[H-verkko] Näyttelyt: Tehtaan tekemää ruokaa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Tammi 25 14:08:53 EET 2021


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Tehtaan tekemää ruokaa

5.2.2021 klo 10:00 -  klo 17:00 Suomen maatalousmuseo Sarka, Loimaa https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=Suomen+maatalousmuseo+Sarka%2C+Vanhankirkontie+383%2C+Loimaa%2C+Suomi
--------------------------------------------
TEHTAAN TEKEMÄÄ RUOKAA – Kotimaisten elintarvikkeiden historiaa
5.2.2021–9.1.2022

Mistä lähtien sokeria on valmistettu Suomessa? Mikä oikeastaan on broileri ja miten se saapui Suomeen? Entä miten valmistetaan sipsejä?

Tehtaan tekemää ruokaa -näyttely kertoo kotimaisten elintarvikkeiden tarinan sokerista sipseihin ja makkarasta maksalaatikkoon. Kävijät pääsevät vierailemaan tiskimyymälässä 1900-luvun alkupuolelta, itsepalvelumyymälässä sekä kotikeittiössä.

Näyttelyssä tarkastellaan erityisesti kotimaisista raaka-aineista valmistettujen teollisten elintarvikkeiden historiaa, elintarvikepakkausten merkitystä sekä ruoan mainontaa. Näyttely tarjoilee tietoja ja tunnelmia muun muassa sokerin, margariinin, makkaran, broilerin, leivän, juuston, valmisruokien sekä sipsien valmistuksesta ja kulutuksesta.

Näyttelyssä pohditaan sitä, miksi nykypäivänä syömme sellaista ruokaa kuin syömme. Jalostettujen elintarvikkeiden kulutus ja valikoima ovat kasvaneet erityisesti 1900-luvulta lähtien. Tämä on vaikuttanut merkittävästi niin suomalaiseen ruoantuotantoon kuin jokapäiväiseen ruokailuumme.

Näyttelyn hauskat animaatiot johdattavat sokerin, leivän ja sipsien teollisen valmistuksen saloihin. Kotikeittiössä pohditaan, mitä tänään syötäisiin. Ruokavisassa voit testata, kuinka hyvin tuntevat elintarvikkeita koskevat nimet, faktat ja mainoslauseet.


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Laika Nevalainen
laika.nevalainen at sarka.fi
02 763 7700
https://www.sarka.fi/vaihtuvat-nayttelyt/

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/tehtaan-tekemaa-ruokaa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko