[Kaupunkitutkimus] Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendien haku 2013 käynnistynyt

Ruoppila Sampo sampo.ruoppila at turku.fi
Wed Oct 2 16:59:54 EEST 2013


*Pyydän jakamaan tätä eteenpäin kaikille Turun yliopiston ja Åbo Akademin sähköpostilistoille, joille asiasta pitää mielestänne tiedottaa*



Turun kaupunki jakaa tutkijastipendejä kaupunkitutkimusohjelman toteuttamiseksi

Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendien haku 2013 on käynnistynyt. Haku koskee tutkijoita. Apurahat on tarkoitettu työskentelyyn Turun yliopistossa tai Åbo Akademissa. Apurahat rahoittaa Turun kaupunki.
Turun kaupunkitutkimusohjelman tavoitteena on kehittää Turkua osaavana ja menestyvänä kaupunkina (elinkeinopoliittiset teemat), ihmisläheisenä kaupunkina (hyvinvointiteemat), kestävän kehityksen kaupunkina sekä hyvän hallinnon kaupunkina. Kaupunkitutkimus on monitieteinen tieteenala, jossa tutkimuksen kohteena tai toimijana on kaupunki. Tutkimuksen alaan katsotaan kuuluvaksi myös aiheet, joissa kaupunki, kaupunkilaiset tai kaupungissa tapahtuvat ilmiöt ovat olennaisena osana.

Kaupunkitutkimusohjelmasta rahoitetaan akateemista tutkimusta, joka voi tuottaa kaupungin kehittämisen kannalta kiinnostavaa sovellettavaa tietoa. Hakemuksen arvioinnissa kiinnitetään huomioita erityisesti tutkimussuunnitelman tieteelliseen ansiokkuuteen, toteutettavuuteen, tiedon sovellettavuuteen, ajankohtaisuuteen ja uusiin näkökulmiin. Toivottu soveltava hyöty on tiedon kartuttaminen kaupungin kehittämiseen vaikuttamisen ja muutoksen mahdollisuuksista – tulevaisuusorientoituneesti, mutta historiaa unohtamatta. Tutkimukset voivat mutta niiden ei tarvitse empiirisesti koskea Turkua tai Turun kaupunkiseutua, mikäli soveltava hyöty on muuten perusteltavissa.

Haun teemat

Haussa myönnetään vuoden (12 kk) tutkijastipendejä tutkimushankkeisiin, jotka kohdistuvat johonkin tai joihinkin seuraavista teemoista:
(1) Kaupunkien rooli muuttuvassa maailmassa
(2) Alueellinen vetovoima ja kilpailukyky
(3) Houkutteleva kaupunkiasuminen
(4) Kulttuuriympäristöt kaupunkikehittämisen voimavarana
(5) Kaupunginosien hyvinvointierojen kaventaminen
(6) Terveys- ja sosiaalisten ongelmien ennaltaehkäisy
(7) Maahanmuuttajien työvoimapotentiaali
(8) Kaupunkilaisten aktiivisuus ja osallisuus

Turun kaupunki on varannut vuoden 2013 tutkijastipendeihin enintään 250.000 euroa ja tutkimushaussa rahoitetaan enintään 10 tutkijastipendiä. Lisäksi samassa haussa jaetaan samoin ehdoin kaksi Länsi-Suomen yleishyödyllisen asuntosäätiön rahoittamaa stipendiä.
Henkilökohtaisten apurahojen suuruus on väitöskirjan tekijöillä 22.400 € ja väitelleillä tutkijoilla (post-doc) 26.000 €. Henkilökohtaiseen apurahaosuuteen sisältyvät n. 12–15 % lakisääteiset vakuutusmaksut. Apuraha on verovapaata tuloa. Lisäksi kutakin apurahan saanutta kohtaan maksetaan heidät sijoittavalle laitokselle yleiskustannuslisä á 1.500 €.

Hakuaika ja päätökset

Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkimushaku Turun yliopiston ja Åbo Akademin tutkijoille avautuu keskiviikkona 2.10.2013 ja päättyy maanantaina 4.11.2013 klo 15.00. Hakemus liitteineen lähetetään sähköisesti Turun kaupungin kirjaamoon, kirjaamo at turku.fi<mailto:kirjaamo at turku.fi>

Rahoituspäätökset tehdään joulukuun 2013 aikana.

Hakuohjeet

Hakuohjeet löytyvät Turun kaupungin verkkosivuilta osoitteessa www.turku.fi/kaupunkitutkimus<http://www.turku.fi/kaupunkitutkimus>

Lisätietoja

Tutkimusjohtaja Sampo Ruoppila, etunimi.sukunimi at turku.fi<mailto:etunimi.sukunimi at turku.fi>


More information about the Kaupunkitutkimus mailing list