KINFO: Turun taidemuseo & Annika von Hausswolff

Joel Salonen jjsalo at utu.fi
To Maalis 12 09:59:57 EET 2009


Tervehdys

TYK ja IVA järjestävät poikkeuksellisen mahdollisuuden kaikille kulttuurin nälkäisille. Torstaina 16.4 klo 17 meille on varattu opastettu kierros Turun taidemuseoon, jossa on esillä päänäyttelynä Annika von Hausswolffin valokuvia. Studion puolella Turun piirrustuskoulusta valmistuvan Annukka Ollin näyttely ja Pimiöstä löydät norjalaisen Ingvild Kaldalin mediateoksen.

Kierros on TYK:n jäsenille MAKSUTON. 25 ensimmäisenä mailitse ilmoittautunutta pääsee mukaan. Lähetä osoitteeseen jjsalo&utu.fi nimesi, puhelinnumerosi ja kumpaan ainejärjestöön kuulut. Ilmoittauminen alkaa maanantaina 16.3 ja loppuu perjantaina 20.3.

Tervetuloa mukaan!

Joel & Elisa


Lisää tietoa näyttelyistä löydät osoitteesta http://www.turuntaidemuseo.fi

"Ruotsalaisen Annika von Hausswolffin (s. 1967) taiteella on ollut huomattava vaikutus valokuvailmaisun nousussa yhdeksi kansainvälisen nykytaiteen keskeisimmistä ilmaisumuodoista ja tätä nykyä hän kuuluukin sukupolvensa arvostetuimpien pohjoismaalaisten valokuvataiteilijoiden joukkoon.
Annika von Hausswolff tuli 1990-luvun alussa tunnetuksi huolellisesti lavastetuista dokumenttikuvaa muistuttavista valokuvistaan. Jo Back to Nature -sarjassa (1993) hän käytti niitä tyylillisiä ja sisällöllisiä elementtejä, jotka ovat esiintyneet hänen tuotannossaan toistuvasti. Von Hausswolffin teoksille luonteenomaisia tunnetiloja ovat yksinäisyys, turhautuminen ja melankolisuus. Hänen taiteestaan voi löytää yhtymäkohtia surrealismin perinteeseen. Valokuvissa nähdään usein unenkaltainen tila, jossa tutut esineet, tilanteet ja näkymät tuntuvat irrallisilta ja epätosilta."