[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Kulttuurisen muistin ja ihmisen moninaisuuden tutkimuksen yliopisto-opettajan tehtävä, Turun yliopisto

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ti toukokuu 7 11:18:01 EEST 2024


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Kulttuurisen muistin ja ihmisen moninaisuuden tutkimuksen yliopisto-opettajan tehtävä, Turun yliopisto
--------------------------------------------
Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksessa on haettavana yliopisto-opettajan (50 %) määräaikainen tehtävä ajalle 1.9.2024–31.12.2025. Yliopisto-opettaja valmistelee kansainvälistä maisteriohjelmaa MA in Cultural Memory and Human Diversity/CMDH (120 ECTS).

Yliopisto-opettaja tulee työskentelemään Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksessa tiiviissä yhteistyössä Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen, Maantieteen laitoksen (paikkatietotutkimus), Biologian laitoksen ja Biodiversiteettiyksikön kanssa.

Tehtävänkuvaus

Yliopisto-opettajan tehtävä on itsenäinen opetus- ja suunnittelutehtävä. Toimenkuvaan kuuluu opetuksen ja opintokokonaisuuksien suunnittelua, kehittämistä ja koordinointia sekä syventävien opintojen opetusta. Tehtävänä on CMHD-maisteriohjelman perustamisesityksen laatiminen, ohjelman sisällön suunnittelu ja opetuksen valmistelu sekä mahdollinen pilottiopetus 2025. Suunnitteluyhteistyö GeoAI-maisteriohjelman suunnittelun kanssa on toivottavaa.

Ohjelmaa valmistellaan, jotta yliopiston eri tiedekuntien ja oppiaineiden kulttuuriseen muistiin, ihmisen monimuotoisuuteen ja näiden kvantitatiiviseen ja kvalitatiiviseen tutkimukseen liittyvät kurssit voidaan tarjota opinnoiksi uudella tavalla. Ohjelmassa on keskeistä laadullisten ja määrällisten tutkimusmenetelmien tuominen yhteen. Ohjelma tuo yhteen humanistisessa tiedekunnassa tarjottavaa kulttuurisen muistin tutkimuksen opetusta sekä luonnontieteellisessä tiedekunnassa annettavaa inhimillisen moninaisuuden tutkimuksen ja digitaalisten ihmistieteiden opetusta. Tavoitteena on, että ohjelma antaa opiskelijoille laajat valmiudet lähestyä kulttuurisen muistin ja inhimillisen moninaisuuden kysymyksiä erilaisista lähestymistavoista (mm. koneoppiminen ja tekoäly) käsin. Tehtävässä painottuu lisäksi tieteiden välisen yhteistyön kehittäminen ja suunnittelu sekä valmisteilla olevaan maisteriohjelmaan liittyvä viestintä.

Itse ohjelman on tarkoitus käynnistyä syksyllä 2026, mutta pilotoivaa opetusta tarjotaan jo aiemmin.

Haku alkaa 6. toukokuuta 2024 ja päättyy 30. toukokuuta 2024, klo 16.00 (Europe/Helsinki)

Etsimämme henkilö

Yliopisto-opettajan kelpoisuusvaatimusten mukaan edellytämme

 	soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja hyvää opetustaitoa

Ansioitasi arvioidessamme otamme huomioon

 	laajan tehtäväalueen osaamisen (humanistinen ja luonnontieteellinen tutkimus)
 	pedagogisen koulutuksen
 	taidon tuottaa oppimateriaalia ja antaa opetusta monipuolisesti
 	tutkimusansiot

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää

 	humanistinen ja luonnontieteellinen tutkimuksen ja opetuksen hyvää tuntemusta
 	kansainvälistä kokemusta
 	monitieteistä lähestymistapaa

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.

Tarjoamme

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla.

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.

Palkkaus ja koeaika

Tehtävässä maksettava palkka määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tehtävän vaativuustaso on 4–6. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on työsuhteen alussa tyypillisesti 11–17 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Palkkaus aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen on tehtävän alussa noin 3760–4385 euroa/kk.

Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta 30.5.2024, klo 16.00 mennessä.

Hakijoiden on liitettävä hakemukseensa:

 	ansioluettelo
 	julkaisuluettelo
 	akateeminen portfolio
 	tutkintotodistukset

Ohjeet cv:n, akateemisen portfolion ja julkaisuluettelon laatimiseksi ovat osoitteessa https://www.utu.fi/fi/yliopisto/humanistinen-tiedekunta/ura-tiedekunnassa/opetus-ja-tutkimustehtavat

Lisätietoja antaa

Lisätietoja tehtävästä antaa valmisteluryhmän johtaja Georg Haggrén, georg.haggren at utu.fi, puh. 029 450 2624.

Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Katariina Teräs, katariina.teras at utu.fi.

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos

Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos ammentaa humanistisen tutkimuksen ja opetuksen parhaista perinteistä. Osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaikutamme ympäristöömme sekä paikallisesti että globaalisti. Olemme luova, ketterä ja asiantunteva yhteistyökumppani. Puolustamme humanistiseen tutkimukseen perustuvaa tietoa.

Humanistinen tiedekunta kehittää ympäröivää yhteiskuntaa kouluttamalla laaja-alaisesti suuntautuneita, avarakatseisia ja kriittisiä asiantuntijoita sekä Suomen että kansainvälisen yhteisön tarpeisiin. Tehtävämme on toimia sivistyksen ylläpitäjänä ja puolestapuhujana. Tiedekunta toimii kahdella paikkakunnalla, Turussa ja Porissa.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Georg Haggrén
georg.haggren at utu.fi
https://ats.talentadore.com/apply/kulttuurisen-muistin-ja-ihmisen-moninaisuuden-tutkimuksen-yliopisto-opettajan-tehtava/ZypjEj?UTUID=20374

Ilmoitus vanhenee: 30.5.2024 klo 16:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/kulttuurisen-muistin-ja-ihmisen-moninaisuuden-tutkimuksen-yliopisto-opettajan-tehtava-turun-yliopisto/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko