[Kaupunkitutkimus] Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendien haku on käynnistynyt: DL 5.12.

Ruoppila Sampo sampo.ruoppila at turku.fi
Thu Nov 3 16:19:32 EET 2011


Tiedoksi ja levitettäväksi kaikille relevanteille sähköpostilistoille ja henkilöille Turun yliopiston ja Åbo Akademin piirissä. Onnea matkaan hakijoille!

**

Turun kaupunki jakaa tutkijastipendejä kaupunkitutkimusohjelman toteuttamiseksi

Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendien haku 2011 on käynnistynyt. Haku koskee tutkijoita. Apurahat on tarkoitettu työskentelyyn Turun yliopistossa tai Åbo Akademissa. Apurahat rahoittaa Turun kaupunki.
Turun kaupunkitutkimusohjelman tavoitteena on kehittää Turkua osaavana ja menestyvänä kaupunkina (elinkeinopoliittiset teemat), ihmisläheisenä kaupunkina (hyvinvointiteemat), kestävän kehityksen kaupunkina sekä hyvän hallinnon ja hallinnan kaupunkina. Kaupunkitutkimus on monitieteinen tieteenala, jossa tutkimuksen kohteena tai toimijana on kaupunki. Tutkimuksen alaan katsotaan kuuluvaksi myös aiheet, joissa kaupunki, kaupunkilaiset tai kaupungissa tapahtuvat ilmiöt ovat olennaisena osana.

Kaupunkitutkimusohjelmasta rahoitetaan akateemista tutkimusta, joka voi tuottaa kaupungin kehittämisen kannalta kiinnostavaa sovellettavaa tietoa. Hakemuksen arvioinnissa kiinnitetään huomioita erityisesti tutkimussuunnitelman tieteelliseen ansiokkuuteen, toteutettavuuteen, tiedon sovellettavuuteen, ajankohtaisuuteen ja uusiin näkökulmiin. Toivottu soveltava hyöty on tiedon kartuttaminen kaupungin kehittämiseen vaikuttamisen ja muutoksen mahdollisuuksista. Tutkimukset voivat mutta niiden ei tarvitse empiirisesti koskea Turkua tai Turun kaupunkiseutua, mikäli soveltava hyöty on muuten perusteltavissa.

Haun erityisteemat

Haussa myönnetään vuoden (12 kk) tutkijastipendejä tutkimushankkeisiin, jotka kohdistuvat johonkin tai joihinkin seuraavista teemoista:

1.      Alueellinen vetovoima ja kilpailukyky

2.      Kaupunginosien terveys- ja hyvinvointierojen kaventaminen

•         Erityisesti hyödyntäen THL:n Turusta 2010 keräämää Alueellinen terveys ja hyvinvointi -aineistoa<http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tutkimus/hankkeet/ath>

3.      Lasten ja nuorten syrjäytyminen ja sen ennaltaehkäisy

4.      Monikulttuurisuus kaupungissa: mahdollisuus ja haaste

5.      Kaupunkiasumisen muutos ja kehittäminen asumispreferenssien ja elämäntapojen näkökulmasta

6.      Kaupungin parempi johtaminen

7.      Osallistuvan demokratian muodot ja mahdollisuudet muuttuvassa kaupungissa

Turun kaupunki on varannut vuoden 2011 tutkijastipendeihin enintään 250.000 euroa ja tutkimushaussa rahoitetaan enintään 10 tutkijastipendiä.
Henkilökohtaisten apurahojen suuruus on väitöskirjan tekijöillä 21.500 € ja väitelleillä tutkijoilla (post-doc) 24.500 €. Henkilökohtaiseen apurahaosuuteen sisältyvät n. 14 % lakisääteiset vakuutusmaksut. Lisäksi kutakin apurahan saanutta kohtaan maksetaan heidät sijoittavalle laitokselle yleiskustannuslisä á 1.500 €.


Hakuaika ja päätökset

Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkimushaku Turun yliopiston ja Åbo Akademin tutkijoille avautuu torstaina 3.11.2011 ja päättyy maanantaina 5.12.2011 klo 16.15. Hakemus liitteineen lähetetään sähköisesti Turun kaupungin kirjaamoon, kirjaamo at turku.fi<mailto:kirjaamo at turku.fi>

Rahoituspäätökset tehdään joulukuun 2011 aikana.

Hakuohjeet

Hakuilmoitus ja hakuohjeet löytyvät Turun kaupungin kaupunkitutkimus- ja tietoyksikön www-sivuilla osoitteessa www.turku.fi/kaupunkitutkimus<http://www.turku.fi/kaupunkitutkimus>

Lisätietoja

Tutkimusjohtaja Sampo Ruoppila, etunimi.sukunimi at turku.fi

*****************************
VTT Sampo Ruoppila
Tutkimusjohtaja (kaupunkitutkimus)
Turun yliopisto, sosiaalitieteiden laitos
Turun kaupunki, kaupunkitutkimus- ja tietoyksikkö

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kaupunkitutkimus/attachments/20111103/434fd26e/attachment.html 


More information about the Kaupunkitutkimus mailing list