[H-verkko] Esitelmät ja keskustelutilaisuudet: Sarka-museon Ruokakeskiviikko: Oluiden tyylit ja niiden erot panoprosessissa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ti Tammi 11 14:06:11 EET 2022


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Sarka-museon Ruokakeskiviikko: Oluiden tyylit ja niiden erot panoprosessissa

19.1.2022 klo 18:00 -  klo 18:00 Verkkotapahtuma
Verkkotapahtuma, jonka osoite ilmoitetaan myöhemmin: https://www.sarka.fi/ruokakeskiviikot/
--------------------------------------------
Oluiden tyylit ja niiden erot panoprosessissa

Maailmassa on satoja eri oluttyylejä. Joissakin maissa jokaisella kylällä on hieman erilainen olut kuin naapurilla. Miten ja miksi ne sitten eroavat toisistaan? Sarka-museon tammikuun Ruokakeskiviikon esityksessä paneudutaan käytännönläheisesti eri oluttyylien valmistukseen.

Suomen maatalousmuseo Saran Ruokakeskiviikon esityksessään 19.1.2022 klo 18 Espoon Teekkarikylän POLKU ry:n olutmestari Jalmari Liminka kertoo erilaisista oluista ja niiden valmistuksesta. Hän kuvaa suosittuja ja tunnettuja oluttyylejä ja paljastaa kuinka niiden valmistusprosessit eroavat toisistaan.

– Käyn läpi oluita sahdista NEIPA:an sekä humalalajikkeita saksalaisista satoja vuotta vanhoista lajikkeista aina uusimpiin prototyyppiristeytyksiin, Liminka kertoo.

POLKU ry:n tavoitteena on edistää suomalaista olutkulttuuria panemalla olutta, nauttimalla sitä ja järjestää erilaisia olutaiheisia tapahtumia. Olutmestari Liminka on itse omin käsin pannut noin 2 000 litraa olutta ja ollut mukana noin tuhannessa oluen panossa.

– Tykkään maistella oluita ja sitten miettiä miten sellaista voisi tehdä itse.

Ruokakeskiviikot ovat Suomen maatalousmuseo Saran luento- ja tapahtumasarja, jossa syvennytään erilaisiin ruokateemoihin. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tammikuun Ruokakeskiviikko järjestetään etätapahtumana, osallistumislinkki päivitetään vähän ennen lähetyksen alkua Ruokakeskiviikkojen sivulle: https://www.sarka.fi/ruokakeskiviikot/


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Pia Puustelli
pia.puustelli at sarka.fi
https://www.sarka.fi/ruokakeskiviikot/

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/sarka-museon-ruokakeskiviikko-oluiden-tyylit-ja-niiden-erot-panoprosessissa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko