KINFO: Molekulaarisen solubiologian ja soluviljelyn harjoitustyöt

Venla Kumpulainen venla.kumpulainen at utu.fi
Su Marras 6 17:25:58 EEST 2013


BKEM1027 Molekulaarisen solubiologian ja soluviljelyn harjoitustyöt 6 op 

Ilmoittautuminen
-ilmoittautuminen suoraan jarmo käpylälle mielellään sunnuntaihin 13.10.13 mennessä.

Kurssi on tarkoitettu lähinnä biokemisteille. Kurssiin kuuluu kaksi työtä, proteiinityö (Jarmo Käpylä, Pirkko Heikinheimo) ja soluviljelytyö (Johanna jokinen). Proteiinityön jokainen tekee itsenäisesti mutta soluviljelyn osuus on parityö.

Proteiinityössä jatketaan geeniteknologian harjoitustöissä aloitettua ihmisen a2b1-integriinin a2I domeenin tutkimista ja siihen kuuluu mm. mutageneesi, sekvensointi, rekombinantin proteiinin tuotto ja puhdistus, funktionaaliset mittaukset sekä mutantille että villityypille, tulosten vertailu mm. rakenteeseen. Soluviljelytyössä opetellaan soluviljelyn perusteet ohjatusti. Tämäkin työ kytkeytyy integriineihin, mutta nyt solutasolla eli tehdään soluadheesiokoe integriiniä ilmentävillä soluilla, valmistetaan ja värjätään mikroskooppi- näytteitä ja tutkitaan niitä konfokaalimikroskopialla. Proteiinityöhön ei anneta valmiita ohjeita vaan opiskelija suunnittelee pääosin työnsä itse ja työselostus (molemmista töistä) arvostellaan.

Ohjelma on seuraavanlainen:
Ma 28.10.13 (klo 9.00) aloitetaan palaverilla ja loppuviikko käytetään proteiinityön suunnitteluun. Toisella viikolla (vko 45) aloitetaan proteiinityö mutageneesillä ja kolmannella viikolla (vko 46) soluviljelytyö, joka suoritetaan tietyn aikataulun puitteissa. Proteiinityötä voi ja kannattaa tehdä limittäin soluviljelytyön kanssa, mutta muuten proteiinityön aikataulua voi hieman itse säätää. Työselostukset hoidetaan pois käsistä reilusti ennen joulua.  

Töille varattu aika on 28.10.2013- 5.12.2013. 
Alkupalaveri on siis maanantaina 28.10.13 biokemian seminaarihuoneessa 2 klo 9. Siellä kerrotaan tarkemmin mitä tuleman pitää. 


 
Jarmo Käpylä (jakapy at utu.fi), puh. 333 6892/040-1911153
Johanna Jokinen (johjok at utu.fi), Pirkko Heikinheimo 



viestin välitti
Venla Kumpulainen
TYK ry:n biokemian kopo