[H-verkko] Arvostelu: Historiaa ei ole ilman ruokaa
Agricola - Suomen humanistiverkko
no-reply at agricolaverkko.fi
Ke Elo 3 14:29:48 EEST 2022
Agricolaan on lähetetty uusi arvostelu:
--------------------------------------------
Historiaa ei ole ilman ruokaa
--------------------------------------------
3.8.2022 | Markku Haapio
--------------------------------------------
Suomalaisen ruokakulttuurin historiaan paneudutaan kahdessa vuonna 2021 ilmestyneessä teoksessa: Ritva Kyllin ”Suomen ruokahistoria. Suolalihasta sushiin” on yleisesitys, joka keskittyy ruokahistoriaan pääosin 300-vuoden ajanjaksolla. Teos tuo hienosti esille ruokahistorian syklit, ja siinä kytketään ruokakulttuuri osaksi muuta historiaa. Anniina Ljokkoin ja Liisa Kasken ”Perinnevegeä”-teoksesta löytyy muun muassa valtavasti keruutyötä vaatinut sarja ruokatarinoita, joissa kaivaudutaan syvälle ruoka-, uskomus- ja tapakulttuurin alkulähteille sekä kartoitetaan ruoka-ainesten matkaa Suomeen ja niiden muuntumista arjen elintarvikkeiksi.
--------------------------------------------
Kylli, Ritva: Suomen ruokahistoria. Suolalihasta sushiin. Gaudeamus, 2021. 380 sivua. ISBN 9789523451353.
Ljokkoi, Anniina, Kaski, Liisa: Perinnevegeä. SKS Kirjat, 2021. 222 sivua. ISBN 9789518582420.
--------------------------------------------
Kirjoittaja:
Markku Haapio, Toimittaja, ruokakirjailija ja ruokakulttuurin puolestapuhuja., Turku, markkuhaapio at gmail.com
Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/review/historiaa-ei-ole-ilman-ruokaa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola
Lisätietoja postituslistasta H-verkko