[H-verkko] Koulutusta: Antiikin Kreikan johdantokurssi

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke Maalis 9 09:48:51 EET 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi koulutusta: 
--------------------------------------------
Antiikin Kreikan johdantokurssi
--------------------------------------------
Haluatko kävellä Sokrateen, Feidiaan ja Heinrich Schliemannin jalanjäljillä, eläytyä Delfoihin matkanneen antiikin kreikkalaisen mielenmaisemaan, tavata ulkomaisia ja suomalaisia tutkijoita, vierailla upeissa museoissa ja unohtumattomilla arkeologisilla kohteilla sekä kuunnella asiantuntijaluentoja Akropoliin juurella?

Silloin sinua saattaisi ehkä kiinnostaa
Antiikin Kreikan johdantokurssi
Suomen Ateenan-instituutti järjestää 19.9.‒24.10.2022 perus- ja aineopintoja suorittaville opiskelijoille tarkoitetun johdantokurssin antiikin Kreikan tutkimukseen ja itäisen Välimeren historiaan ja nykypäivään. Monitieteinen kurssi on tarkoitettu esimerkiksi arkeologian, historian, klassillisen filologian, arkkitehtuurin, filosofian ja taiteentutkimuksen opiskelijoille.

Kurssin aikana tutustutaan laajasti antiikin aineelliseen kulttuuriin, kreikkalaiseen aate- ja kulttuurihistoriaan sekä antiikintutkimuksen lähteisiin ja metodeihin. Opetus tapahtuu pääasiallisesti arkeologisilla alueilla ja museoissa eri puolilla Kreikkaa, minkä lisäksi kurssiohjelmaan kuuluu runsaasti luentoja. Jokainen kurssille hyväksytty opiskelija kirjoittaa kurssipäiväkirjan tai muun kirjallisen työn ja pitää kurssilla 2 kohde-esittelyä tai alustusta. Kurssin lopuksi järjestetään myös kirjallinen koe. Osallistujilla tulee olla täysi rokotussuoja ja heidän fyysisen peruskuntonsa olisi oltava riittävä, sillä kävelyä tulee runsaasti. Sää syyskuussa voi olla vielä kuuma, ja kurssiin kuuluu muutamia laivamatkoja saarille.

Tällä hakukierroksella valitaan 4 osanottajaa (kurssin kokonaisosallistujamäärän ollessa 8), joille Suomen Ateenan-instituutin säätiö myöntää 600 euron stipendit matka- ja oleskelukuluihin. Majoitus ja ekskursiot ovat kurssilaisille ilmaisia, kuten myös osa ruokailuista (pitkinä ekskursiopäivinä opiskelijoille tarjotaan joko lounas tai illallinen). Kohteille ja museoihin tarvittavia maksuttoman sisäänpääsyn kortteja varten valittujen tulee toimittaa instituutille passikuvansa hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. Kurssi vastaa noin 10 opintopisteen opintosuoritusta. Sen korvaavuus on varmistettava omalla laitoksella. Opiskelijoille toimitetaan kurssin lopuksi kirjallinen kurssitodistus.

Kurssille haetaan täyttämällä sähköinen hakemuslomake (linkki hakemukseen) perjantaina 8.4.2022 puoliyöhön mennessä (hakemukseen löytyy linkki myös instituutin www-sivuilla www.finninstitute.gr). Instituutin järjestämien aiempien kurssien ohjelmia voi tarkastella tästä.

Lisätietoja kurssista antavat FL Tiina Purola (Suomen Ateenan-instituutin säätiön asiamies) ja FT, dosentti Antti Lampinen (Suomen Ateenan-instituutin tutkijaopettaja):

saatio(at)finninstitute.gr, +358 50 434 5523

lampinen(at)finninstitute.gr, +30 697 889 5302
--------------------------------------------
Lisätietoja:
FT, dosentti Antti Lampinen
saatio at finninstitute.gr
+358 50 434 5523
http://www.finninstitute.gr

Ilmoitus vanhenee: 8.4.2022 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/antiikin-kreikan-johdantokurssi/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko