[H-verkko] Esitelmät ja keskustelutilaisuudet: Historia nyt! -luento ”Valtiolle vaarallisina epäillyt ja seuratut naiset – Valtiollisen poliisin valvonnan arki ja sukupuolen merkitys 1919–1944”

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke toukokuu 8 08:50:06 EEST 2024


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Historia nyt! -luento ”Valtiolle vaarallisina epäillyt ja seuratut naiset – Valtiollisen poliisin valvonnan arki ja sukupuolen merkitys 1919–1944”

14.5.2024 klo 18:00 -  klo 19:30  Turun kaupungin pääkirjaston Studio, Linnankatu 2, Turku https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=Linnankatu+2%2C+Turku%2C+Suomi
Facebook Live -striimi: https://www.facebook.com/events/1515087819047440/?ref=newsfeed&locale=fi_FI
--------------------------------------------
FT Pia Vuorinen luennoi aiheesta  ”Valtiolle vaarallisina epäillyt ja seuratut naiset – Valtiollisen poliisin valvonnan arki ja sukupuolen merkitys 1919–1944”.

Vuorisen luento käsittelee valtiollisen poliisin (Etsivä Keskuspoliisi / Valtiollinen poliisi) kommunisteihin ja sellaiseksi epäiltyihin kohdistettua valvontaa ja kontrollia ennen toisen maailmansodan jälkeistä aikaa. Luento tuo esiin, miten naisten sukupuoli vaikutti tietyissä tilanteissa epäillyksi päätymiseen, heihin suhtautumiseen ja kontrollin soveltamiseen. Yleisellä tasolla luento piirtää kommunisteihin kohdistetusta valvonnasta kuvan, jota määritti muun muassa valtava tiedonkeruu, henkilökunnan sisällä esitetyt  erilaiset käsitykset kontrollin tarpeesta ja kontrollin tietynasteinen vuorovaikutteisuus valvojan ja valvotun välillä. Luento perustuu Pia Vuorisen väitöskirjaan.


--------------------------------------------


Lisätietoja:


Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/historia-nyt-luento-valtiolle-vaarallisina-epaillyt-ja-seuratut-naiset-valtiollisen-poliisin-valvonnan-arki-ja-sukupuolen-merkitys-1919-1944/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko