[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Kaksi museoamanuenssia Yliopistomuseoon

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Elo 12 08:19:40 EEST 2021


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Kaksi museoamanuenssia Yliopistomuseoon
--------------------------------------------
Helsingin yliopisto on maamme tieteen ja kulttuurin kehto. Yliopistomuseo vaalii yliopiston kulttuuriperintöä ja ylläpitää sen kokoelmia sekä välittää näyttelyillä ja tapahtumilla tietoa tieteestä ja yliopiston historiasta.

Haemme nyt joukkoomme kahta määräaikaista MUSEOAMANUENSSIA.
1. NÄYTTELYUUDISTUKSEN MUSEOAMANUENSSI ajalle 1.10.2021–30.9.2023
Tule tekemään perusnäyttelyuudistusta kanssamme! Helsingin yliopiston päärakennuksen peruskorjauksen yhteydessä Yliopistomuseo saa uudet näyttelytilat päärakennuksen ensimmäisestä kerroksesta. Uudistuksen yhteydessä kehitämme samalla toimintamme saavutettavuutta ja vaikuttavuutta.

Näyttelyuudistuksen museoamanuenssina olet mukana Yliopistomuseon konseptin ja näyttelytoiminnan uudistamisessa. Työhösi kuuluu perusnäyttelyn ja ensimmäisen vaihtuvan näyttelyn sisällöntuotantoon, digitaalisten palveluiden suunnitteluun, sidosryhmäyhteistyöhön ja projektiviestintään liittyviä tehtäviä. Työskentelet osana moniammatillista tiimiä, joka tekee tiivistä yhteistyötä ulkopuolisten asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa. Odotamme sinulta aiempaa työkokemusta museoalan asiantuntijatehtävistä mieluiten näyttelytuotantojen parissa sekä erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Tehtävän hoitamisessa on hyötyä digitaalisten palveluiden ja osallistavien työskentelytapojen tuntemuksesta sekä viestintäosaamisesta. Olet suorittanut soveltuvan korkeakoulututkinnon ja sinulla on hyvä suomen, ruotsin ja englannin kielen taito.

Työpisteesi sijaitsee Helsingin yliopiston päärakennuksessa. Osa tehtävistä vaatii paikan päällä työskentelyä, mutta myös etätyö on osin mahdollista.
2. ESINEKOKOELMISTA VASTAAVA MUSEOAMANUENSSI ajalle 1.10.2021–30.9.2023
Helsingin yliopistomuseon monipuoliset ja erityislaatuiset esinekokoelmat siirretään vuosien 2019-2021 aikana asianmukaisiin kokoelmatiloihin. Muuttojen jälkeen kokoelmatyö jatkuu kehittävällä otteella prosesseja ja palveluita uudistaen.

Esinekokoelmista vastaavana museoamanuenssina pääset tekemään kokoelmatyötä kokoelmien järjestämisestä ja luetteloinnista kokoelmaprosessien, -palveluiden ja -politiikan kehittämiseen. Osallistut kokoelmien siirron loppuvaiheeseen, kokoelmahallintajärjestelmän konversioon ja asiakaspalvelun käynnistämiseen tauon jälkeen. Olet tiiviisti mukana myös Yliopistomuseon perusnäyttelyuudistukseen liittyvissä esineprosesseissa, niin esinevalinnoissa kuin esillepanojen toteuttamisessa. Työ sopii näkemykselliselle ja aikaansaavalle kokoelmatyön ammattilaiselle, jolla on aiempaa työkokemusta kulttuurihistoriallisten esinekokoelmien hoidosta sekä erinomaiset yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot. Olet suorittanut soveltuvan korkeakoulututkinnon ja sinulla on hyvä suomen, ruotsin ja englannin kielen taito.

Työpisteesi sijaitsee Helsingin keskustassa yliopiston päärakennuksessa, minkä lisäksi työskentelet myös kokoelmatiloissa. Työ on pääosin lähityötä.

Molempien tehtävien palkkaus asettuu työsuhteen alussa noin 2 729–3 063 euroon. Työsuhteissa on 6 kuukauden koeaika.
MEISTÄ
Helsingin yliopistomuseossa työskentelet yhdessä osaavien ja innostuneiden kollegoiden kanssa kannustavassa työyhteisössä, joka koostuu erilaisissa kokoelma-, näyttely- ja asiakaspalvelutehtävissä työskentelevistä asiantuntijoista. Meillä sinua odottavat mielenkiintoiset ja monipuoliset työtehtävät kehitysmyönteisessä ja mukavassa työympäristössä. Työhyvinvointisi on meille tärkeää, ja huolehdimme siitä mm. joustavien työaikojen, työterveyshuollon ja erinomaisten liikuntapalveluiden avulla.

Yliopistomuseo tarjoaa mielenkiintoisen paletin Helsingin yliopiston ja tieteen historiaa suurelle yleisölle näyttelyiden, kokoelmien, tapahtumien ja julkaisujen avulla sekä avaa kiehtovan näkymän avaruuden ihmeisiin tähtitieteen yleisökeskus Observatorion kautta. Yliopistomuseon palveluita käyttää vuosittain noin 16 000 asiakasta.
KIINNOSTUITKO?
Jätäthän hakemuksesi rekrytointijärjestelmäämme 25.8.2021 mennessä. Linkki rekrytointijärjestelmään Helsingin yliopiston sivuilla:
https://www2.helsinki.fi/fi/avoimet-tyopaikat/kaksi-museoamanuenssia-yliopistomuseoon

Lisätietoa tehtävistä antaa museonjohtaja Miia-Leena Tiili, gsm 050 415 5289, miia-leena.tiili at helsinki.fi

Tietoa museosta: www.helsinki.fi/fi/helsingin-yliopistomuseo

TULE KANSSAMME TEKEMÄÄN TYÖTÄ MAAILMAN PARHAAKSI – YHDESSÄ!

Haku päät­tyy
25.08.2021 23:59 EEST
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Miia-Leena Tiili
miia-leena.tiili at helsinki.fi
050 415 5289
https://www2.helsinki.fi/fi/helsingin-yliopistomuseo

Ilmoitus vanhenee: 25.8.2021 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/kaksi-museoamanuenssia-yliopistomuseoon/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko