KINFO: Englannin tekstinymmärtämisen kurssi

Milla Kumin milla.kumin at utu.fi
La Nov 17 20:43:01 EET 2012


KIELIKESKUS: Englannin kieli / Tekstin ymmärtäminen: Mat.-l. tdk., kevätlukukausi 2013

26 t, 4 t/vk, 2 op, kl (3 tai 4. periodi)
Opettaja: Marja-Liisa Lehto 
Opetuskieli: Suomi

Ilmoittautuminen: Kursseille ei tarvitse ilmoittautua, mutta kurssista vapauttavaan kokeeseen täytyy.
Edeltävät opinnot: Lukion englannin kielen opinnot tai vastaavat tiedot. Kurssista vapautetaan opiskelijat, joilla on L tai E yo-kokeen englannin pitkän oppimäärän kokeessa. Merkintä vapautuksesta annetaan kielikeskuksen toimistossa (yo-todistus mukaan!).

Kurssin kuvaus: Tavoitteena on antaa opiskelijalle sellainen englanninkielisen tekstin ymmärtämisen taito, että hän pystyy lukemaan tällä kielellä laadittua yleisluonteista asiatekstiä ja erityisesti oman alansa tieteellistä tekstiä. Kurssin on tarkoitus helpottaa englanninkielisten oppikirjojen lukemista ja myöhempää tiedonhankintaa ammatissa toimiessa. 

Suoritustapa: Aktiivinen tuntiosallistuminen, tehtäviä sekä loppukoe.
Erityisestä syystä voidaan sopia osittaisesta itseopiskelusta. Silloinkin kurssin alkuosa on syytä käydä ryhmän mukana. Järjestelystä on sovittava opettajan kanssa mielellään jo ennen kurssin alkua.  

Oppimateriaali: Opettajan jakamat eri tekstityyppejä edustavat monisteet. Lisäksi käytetään opiskelijoiden valitsemia tekstejä.

Kurssin ajoituksesta: Ajat on pyritty neuvottelemaan oppiaineen edustajan kanssa ensimmäisen vuoden opiskelijoiden lukujärjestykseen sopiviksi. Myöhemminkin voi tulla, mutta ajat eivät ehkä enää sovi yhtä hyvin.
Opetus: (Terveyden biotieteiden opiskelijat voivat valita kumpaan ryhmään osallistuvat)

Kemian ja biotekniikan DI -koulutuksen opiskelijat:
Ti klo 12 – 14 ja to klo 10 – 12 Kielikeskus (tark. ilm. myöh,). Kurssi kestää 22.1. – 26.2.
Biokemian ja biotekniikan DI –koulutuksen opiskelijat:
To klo 10 – 12 ja pe klo 8.30 – 10 Kielikeskus (tark. ilm. myöh.) Kurssi kestää 14.3. – 26.4..
Näyttökokeet (Kurssista vapauttavat kokeet): Osa opiskelijoista vapautetaan yo-todistuksen perusteella (ks. ed.) Koe on tarkoitettu vain sellaisille opiskelijoille, jotka ovat jotakin muuta kautta saavuttaneet vastaavat tiedot. Koe ei ole yleinen tasokoe, jossa voisi käydä mittauttamassa kielitaitonsa.

Kevätlukukauden kurssille: Ti 15.1.2013 klo 12.00 – 14 Paikka ilm. myöh. Ilmoittautuminen viimeistään ma 14.1.2013 klo 12 mat.-l. tiedekunnan ilmoitustaululla olevaan listaan. Tulokset tulevat samaan paikkaan. 
Tarkemmat tiedot ovat kielikeskuksen verkkosivuilla.

15.11.2012   Marja-Liisa Lehto