[Kaupunkitutkimus] Fw: Kävelyleikkejä situationistien mukaan ke 18.11. klo 14:15-15:15

Ruoppila Sampo (ulkoinen) sampo.ruoppila at turku.fi
Tue Nov 17 14:32:17 EET 2020



________________________________

KULTVA & New Performance Turku: Kävelyleikkejä situationistien mukaan ke 18.11. klo 14:15-15:15.

Näyttäytyvätkö kaupungin kadut leikillisinä paikkoina? Antavatko ne miellyttäviä yllätyksiä ja spontaaneja kohtaamisia, jotka kaupunkitutkijoiden mukaan kuuluvat hyvään kaupunkielämään? Miten kaupungin kadut vaikuttavat omaan mielialaan ja käytökseen? Miten kaduista voisi saada enemmän iloa?


Näitä kysymyksiä pohditaan vielä ensi viikon kävelyekskursiolla, jolla keskustelemme kävelystä tutkimusmenetelmänä ja -kohteena ja kokeilemme nykypäivän psykomaantieteellisiä kävelyleikkejä Turun kaduilla. Psykomaantieteelliset kävelyleikit ovat tapa tutkia ja havainnoida kaupunkia tavalla, jota ei tavallisesti tee.

Alunperin lokakuulle kaavailtu kävely siirtyi sairastapauksen vuoksi ja uudelle kävelylle on vielä muutamia paikkoja jäljellä.  Kävelyn järjestää Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitoksella toimiva tutkijaverkosto KULTVA sekä esitys- ja performanssitaiteeseen keskittynyt kansainvälinen festivaali New Performance Turku. Kävelyillä oppaanamme toimii väitöskirjatutkija Annaliina Niitamo (HY), joka on perehtynyt kävelyyn kriittisen kaupunkitutkimuksen menetelmänä.


Kävelyt lähtevät Turun yliopistolta, Publicum-rakennuksen edestä (Assistentinkatu 7). HUOM! Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan, mukaan mahtuu enintään 15 osallistujaa / kävely.  Ilmoittaudu mukaan  täältä<https://link.webropolsurveys.com/EventParticipation/EventPublic/8d8ca330-bbd0-47d1-b22c-781eae757981?displayId=Fin2125335> ja katso lisätiedot täältä. <https://blogit.utu.fi/kultva/2020/09/23/keskiviiikkoina-14-10-ja-18-10-kultva-ja-new-performance-turku-kaksi-kavelya/>


Haluamme toimia vastuullisesti pandemiatilanteen keskellä. Kävelyllä noudatetaan turvavälejä ja osallistujia pyydetään käyttämään kasvomaskeja. Kehotamme myös osallistujia toimimaan vastuullisesti: ethän osallistu sairaana, lieväoireisena tai matkalta juuri palanneena.

Lisätiedot: Emma Lamberg, koordinaattori, KULTVA emmalam[a]utu.fi


https://blogit.utu.fi/kultva/
https://www.facebook.com/kultva
https://www.instagram.com/kultva_utu/

-------------- next part --------------
An embedded and charset-unspecified text was scrubbed...
Name: ATT00001.txt
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kaupunkitutkimus/attachments/20201117/53edd37d/attachment.txt>


More information about the Kaupunkitutkimus mailing list