[Kaupunkitutkimus] Ilmoittaudu: EU-China Research & Innovation: Tutkijaliikkuvuushaku DL 22.5.

Ruoppila Sampo sampo.ruoppila at turku.fi
Tue May 20 15:59:48 EEST 2014


Moi Turun kaupunkitutkijat,

AKUUTTI: vaatii vastausta tänään.

Tulevaisuuden tutkimuskeskus laatii parhaillaan hakemusta isolle EU:n liikkuvuusstipendille Kiinaan päin. Haettavissa on massiivinen rahasumma, jota voi käyttää vain matka- ja oleskelukuluihin. Turun pottia pitäisi vielä kasvattaa, joten TOIVOMME KAIKKIEN KIINNOSTUNEIDEN laittavan samalta istumalta TÄNÄÄN SÄHKÖPOSTIA Joni Karjalaiselle halukkuudesta olla hakemuksessa mukana. Sen kummempaa ei tarvitse itse tämän eteen tehdä. (Jos laitoksellanne on muuta, haun teemaan edes aasinsiltaisesti natsautuvaa tutkimusta, johon kaipaisitte vastaavaa resurssia, neuvotelkaa Jonin kanssa.)

Kiinalaisten kanssa on jo viritelty kaupunkitutkimusyhteistyötä, esimerkiksi meillä on yhteinen tohtorikurssi menossa Fudanin yliopiston ja TTY:n arkkitehtien kanssa. Kaupunkitutkimukselle on Kiinassa suuri kysyntä ja alalla on kompetenttia porukkaa niin proffa- kuin jatko-opiskelijoiden puolellakin, ja kiinnostavaa tutkittavaa miltei inhimillisen ymmärryksen ylittävissä määrin.

Tuossa haussa pitää suostua vähintään 3 kk oleskeluun 3 vuoden aikana. Esimerkiksi itse ilmoitin 1 kk / vuosi / per 3v (= 3kk), mikä tarkoittaisi esim. intensiivikurssia, ohjaamista tai tutkimusyhteistyötä. Haussa halutaan edistää nimenomaan sellaisten tutkijoiden liikkuvuutta, jotka EIVÄT ole suuremmin oleskelleet Kiinassa aiemmin töiden puolesta. Eli kokemuksien ja referenssien puuttumisesta haun nimenomaisessa kohteessa on kerrankin jopa hyötyä :-)

Näkisin Kiina-yhteistyön yhtenä mahdollisuutena kehitellä Turun yliopistojen kaupunkitutkimusverkoston yhteisiä jatko-opintokuvioita, joten toivottavasti innostutte olemaan mukana. (Ja tämähän on siis vasta vain hakemus.)

Milloin: heti/tänään
Mitä: laita Jonille maili, että olet kiinnostunut olemaan haussa mukana

Parhain terveisin,

Sampo

Lähettäjä: Joni Karjalainen [mailto:joni.karjalainen at utu.fi]
Lähetetty: 20. toukokuuta 2014 14:47
Vastaanottaja: Ruoppila Sampo; Veli-Matti Ritakallio
Kopio: Outi Luova; Tomi Westerlund; Sirkka Heinonen; Juho Ruotsalainen
Aihe: VS: EU-China Research & Innovation: Tutkijaliikkuvuushaku DL 22.5.

Hei Sampo,

TUTU on parhaillaan keskusteluissa kansainvälisen kumppanin kanssa, ja he selvittävät parhaillaan myös mahdollisten lähtijöiden määrää.

Kiinan päässä mahdollisesti mukana olisivat taas (ainakin osalle tutut) Shanghain alueen ja Hefein University of Science and Technology of China USTC, Tongji university ja Fudan university.

Mikäli voitte tänään tahoillanne vielä yrittää ns. lumipallo-efektiä UTU:n sisällä ja välittää viestiä tuntemillenne tahoille, joiden uskotte kiinnostuvan aiheesta "Livable and Eco-Smart Cities through Deliberative Futures Design and Innovation" ja Kiina-liikkuvuuden mahdollisuus, olemme hyvin avoimia lisäämään uusien kiinnostuneiden määrää hakuun.

Vuosina 2015-2017 yksittäisen tutkijan osalta liikkuvuusajan pitäisi väh. 3 kk ja enintään 24 kk (jonka voi siis jakaa tyyppisesti 1 kk joka vuosi - tai kuinka vain haluaa).

Vastausten saaminen tämän päivän aikana olisi melkeinpä must.

Terveisin,
Joni

Joni Karjalainen
Turun yliopisto
Tulevaisuuden tutkimuskeskus
Projektitutkija
040 702 9691


More information about the Kaupunkitutkimus mailing list