[Kaupunkitutkimus] Fwd: Lounaispaikalla uusi karttapalvelu!

Ruoppila Sampo sampo.ruoppila at turku.fi
Tue Apr 28 10:19:04 EEST 2015


Turun kaupunkiseudun ja Lounais-Suomen kartta-aineistot kootusti netissä.


Välitetty viesti:

Lähettäjä: Jokela Sanna <sanna.jokela at varsinais-suomi.fi<mailto:sanna.jokela at varsinais-suomi.fi>>
Päiväys: 27. huhtikuuta 2015 21.21.20 UTC+3
Vastaanottaja: Undisclosed recipients:;
Aihe: Lounaispaikalla uusi karttapalvelu!

Lounaispaikan uusi upea karttapalvelu nyt testikäytössä!
27.4.2015

Lounaispaikassa on tänään otettu testikäyttöön uusi karttapalvelu. Aineistoja on tällä hetkellä yhteensä yli 150 – suurin osa alueellisia ja projekteissa tuotettuja, mutta mukaan mahtuu myös kansallisia ja kansainvälisiä aineistontuottajia. Palvelussa on aineistoja lähes 40 eri aineistontuottajalta.

Palveluun tuodaan parhaillaan aineistoja vanhasta järjestelmästä, joten kaikki datat eivät vielä ole katseltavissa. Kerrothan, jos jokin itsellesi tärkeä aineisto puuttuu! Vanha karttapalvelumme pysyy pystyssä, kunnes siirtoprosessi on saatettu loppuun. Metatiedot saadaan mukaan myöhemmässä vaiheessa. Ne tulevat linkittymään Paikkatietohakemistoon ja jatkossa myös alueelliseen metatietopalveluun.

Palvelu perustuu Oskari.org<http://Oskari.org> -kirjastoon eli Maanmittauslaitoksen Paikkatietoikkunan kartta-alustaan. Tuttuja elementtejä karttanäkymästä varmasti siis löytyy.

Lounaispaikan karttapalvelu-uudistus liittyy Lounais-Suomen aluetietopalvelu -konseptin kehittämiseen sekä 6Aika -avoimen datan kärkihankkeeseen. Lisätietoa jatkokehityksestä antaa allekirjoittanut.

Nyt kaikki testaamaan, odotamme mielenkiinnolla palautettanne karttapalvelun käytettävyydestä sekä aineistoista! Karttapalvelu löytyy osoitteesta http://karttapalvelu.lounaispaikka.fi/

Innostunein terveisin,
Sanna Jokela
paikkatietoyhteistyön koordinaattori
0407664607
Lounaispaikka


More information about the Kaupunkitutkimus mailing list