[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Haemme uutta päätoimittajaa Tekniikan Waiheita -lehdelle

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke Huhti 20 09:07:56 EEST 2022


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Haemme uutta päätoimittajaa Tekniikan Waiheita -lehdelle
--------------------------------------------
Tekniikan Historian Seura etsii päätoimittajaa Tekniikan Waiheita -lehdelle.

Tekniikan Waiheita (https://journal.fi/tekniikanwaiheita) on ainoa pohjoismainen teknologian historian aikakauskirja. Vuoden 2019 alusta lehti on ilmestynyt Diamond Open Access -verkkojulkaisuna TSV:n Journal.fi -alustalla. Lehti on arvioitu Julkaisufoorumin tasolle 1 ja se noudattaa asiantuntija-arvioinnissa TSV:n ohjeita vertaisarvioinnista. Lehdessä julkaistaan korkeatasoisia vertaisarvioituja artikkeleita ja muuta tieteellistä keskustelua teknologian historian ja teollisen kulttuuriperinnön alalta. Tekniikan Waiheita ilmestyy neljästi vuodessa avoimesti verkossa. Osan numeroista toimitukseen käytetään vierailevia päätoimittajia erikseen sovitun mukaisesti. Lehdessä julkaistaan tekstejä suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Päätoimittajalla on päävastuu lehden toimituksesta ja sisällöstä. Toimitustyössä päätoimittajaa tukevat ja avustavat toimitussihteeri (oikoluku ja taitto), kirja-arviotoimittajat ja erikseen sovittava joukko toimittajia. Lehdellä on toimituskuntaa tukeva ja lehden tieteellistä linjaa kehittävä toimitusneuvosto. Päätoimittaja toimii yhteyshenkilönä julkaisijan ja toimituskunnan välillä. Uuden päätoimittajan perehdytys alkaa heti valinnan jälkeen, tehtävässä aloitus 1.8.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Etsimme tehtävään väitellyttä tai väitöskirjaansa viimeistelevää tutkijaa, jolla on kokemusta tieteellisestä julkaisemisesta ja kiinnostusta julkaisutoiminnan kehittämiseen. Päätoimittaja johtaa toimitusprosessia saapuneista käsikirjoituksista valmiiseen lehteen saakka. Käytännössä päätoimittaja etsii vertaisarvioitsijat, kutsuu pääkirjoitusten kirjoittajat, varmistaa julkaisun tieteellisen laadun ja huolehtii aikataulusta. Kyky seurata teknologian historian kansainvälistä kehitystä ja teollisen kulttuuriperinnön tilaa ovat suositeltavia.

Edellytämme päätoimittajalta erinomaista suomen kielen taitoa sekä hyvää ruotsin ja englannin taitoa. Pidämme kiinnostusta sosiaalista mediaa sekä suomalaista tiedejulkaisemista kohtaan tärkeänä. Tehtävästä maksetaan palkkio sopimuksen mukaan. Palkkio on sidottu lehden ja THS:n saamaan tiedekustantamisen tukeen. Tehtävästä kiinnostuneet voivat jättää vapaamuotoisen hakemuksen 16.5.2022 mennessä THS:n hallitukselle (sihteeri Tiina Äikäs, tiina.aikas at oulu.fi). Lisätietoja tehtävästä saa Tekniikan Historian Seuran varapuheenjohtajalta (Matti La Mela, matti.lamela at abm.uu.se) tai lehden väistyvältä päätoimittajalta (Saara Matala, saara.matala at gmail.com).
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Matti La Mela
matti.lamela at abm.uu.se


Ilmoitus vanhenee: 17.5.2022

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/haemme-uutta-paatoimittajaa-tekniikan-waiheita-lehdelle-2/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko