
Akseli Pekkarinen
Marlena Martikainen

Ravintolasiipi
Katri Auvinen
Natalia Laakso
Maija Hynninen
Filip Vrlik
Doina Marinescu

Ympäristösiipi
Tuomas Dahlström
Ulpu Mankinen
Marlena Martikainen
Jael Tuominen
Julia Litokorpi
Filip Vrlik
Doina Marinescu

Onnittelut valituille! Hallitus kiittää kaikkia hakeneita ja muistuttaa, että siipien toimintaan osallistuminen on avointa kaikille ylioppilaskunnan jäsenille siitä riippumatta, ovatko he siipien varsinaisia jäseniä. Jos jossakin siivessä toimiminen kiinnostaisi, ota yhteyttä kyseiseen siipeen tai täytä siipien rekrytointilomake TYYn nettisivuilla osoitteessa http://www.tyy.fi/node/4314.

********************************************************************************

1.3
TYY hakee tapahtumatuottajaa järjestämään akateemisen vapun

Oi vappu! TYY hakee tapahtumatuottajaa järjestämään upean akateemisen vapun. Tapahtumatuottajalla on loistava mahdollisuus päästä järjestämään Turun perinteisintä ja suurinta opiskelijatapahtumaa. Akateeminen vappu on TYYn tunnetuin traditio, jonka tapahtumat ovat näkyvästi esillä Turun kaupunkikuvassa. Opiskelijoiden lisäksi vapun tapahtumiin osallistuvat myös tuhannet muut kaupunkilaiset.

Tapahtumatuottajalle maksetaan 900 euron palkkio (sis. lomakorvauksen). Mikäli tehtävää hoitaa työpari, palkkio jaetaan työparin kesken. Tapahtumatuottaja tai työpari vastaa vapunaaton lakituksen järjestämisestä Taidemuseonmäellä, Liljan patsaan lakituksesta ja vapunpäivän TYYlikkään vappupiknikin järjestelyistä.

Tapahtumatuottajan tehtäviin kuuluu esimerkiksi tilojen ja kuljetusten varaaminen, lupien, esiintyjien, järjestyksenvalvojien ja äänentoiston hankkiminen, koko tapahtuman organisointi, yhteydenpito poliisiin ja kaupungin muihin korkeakouluihin, tarvittavan siivouksen järjestäminen, loppuraportointi sekä muut mahdolliset tehtävät. Tapahtumatuottaja saa tukea työhönsä ja toimii yhteistyössä TYYn hallituksen opiskelijakulttuurivastaavan ja kulttuurisiiven kanssa. Tapahtumatuottajan esihenkilönä toimii TYYn pääsihteeri.

Akateemisen vapun tuottaminen antaa ainutlaatuisen arvokasta työkokemusta suurten yleisötilaisuuksien järjestämisestä, projektien vetämisestä sekä tiimityöskentelystä. Vapunaaton tapahtumat noudattavat perinteitä, mutta vapunpäivän ohjelmasisältöihin tuottaja pääsee vaikuttamaan.

Tapahtumatuottajalta tai tuottajaparilta edellytetään aloitteellisuutta, aktiivisuutta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, yhteistyö- ja stressinsietokykyä. Kokemus tilaisuuksien järjestämisestä ja TYYlikkään vapun tuntemus katsotaan eduksi.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa torstaina 13.2.2014 klo 23.59 mennessä osoitteeseen: TYY, Rehtorinpellonkatu 4 A, 20500 TURKU tai sähköpostitse osoitteeseen tyy-kulttuuri at utu.fi. Mahdolliset haastattelut järjestetään viikolla 7 tai 8. Työ alkaa heti, kun valinnan tulos on julkistettu, ja jatkuu viikolle 19 saakka.

TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

Lisätiedot:
Ilona Häsänen
TYYn hallituksen opiskelijakulttuurivastaava
(02) 276 9622
tyy-kulttuuri at utu.fi<mailto:tyy-kulttuuri at utu.fi>

********************************************************************************

1.4
1. Tutustu Nyytin nettiryhmiin ja muuhun toimintaan
2. Ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivä 14.2.
3. Turun OPKOn kristillistä opiskelijatoimintaa

* * *

1. Tutustu Nyytin nettiryhmiin ja muuhun toimintaan

Nyyti ry – opiskelijoiden tukikeskus tukee ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia, terveyttä ja elämänhallintaa. Palvelujamme ovat verkkosivusto nyyti.fi, päihteettömät Hengailuillat, Elämäntaitokurssi sekä Nettiryhmät, joissa keskustellaan mm. yksinäisyydestä, sinkkuudesta ja erosta. Pääosan toiminnastamme rahoittaa Raha-automaattiyhdistys (RAY). Toinen merkittävä tukija on opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja: www.nyyti.fi<http://www.nyyti.fi>

* * *

2. Ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivä 14.2.

Ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivä lähestyy, ja ilmoittautuminen on jo alkanut!

Juhlistaaksemme ja kunnioittaaksemme vanhojen ylioppilaskuntien muistoa ja uuden ylioppilaskunnan kahta historiaa Turun KY ja TYY järjestävät cocktailtilaisuuden kauppakorkeakoulun Mercatorilla klo 13.00 ja sitsit Montussa klo 18.00.

Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki Facebook-tapahtumassa:https://www.facebook.com/events/284475878366589/

* * *

3. Turun OPKOn kristillistä opiskelijatoimintaa

Tule mukaan kristilliseen opiskelijatoimintaan! Opiskelijaillat tiistaisin klo 18.00 osoitteessa Sirkkalankatu 4 (Kupittaan seurakuntakoti, 500m Yliopistonmäeltä etelään, Dentalian lähellä).

Helmikuun illat:
ti 4.2. Amazing Grace?, Juhana Markkula
ti 11.2. Väärä syyllisyys ja häpeän haavat, Anssi Ollilainen
ti 18.2. Winter Fun
ti 25.2. Olenko arvokas?, Mikko Paavola

Katso kevään iltojen koko ohjelma osoitteesta www.opko.fi/turku/opiskelijaillat<http://www.opko.fi/turku/opiskelijaillat>. Tutustu toimintaamme nettisivuillamme: www.opko.fi/turku ja Facebookissa: www.facebook.com/opko.turku<http://www.facebook.com/opko.turku>.

Turun OPKO eli Turun ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry on opiskelijoiden oma kristillinen yhdistys. Olemme TYYn alayhdistys ja järjestämme kristillistä toimintaa opiskelijoille ja muille saman ikäisille.

Tule pohtimaan ja kyselemään, kasvamaan uskossa ja iloitsemaan Jumalan tuntemisesta sekä yhdessäolosta toisten opiskelijoiden kanssa! Olet tervetullut sellaisena kuin olet!

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
Hyvät luonnontieteilijätoverit,

Menikö Jouluristeily ohi liian nopeasti? Etkö ehtinyt kokeilemaan jokaista baaria, jota laivalla oli tarjota? Etkö kerinnyt tavata muita kuin hyttikavereitasi matkan aikana? Hiersivätkö haalarit? Ei hätää! After Lecture tarjoaa tänäkin keväänä vaihtoehdon pakkasessa värjöttelylle.

Jouluristeilyn pikkuveli Kevätristeily, tuo äpäristä äpärin järjestetään tänäkin vuonna! Lähtöpäivä on 13.3. klo 20.15 ja paluu 14.3. n. 19.15. Matkan ohjelmassa on ainakin jokavuotinen kevätristeilyn nestepainotteinen super-bingo. Musiikkiviihteestä laivalla vastaavat mm. Jenni Vartiainen, bilebändi Mr Hyde XL sekä housebändi The News!

Matkaa taitetaan 4 hengen E-luokan hyteissä joiden hinta on 52€/hytti. Hyttipaikan lisäksi pitää ostaa yksi ruokailu (Illallisbuffet 35€, aamiainen 10,5€ ja buffetlounas 25€). Eli esim. neljän hengen risteilyn hyttipaikka aamiaisella maksaa vaivaiset 23,5€/henkilö! Hyttejä on rajoitettu määrä joten varaa omasi osoitteesta www.jouluristeily.net 28.1. alkaen (eli heti)! Ilmoittautuminen sulkeutuu 15.2.

Terveisin,
Kapteeninne
After Lecture ry

Tapahtuman eventti löytyy osoitteesta: https://www.facebook.com/events/251330921694043

********************************************************************************
********************************************************************************

3.1
Vuoden vanha Järki-lehti etsii toimittaja-avustajia!

Järki on liberaali ja rationalistinen verkkolehti, jota julkaistaan vapaaehtoisvoimin. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi joulukuussa 2012. Järki tarkastelee asioita nimensä mukaisesti järkeen ja tosiasioihin tukeutuen, eikä se toistele yhdenkään poliittisen puolueen, uskonnon tai eturyhmän sanelemia valmiita vastauksia. Lähestynkin teitä nyt kahdelta eri kantilta.

Ensinnäkin: Järki etsii jatkuvasti uusia avustajia. Mikäli sinulla on siis kiinnostusta ja innostusta lähteä järjen äänenkannattajaksi avustamalla lehteä joko yksittäisellä jutulla tai, mikä parasta, vakituisesti, ota rohkeasti yhteyttä. Mestaritason kirjoittaja ei tarvitse olla, innostuksella ja kiinnostavilla aiheilla pääsee pitkälle. Voit myös saada arvokasta kokemusta toimittajan työstä.

