[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Kansallisgalleria hakee Kiasmaan kokoelmaintendenttiä

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe toukokuu 27 13:49:35 EEST 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Kansallisgalleria hakee Kiasmaan kokoelmaintendenttiä
--------------------------------------------
Kansallisgalleria on maamme suurin kuvataiteen museo. Hallinnoimme Suomen merkittävintä taidekokoelmaa sekä siihen liittyvää arkistoa.  Ylläpidämme maamme tunnetuimpiin kuuluvia Ateneumin taidemuseota, Nykytaiteen museo Kiasmaa ja Sinebrychoffin taidemuseota. Meillä työskentelee noin 280 työntekijää ja toiminnastamme vastaa Kansallisgallerian säätiö.

Haemme joukkoomme ammattitaitoista ja innostunutta

Kokoelmaintendenttiä

Nykytaiteen museo Kiasmaan vakituiseen työsuhteeseen 1.8.2022 alkaen (tai sopimuksen mukaan).

Nykytaiteen museo Kiasma on yksi Pohjois-Euroopan johtavista nykytaiteen museoista. Kiasma kartuttaa Kansallisgallerian kokoelmaan uusinta nykytaidetta niin kotimaasta kuin kansainvälisesti.

Kokoelmaintendenttinä vastaat Kiasman ohjelmistoon liittyvästä kokoelmatoiminnasta ja sen kehittämisestä osana museon ohjelmistoa ja teet aktiivisesti yhteistyötä Kansallisgallerian kokoelmahallintaosaston kanssa. Tehtäviisi kuuluu kokoelmatoiminta sisältäen taidehankintojen valmistelun, teostuotannot, taideteoslainat ja -talletukset sekä kokoelmiin liittyvän näyttely- ja julkaisutoiminnan. Osallistut Kiasman toiminnan ja ohjelmiston aktiiviseen kehittämiseen johtoryhmän ja kuraattoritiimin jäsenenä. Toimit kokoelmatiimin esihenkilönä, projektivetäjänä sovitusti, hankintalautakunnan esittelijänä sekä nykytaiteen sisällöllisenä asiantuntijana.

 

Olet suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon taidehistoriasta, olet nykytaiteen asiantuntija ja sinulla on jo takanasi useita vuosia työtä nykytaiteen parissa sekä näyttöjä kansainväliseltä kentältä sekä kokemusta taidemuseoalalta. Olet ansioitunut tutkimuksellisen tiedon tuottamisessa nykytaiteesta eri julkaisukanaviin. Esihenkilönä toimimisesta sinulla on usean vuoden kokemus.

 

Tehtävässä onnistut hyvin, jos olet rohkea, idearikas kehittäjä ja projektinvetäjä, jolla on erinomaiset esihenkilötaidot ja kunnianhimoa toimia nykytaiteeseen liittyvän tutkimuksen, julkaisujen ja näyttelyiden parissa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

 

Arvostamme sujuvaa englannin kieltä, muuta kielitaitoa sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Kansallisgallerian arvot: yhdessä, avoimesti ja asiantuntevasti kuvaavat myös sinun työskentelyäsi.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja monipuolisen sekä ammatillisesti haastavan työn, jossa pääset työskentelemään Suomen suurimmassa taidemuseossa. Olemme ylpeitä ja innostuneita tekemästämme työstä. Työyhteisömme koostuu alan huippuosaajista, joiden tuen saat työllesi.

Lisätietoja tehtävästä antaa Leevi Haapala, p. +358 (0)294 500 506 seuraavina aikoina:
tiistaina 31.5.2022 klo 13-14, tiistaina 7.6.2022 klo 13-14 ja tiistaina 14.6.2022 klo 13-14.

Kiinnostuitko? Lähetäthän hakemuksesi ja CV:si viimeistään 16.6.2022 oheisen linkin kautta:
https://ats.talentadore.com/apply/kokoelmaintendentti/DG4JNm
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Leevi Haapala
Mari.Malin at kansallisgalleria.fi


Ilmoitus vanhenee: 16.6.2022 klo 18:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/kansallisgalleria-hakee-kiasmaan-kokoelmaintendenttia/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko