[Kaupunkitutkimus] Kelemenin moduuli ja Contemporary Urban Theory -kurssista ylipäätään

Ruoppila Sampo sampo.ruoppila at turku.fi
Tue Apr 19 10:31:40 EEST 2016


Hei,

Kaupunkitutkimuksen jatko-opintokurssiin Contemporary Urban Theory kuuluva Professori Mihaela Kelemenin (Keele University, Englanti) moduuli “Knowledge co-creation using pragmatism as a philosophical approach and arts-based methodolody (Cultural animation in particular) as its manifestation” pidetään Turussa 16.-17.5. Jatko-opiskelijat huomio! Kurssikuvaus toimitetaan ja ilmoittautuminen avataan tuota pikaa. Moduuli oli tarkoitus pitää ja syksyllä, mutta sitä jouduttiin siirtämään. Päivämäärät ovat olleet tiedossa (ja kurssin sivulla) jo pitkään.

Kurssista ylipäätään: Kurssikuvauksessa korostuu nyt kolmen moduulin kokonaisuus ja ajatus, että opiskelija kirjoittaa yhden esseen kurssin aikana. Vaatimus on saattanut muodostua jonkinlaiseksi osallistumistulpaksi kaikkien muiden kirjoitusvelvollisuuksien keskellä, varsinkin väitöskirjaprojektissa jo pidemmällä oleville. Toisaalta moduulit ovat itseohjautuvia, eikä tällaistä yhdistävää suoritusta ole helppo organisoida. Käytännössä jokainen moduuli on ollut oma kokonaisuutensa, suorituksineen. Näin on tarkoitus olla myös jatkossa, entistä selvemmin. Kukin opettaja määrittelee moduulin suoritusmuodon ja sillä sipuli. Niin ikään tarkoitus on, että voisi suorittaa myös yksittäisiä moduuleita, eli ei ole pakko suorittaa kolmea saadakseen opintopisteitä.

Moduuleissa on tähän mennessä ollut kiusallisen vähän osanottajia. Riittäisikö yllä oleva muuttamaan tilanteen, pitäisikö systeemiä muuttaa radikaalimmin vai onko kurssi turha? Kantoja?

Sampo   



More information about the Kaupunkitutkimus mailing list