Toiseksi ja oikestaan hieman ensimmäiseen kohtaan liittyen: Järki on kiinnostunut kaikenlaisesta tiedosta. Mikäli siis olet opintojesi aikana tehnyt tai olet tekemässä jonkin tieteellisen tutkimuksen tai muun työn (esim. essee, kandidaatintutkielma, pro gradu tms.), jonka tulokset ja näkemykset ansaitsisivat tulla esitellyiksi, ja jonka uskot kiinnostavan ehkä myös muita kuin aivan pienintä piiriä kyseisen alan tutkijoita, ota yhteyttä Järkeen. Voisit vaikka kirjoittaa aiheestasi tieteellisen artikkelin. Näin myös sinä ja tutkimuksesi saatte näkyvyyttä. Liian moni kiinnostava tutkimus jää pölyttymään korkeakoulujemme hyllyihin.

YHTEYDENOTOT OSOITTEESEEN: mikko at jarkilehti.fi<mailto:mikko at jarkilehti.fi> tai paatoimittaja at jarkilehti.fi<mailto:paatoimittaja at jarkilehti.fi>

********************************************************************************

3.2
Nyt on jokaisen herrasmiehen aika hankkia itselleen vuosijuhlia varten frakkipaketti.
Lex järjestää jo tuttuun tapaan frakkien sovitustilaisuuden Turku-salissa, Yo-talo A:ssa. Tänä vuonna sovitus- ja ostomahdollisuus on keskiviikkona 12.2. klo 10-16 ja torstaina 13.2. klo 10-16. Tätä kautta saat ostettua itsellesi juhlaan sopivan asun opiskelijaystävälliseen hintaan.
Frakkipaketin hinta on 335 euroa (sis. frakkipuku, frakkipaita, liivi, solmuke, rintanapit, olkaimet ja taskuliina), jonka lisäksi on mahdollista hankkia kalvosinnapit ja kengät. Tilatusta frakista peritään 50 euron varausmaksu, joka vähennetään lopullisesta hinnasta. Varausmaksun voi maksaa käteisellä tai kortilla. Tilatut frakit toimitetaan Lexin toimistolle Yo-talo A:han, josta ne voi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana noutaa.
Varaathan sovitusajan ennakkoon osoitteesta: http://formtex.fi/ajanv.htm
Ilmoitathan varauksen yhteydessä myös pituutesi ja painosi, jotta oikean kokoisia frakkeja saadaan varattua riittävästi.
Frakkien myynnistä vastaa Formtex Oy.
Lisätietoja Leevi Mehtäjärveltä talous(a)lex.fi
********************************************************************************
3.3
Greenpeacen Turun vapaaehtoisryhmä etsii joukkoonsa uusia vapaaehtoisia!
Kilpajuoksu arktisen öljyn perässä kiihtyy, sademetsiä raivataan plantaasien alta ja ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii tiukkoja toimia. Näiden asioiden parissä riittää työtä ja tarvitsemmekin siinä apuasi. Erilaisten ihmisten sekä eri alojen osaajien tuoma tuki vapaaehtoistyön kautta on Greenpeacen toiminnalle elintärkeää.

Vapaaehtoisena voit osallistua toimintaan monipuolisin tavoin, kuten jakamalla tietoa ihmisille, olemalla yhteydessä päättäjiin ja yrityksiin tai osallistumalla mielenosoituksiin. Vapaaehtoiset tekevät myös paljon käytännön töitä, kuten ompelua, maalausta, kokkausta, valokuvausta, kouluttamista jne.

Toivotamme kaikki toiminnasta kiinnostuneet lampimästi tervetulleiksi seuraavaan Turun paikallisryhmän uusien vapaaehtoisten tapaamiseen keskiviikkona 12.2 klo 18 Kirjakahvilaan (Brinkkalan sisäpiha, Vanha Suurtori 3). Pääset kuulemaan lisää toiminnastamme ja osallistumaan tulevan sademetsäkampanjan suunnitteluun. Ilmoittaudu tapaamiseen Emmi Ketoselle emmiketonen at hotmail.com<mailto:emmiketonen at hotmail.com>.

Jos et pääse tähän tapaamiseen mukaan, voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi osoitteessa http://www.greenpeace.org/finland/fi/vapaaehtoiset/vapaaehtoislomake/.
Greenpeace on kansainvälinen ympäristöjärjestö, joka tekee sanoista tekoja vastustaakseen ympäristön tuhoamista maailmanlaajuisesti ja tuodakseen esiin ratkaisuja rauhan ja ekologisen tasapainon saavuttamiseksi maailmassa. Suomessa Greenpeace keskittyy ilmasto- ja energiakysymyksiin, sekä Arktiksen ja metsien suojeluun.
********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys

- Olen kuullut, että veljesi on tehnyt konkurssin vihannespuutarhansa kanssa.
- Totta.
- Kuinka siinä nyt niin kävi?
- Kaikki mikä kurkusta tuli, meni kurkusta alas.

- Kuka tutkii krapuloita?
- Kohmetologi.

********************************************************************************
********************************************************************************

Terveisin
Salli Keinänen
Lauantailätinöiden päätoimittaja
sakakei at utu.fi

---
Ohjeita listaan liittyen (mm. unsubscribe)
http://tyk-ry.utu.fi/?sivu=tiedotus#kinfo
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20140201/fa5d1122/attachment-0001.html