KINFO: Haetaan koehenkilöitä lääketutkimukseen

Milla Suominen milsuo at utu.fi
Pe Tammi 28 13:17:18 EET 2011


Koehenkilöksi lääketutkimukseen?

Haemme koehenkilöitä lääketutkimukseen, jossa tutkitaan keskivahvan kipulääkkeen buprenorfiinin ja kahden sienilääkkeen, posakonatsolin ja vorikonatsolin yhteisvaikutuksia.

Koehenkilöiden tulee olla terveitä ja tupakoimattomia, iältään 18-40 vuotiaita miehiä tai naisia. Koehenkilöillä ei saa olla mitään säännöllistä lääkitystä käytössä.

Tutkimus jakautuu kolmeen jaksoon, joiden välillä on neljä viikkoa. Yhden jakson pituus on viisi päivää. Jokaisen jakson neljän ensimmäisen päivän ajan koehenkilöt syövät ohjeen mukaan lumelääkettä, posakonatsolia tai vorikonatsolia. Viidentenä päivänä koehenkilöt saapuvat aamupäivällä tutkimustiloihin ja siellä he saavat kerta-annoksen buprenorfiinia. Buprenorfiinin annostelun jälkeen koehenkilöt viettävät päivän ja seuraavan yön tutkimusyksikön tiloissa. Viimeinen verinäyte otetaan aamulla klo 7 ja sen jälkeen koehenkilöt saavat poistua tutkimustiloista.
 Tutkimuspäivät ovat tiistait 1.3, 29.3 ja 26.4 TAI keskiviikot 2.3, 30.3 ja 27.4.

Tutkimuksen aikana koehenkilöiltä otetaan useita verinäytteitä sekä mitataan lääkevaikutuksia yksinkertaisin testein.  Ennen koehenkilöksi hyväksymistä koehenkilöehdokkaille tehdään lääkärintarkastus, heidät haastatellaan ja heiltä otetaan verinäytteitä laskimosta sekä tehdään virtsan huumeseulonta.

Koko tutkimuksen läpivieneille koehenkilöille maksetaan korvauksena 400 euroa.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen koehenkilönä, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen tarkempien tietojen saamiseksi.

Mari Fihlman, LL, Anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri
Anestesiologian, tehohoidon, ensihoidon ja kivunhoidon klinikka, Turun yliopisto
Leikkaus- ja anestesiayksikkö, Salon aluesairaala
email: mari.fihlman at utu.fi
gsm: 045-6312806

***

Viestin välitti
Milla Suominen
TYK ry:n tiedotusvastaava