[H-verkko] Muut ilmoitukset: Historian osaaja, haluatko tietää miten oikeasti katsot historiallisia kuvia? Osallistu katseenseurantatutkimukseen ja se selviää!

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Maalis 7 10:18:19 EET 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi muut ilmoitukset: 
--------------------------------------------
Historian osaaja, haluatko tietää miten oikeasti katsot historiallisia kuvia? Osallistu katseenseurantatutkimukseen ja se selviää!
--------------------------------------------
Mistä on kyse?

Marjaana Puurtisen johtamassa Katse historiaan -hankkeessa (Suomen Akatemia 2021-2026) tutkitaan miten historian ammattilaiset, alaa opiskelevat ja siitä kiinnostuneet harrastajat käsittelevät menneisyyden esittämistä visuaalisissa aineistoissa. Hankkeen ensimmäisessä osatutkimuksessa keskitytään historiallisten kuvien tulkitsemiseen.

Keitä etsimme?

Kutsumme osallistujiksi (a) historia-alan ammattilaisia ja (b) historia-alan yliopisto-opiskelijoita. Ammattilaisiksi katsomme henkilöt, jotka ovat suorittaneet tai ovat suorittamassa historia-aineen tohtorintutkintoa, mutta tutkintoa koskeva kriteeri ei ole ehdoton. Historia-alan opiskelijaksi katsomme maisterintutkintoa suorittavat henkilöt, joilla on pääaineenaan historia-aine ja jotka ovat suorittaneet jonkin historia-alan kandidaatin tutkinnon. Tutkimus toteutetaan suomeksi.

Mitä sinun pitäisi tehdä?

Osallistujana tarkastelet tietokoneen näytöltä historiallisia kuvia ja vastaat niihin liittyviin kysymyksiin. Kuvien katselun aikana silmänliikkeesi ja pupillisi koko tallennetaan katseenseurantakameralla. Kuvien katselun jälkeen sinua haastatellaan katseenseurantavideon katselun yhteydessä – näet siis omat silmänliikkeesi kuvien katselun ajalta. Tilaisuus kestää 75- 90 minuuttia.

Missä voit osallistua?

Toteutamme haastatteluja eri kaupungeissa ao. aikataulun mukaisesti:

 	viikko 13 (28.3.-1.4.) Turku, keskusta-alue
 	viikko 14 (4.-8.4.) Oulu, Linnanmaan kampus
 	viikko 15 (11.-14.4.) Turku, kasarmialueen kampus
 	viikko 16 (19.-22.4.) Turku, kasarmialueen kampus
 	viikko 17 (25.-28.4.) Jyväskylä, Seminaarinmäen kampus

Ja näin pääset mukaan!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä projektityöntekijä Henri Harjuun, henri.j.harju(at)utu.fi ja saat lisätietoja ja ohjeet ilmoittautumisesta. Yhteydenotto ei vielä tarkoita ilmoittautumista osallistujaksi.

Ystävällisin terveisin

Akatemiatutkija Marjaana Puurtinen, opettajankoulutuslaitos, Turun yliopisto, marjaana.puurtinen(at)utu.fi

Projektityöntekijä Henri Harju, opettajankoulutuslaitos, Turun yliopisto, henri.j.harju(at)utu.fi
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Henri Harju
henri.j.harju at utu.fi


Ilmoitus vanhenee: 25.3.2022

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/historian-osaaja-haluatko-tietaa-miten-oikeasti-katsot-historiallisia-kuvia-osallistu-katseenseurantatutkimukseen-ja-se-selviaa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko