[H-verkko] Arvosteltavaksi: taiteilija-agentti, paavius ja muistieto-opas

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Pe Marras 22 16:37:11 EEST 2021


Agricola - Suomen humanistiverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X). Jos haluat arvostelukappaleen lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com<https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko>> ilmoita kirjan nimi ja kustantaja sekä oma postiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
Markku Aulanko, Joni Hertell, René Hertell:
Setä Tomin tarinaa... : ja tarinoita taiteilija-agentti Tom Hertellistä
Musta Harlekiini Ky, 167 sivua, 2021

Thomas “Tom” Hertell (1925–2011) oli kansainvälinen taiteilija–agentti, joka välitti muusikoita ja sirkus- ja varieteetaiteilijoita kaikkiin Pohjoismaihin.

Kirja kertoo miehestä, joka puoli vuosisataa on matkustanut suomalaisten puolesta. Itse taustalla pysyen hän on etsinyt muusikoita ja sirkus- ja varieteetaiteilijoita ravintoloihin, huvipuistoihin ja sirkuksiin kaikissa pohjoismaissa.
Enimmillään hänen ohjelmatoimistonsa palkkalistoilla on ollut 15 vakituista työntekijää ja pari sataa muusikkoa ja muuta taiteilijaa. Suomalaisia yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. ravintolat Kaivohuone, Kalastajatorppa, Hotelli Torni, Linnanmäen huvipuisto ja Sirkus Finlandia.

Taiteilija-agentin elämäkertana kirja on ensimmäinen lajissaan!

***
Jaro Karkinen:
Tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni - Paaviuden historia Pietarista Gregorius Suureen. Studium Catholicum, 514s.

Jaro Karkisen teos Tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni - Paaviuden historia Pietarista Gregorius Suureen on avain eurooppalaisen kulttuurin ja historian ehkä kiehtovimpaan instituutioon.
***
Heimo, Anne; Juvonen, Tuula; Kurvinen, Heidi:
Opas muistitietohaastattelun tekemiseen (THPTS, 2021)

Suunnitteletko muistitietohaastattelujen tekemistä perhehistorian tallentamiseksi, sukututkimuksen tarpeisiin, historiikin kirjoittamisen tueksi tai opinnäytettä tai muuta tutkimusta varten? Tämä opas antaa runsaasti konkreettisia vinkkejä ja koeteltuja neuvoja, joiden huomioiminen edesauttaa haastattelujen sujumista ja laadukasta tallentamista. Opas on suunnattu erityisesti muistitiedosta kiinnostuneille, mutta siitä on apua myös tutkimushaastattelujen suunnittelemiselle ja toteuttamiselle. Oppaassa käydään läpi haastattelun eri vaiheet haastattelun suunnittelusta sen toteuttamiseen, unohtamatta arkistointia, jonka ansiosta haastattelusta voi tulla arkistointikelpoinen historiallinen dokumentti.
***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, joten jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen, jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista myös muussakin julkaisussa – muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle:https://agricolaverkko.fi/arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina sekä tallentuu "Agricolan kirja-arvostelut" julkaisun sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/.-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/h-verkko/attachments/20211022/46d1d09a/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta H-verkko