[Kaupunkitutkimus] Asumisen ja asuntopolitiikan työryhmä sosiaalipolitiikan päivillä

Timo Kauppinen timo.kauppinen at utu.fi
Mon Oct 3 10:54:11 EEST 2011


Hyvät kollegat,

Turussa 27.-28.10. pidettävillä sosiaalipolitiikan päivillä kokoontuu myös asumisen ja asuntopolitiikan tutkimuksen työryhmä. Työryhmäesitelmien abstrakteja voi lähettää ryhmän vetäjille tämän viiikon loppuun asti. Lisätietoja päivistä kotisivulta http://www.soc.utu.fi/projektit/sosiaalipolitiikka/paivat2011/. Alla työryhmän esittely ja vetäjien yhteystiedot.

Terveisin,
Hannu ja Timo 

*******
Asumisen ja asuntopolitiikan tutkimuksen työryhmä

Asuminen ei ole ollut suomalaisessa sosiaalitutkimuksessa suosittu tutkimuskohde, toisin kuin esimerkiksi Alankomaissa, Iso-Britanniassa ja Ruotsissa. Nyt on merkkejä siitä, että tilanne on muuttumassa. On käynnissä muutamia asumista koskevia tutkimusprojekteja, esimerkiksi segregaatioon ja naapurisuhteisiin liittyen. Suomen akatemian Asumisen tulevaisuus -tutkimusohjelman myötä projekteja syntyy useita lisää, ja on mahdollista alkaa luoda vankkaa pohjaa suomalaiselle asumisen ja asuntopolitiikan tutkimukselle. On siis hyvä aika katsoa, missä asumisen tutkimuksessa mennään.

Työryhmään ovat tervetulleita kaikki asumista, asumisen järjestelmiä, asuntopolitiikkaa, asumisen sosiaalisia jakoja, kotikulttuuria ynnä muuta asumiseen liittyvää sosiaalitieteelliseltä kannalta tutkivat.

Abstraktit pyydetään toimittamaan sähköisesti työryhmän koordinaattoreille 07.10.2011 mennessä.

Koordinaattorit
Hannu Ruonavaara, Turun yliopisto (hanruona at utu.fi)
Timo Kauppinen, Turun yliopisto (timo.kauppinen at utu.fi)



More information about the Kaupunkitutkimus mailing list