[H-verkko] Artikkelipyyntö: CFP Lähikuva 2-3/2023: Rakkaus

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Elo 18 10:42:40 EEST 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
CFP Lähikuva 2-3/2023: Rakkaus
--------------------------------------------
Call for papers: Lähikuva 2–3/2023: Rakkaus

 

Hamletin tunnettu monologi alkaa kysymyksellä, ollako vai eikö olla. Tarkasteltaessa audiovisuaalisia kertomuksia, kuten elokuvia tai televisiosarjoja, kysymyksen voisi kääntää muotoon rakastaako, vaiko ei, kas siinä pulma. Merkittävä osa audiovisuaalisista teoksista käsittelee jollain tavoin rakkautta, mutta millaisten tutkimuksellisten näkökulmien kautta rakkautta voidaan lähestyä?

Mitä merkityksiä ja tulkintoja rakkaudelle annetaan audiovisuaalisissa teoksissa? Millaisia ovat nykypäivän rakkaustarinat? Miten perinteistä heteroseksuaalista romanssia on haastettu? Entä miten on haastettu ihmiskeskeistä rakkautta – miten muita elollisia olentoja tai elottomia asioita rakastetaan? Onko rakkaustarinan kaava siinä samalla muuttunut? Onko niin sanottuja onnellisia loppuja vielä olemassa?

Entä miten voi rakkaus elokuvaa kohtaan? Toisen maailmansodan jälkeen puhuttiin cinefiliasta, joka tarkoittaa intohimoista suhtautumista elokuvaan. Cinefilia synnytti elokuvalehtiä ja elokuvakerhoja. Rakkaus elokuvatähtiin oli syttynyt jo aiemmin. Onko audiovisuaalisen kulttuurin ympärillä nykyisin vastaavia ilmiöitä? Miten sosiaalinen media on muokannut tapoja esittää ja käsitellä rakkautta? Millä tavoin rakkautta käsitellään peleissä?

Lähikuvan rakkauteen keskittyvä teemanumero etsii tapaustutkimuksia, historiallisia tai teoreettis-filosofisia tarkasteluja aiheesta. Tekstit voivat liittyä esimerkiksi seuraaviin teemoihin:

rakkaus ja romantiikka elokuvissa, televisio-ohjelmissa, peleissä, audiovisuaalisessa ja sosiaalisessa mediassa
rakkaustarinoiden sosiaaliset, kulttuuriset ja taloudelliset ulottuvuudet
rakkaus ja genre
rakkauden soundtrack
rakkauden ja romantiikan visuaaliset esitykset/estetiikka eri medioissa
cinephilia
rakkaus elokuva- ja muita tähtiä kohtaan
rakkaus median herättämänä tunteena
filosofiset ja teoreettiset näkökulmat rakkauteen
rakkaus, sukupuoli ja/tai seksuaalisuus
hullu, kielletty, epätoivoinen rakkaus
rakkaus luontoa, eläimiä ja elottomia asioita kohtaan
Voit tarjota teemanumeroon tutkimusartikkelia, katsausta, näkökulmatekstiä, haastattelua tai aiheeseen liittyvää kirja-arviota. Ohjeet kirjoittajalle löytyvät osoitteesta: https://journal.fi/lahikuva/about/submissions

Pyydämme kiinnostuneita lähettämään otsikon, abstraktin ja tiedon tekstityypistä toimitussihteerille (antti.lindfors at helsinki.fi) ja päätoimittajalle (kaisa.e.hiltunen at jyu.fi) 3.10.2022 mennessä.

Tutkimusartikkeleiden ensimmäisten versioiden deadline on 31.1.2023, muiden tekstien 28.2.2023. Numero julkaistaan syyskuussa 2023. Numeron toimittaa Lähikuvan toimituskunta.

ystävällisin terveisin,

Kaisa Hiltunen
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Kaisa Hiltunen
kaisa.e.hiltunen at jyu.fi
0400613196
https://journal.fi/lahikuva/

Ilmoitus vanhenee: 3.10.2022 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/cfp-lahikuva-2-3-2023-rakkaus/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko