KINFO: Lauantailätinät 17.11.

Milla Kumin milla.kumin at utu.fi
La Nov 17 20:41:32 EET 2012


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. http://tyy.fi/ylioppilaskunta/sahkopostilistat)
1.1 Henkilökohtaiset verkkosivutilat (users.utu.fi) vaihtavat palvelinta
1.2 TYY hakee jäseniä valiokuntiin vuodelle 2013

2. Sekalaista
2.1 ChemBio Finland 13 - Opiskelijoiden vuoden liikeideakilpailu on käynnistynyt!

3. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
Lyhyesti: 
Mikäli sinulla on henkilökohtaiset verkkosivut yliopiston palvelimella (users.utu.fi/tunnus), niin tarkista niiden toiminta 12.11.2012 jälkeen.

Teknisemmin:
Yliopisto tarjoaa tyhjää verkkolevyä verkkosivuja varten käyttäjilleen users.utu.fi webpalvelimella. Palvelin vaihdetaan  12.11.2012 klo 10 uuteen. Tästä seuraa mm. versiopäivityksiä esimerkiksi Python ja PHP kääntäjiin, jolloin vanhat sivustokoodit eivät välttämättä toimi. Lisäksi käyttöön tulee tietosuojaa lisääviä ominaisuuksia, jotka voivat estää tiettyjä asioita. 

Pyydämme jokaista käyttäjää tarkistamaan oman sivustonsa toiminnallisuuden muutoksien jälkeen. Mikäli sivustosi ei toimi, niin ota yhteyttä. Mikäli kyseessä on palvelimeen liittyvä asetus, niin korjaamme asian. Mikäli sivuston koodi ei toimi uudemman version kanssa, niin korjaus kuuluu sovelluksen omistajalle eli käyttäjälle. Autamme kuitenkin resurssiemme sallimissa rajoissa.

Lisää ohjeistusta: 
https://intranet.utu.fi/fi/Yksikko/tietohallinto/palvelimet/www-palvelut/Sivut/Henkil%C3%B6kohtaiset-verkkosivut.aspx

Otamme mielellämme lisäysehdotuksia ohjeisiimme ja korjauksia mikäli löydät asiavirheitä.

Tiedote intranetissä: https://intranet.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/users.utu.fi-vaihtaa-palvelinta.aspx

Lisätietoja: webmaster at utu.fi

********************************************************************************

1.2
Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä valiokuntiin

Turun yliopiston ylioppilaskunnassa on seitsemän valiokuntaa: alayhdistys-, edunvalvonta-, kehitysyhteistyö-, kansainvälisten asioiden, kulttuuri-, ravintola- ja ympäristövaliokunta. Valiokunta on yhdysside jäsenistön, edustajiston, hallituksen ja työntekijöiden välillä. 

Ylioppilaskunnan edustajisto valitsee valiokuntaan kalenterivuodeksi kerrallaan puheenjohtajan ja 6-10 muuta jäsentä. 

Hakemukset valiokunnan puheenjohtajaksi ja jäseniksi toimitetaan TYYn www-sivuilta löytyvällä sähköisellä valiokuntahakukaavakkeella. Kaavake löytyy osoitteesta www.tyy.fi/valiokuntahaku.
Haku aukeaa 15.11.2012 ja päättyy 29.11.2012 kello 12.00.

Ylioppilaskunnan edustajisto valitsee valiokuntien jäsenet keskiviikkona 5.12.2012 klo 18.15 pidettävässä kokouksessa. 

Valiokuntien jäsenille pidetään koulutustilaisuus 11.12.2012. Puheenjohtajakoulutus alkaa klo 18.00 ja muiden valiokuntalaisten koulutus klo 19.00. 

Lisätietoa valiokunnista antavat valiokuntien puheenjohtajat:

Alayhdistysvaliokunta
Alayhdistysvaliokunnan tarkoituksena on kehittää ja parantaa alayhdistystoiminnan edellytyksiä. Valiokunnan tehtäviin kuuluu alayhdistyskummitoiminnan pyörittäminen, toiminta-avustuskäsittelyyn osallistuminen sekä erilaisiin projekteihin osallistuminen yhdessä TYYn muun alayhdistyssektorin kanssa.

Joonas Ollonqvist jeaoll at utu.fi


Edunvalvontavaliokunta
Edunvalvontavaliokunta on mukana järjestämässä opiskelijoiden ja ylioppilaskunnan koulutus-, sosiaali-, hyvinvointi- ja tasa-arvopoliittista toimintaa. Edunvalvontavaliokunta antaa mahdollisuuden oman asiantuntijuuden vahvistamiseen, vertaistukeen ja verkostoitumiseen sekä ajankohtaisen tiedon välittämiseen alayhdistyksille ja hallinnon opiskelijaedustajille. 

Tero Ahlgren thahlg at utu.fi


Kehitysyhteistyövaliokunta
TYYn kehy-valiokunta parantaa maailmaa puhumalla ja toimimalla.  TYYn kehy-toiminnan kautta on mahdollista tutustua erilaisten kehitysyhteistyöhankkeiden toimintaan käytännössä, ideoida ja organisoida erilaisia tapahtumia sekä tiedottaa opiskelijoille kehitysyhteistyöasioista. 

Marika Helin maelhel at utu.fi


Kansainvälisten asioiden valiokunta
Kv-valiokunta edistää kansainvälisyyttä, kotikansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta kampuksella järjestämällä tapahtumia sekä edistämällä kv-opiskelijoiden edunvalvontaa ja englanninkielisen tiedotuksen asemaa.

Susanna Sankala sutesa at utu.fi


Kulttuurivaliokunta
Kulttuurivaliokunta huolehtii opiskelijaperinteiden ja kulttuurin vaalimisesta järjestämällä ja ideoimalla erilaisia tapahtumia kuten Aprillirock ja Kulttuuriklubi  sekä osallistumalla esimerkiksi vapputraditioiden järjestämiseen.

Maiju Oikarinen mtoika at utu.fi


Ravintolavaliokunta
Ravintolavaliokunta valvoo opiskelijoiden ja muiden asiakkaiden etuja TYYn omistamissa ravintoloissa ja kahviloissa sekä huolehtii opiskelijoiden mielipiteiden huomioonottamisesta.

Petteri Sääskilahti peasaa at utu.fi


Ympäristövaliokunta
Ympäristövaliokunta on ympäristöasioista kiinnostuneiden TYYn jäsenten kohtauspaikka. Valiokunnan toiminta on monipuolista ja muotoutuu sen toimijoiden kiinnostuksen mukaan. Kuluneena vuonna ympäristövaliokunta on järjestänyt mm. kiinnostavia retkiä, seminaarin ja  pyöränkorjauspäivän sekä ottanut kantaa ilmastokeskusteluun esimerkiksi julistekampanjan muodossa ja osallistumalla Polttava kysymys -kampanjaan.

Mikko Rintamäki mijuri at utu.fi


Lisätietoa valiokunnista löytyy TYYn nettisivuilta osoitteesta www.tyy.fi/ylioppilaskunta/valiokunnat

Tiedusteluihin hakuprosessista vastaa: 
pääsihteeri Tomi Nyström (tyy-paasihteeri at utu.fi)

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
Hyvä opiskelija,
(in English below)
 
ChemBio Finland 13 –messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20. - 21.3. Tapahtuma kerää jälleen saman katon alle sarjan mielenkiintoisia seminaareja sekä ohjelmaa ja näytteilleasettajia kemian – ja bioteknologian aloilta.
 
Messujen yhteydessä järjestetään alan opiskelijoille suunnattu opiskelijakilpailu, jonka palkintona on 1000 euroa. Opiskelijakilpailun finaali käydään messukeskuksessa Save The World –symposiumin yhteydessä  20.3.2013. 
 
Kilpailuun ilmoittautuminen on avautunut. Käy katsomassa tarkemmat osallistumisohjeet sekä päivämäärät osoitteesta http://web.finnexpo.fi/Sites3/ChemBio/Kavijat/ohjelma/Sivut/Opisk.aspx . 
20 . – 21.3.2013 Helsingin Messukeskuksessa
www.chembiofinland.fi 
 
 
Dear recipient, 
 
ChemBio Finland 13 exhibition will be organized at Helsinki Exhibition Centre on 20. – 21. March 2013. Exhibition gathers professionals, exhibitors and seminars from Chemistry and Biotechnology field under the same roof. 
 
Finnish Fair Corporation organizes student competition, which price is 1000 euros. Final of the competition will be held at the Exhibition Centre in conjunction with the Save The World seminar on 20 March 2013.
 
We have opened the registration for the competition. See the full instructions for participating for the competition invitation attached or from ChemBio Finland’s website www.chembiofinland.fi
 
Best regards,
Anna Kero

********************************************************************************
********************************************************************************

3. Loppukevennys

Vastaa molempiin kohtiin rehellisesti, ennenkuin katsot vastaukset lopusta!
1) Jos tuntisit naisen joka on raskaana, ja jolla on jo 8 lasta, joista 3 kuuroja, 2 sokeaa, ja yksi jälkeenjäänyt, ja sen lisäksi naisella on kuppa, suosittelisitko hänelle aborttia ?
2) On aika valita maailman johtaja, ja sinun äänesi ratkaisee. Tässä faktaa kolmesta pääehdokkaasta:
A) Veljeilee kierojen poliitikkojen ja hännystelijöiden kanssa, ja käy ennustajalla. Hänellä on ollut 2 rakastajatarta. Hän on ketjupolttaja ja nauttii 8-10 Martinia päivässä.
B) On potkittu virastaan jo kahdesti. Hän nukkuu puoleen päivään, käytti oopiumia opiskeluaikanaan, ja juo yli litran viskiä joka ilta.
C) Hän on palkittu sotasankari. Hän on kasvissyöjä, ei polta, nauttii olutta satunnaisesti, eikä ole pettänyt vaimoaan kertaakaan.
Kuka heistä on valintasi ?
Päätä ensin, vastaukset lopussa… 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Ehdokas A oli Franklin D. Roosevelt
Ehdokas B oli Winston Churchill
Ehdokas C oli Adolf Hitler
Ai niin, jos vastasit myöntävästi aborttikysymykseen, tapoit juuri Beethovenin…

********************************************************************************
********************************************************************************

Terveisin
Milla Kumin
Lauantailätinöiden päätoimittaja
milla.kumin at utu.fi