[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Äänekosken museo hakee museonjohtajaa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Loka 5 12:53:39 EET 2020


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Äänekosken museo hakee museonjohtajaa
--------------------------------------------
Äänekosken kaupunki ilmoittaa haettavaksi vakinaisen MUSEONJOHTAJAN VIRAN

Äänekosken kaupunki ylläpitää Äänekosken museota, johon kuuluvat Äänekosken taidemuseo ja Äänekosken kaupunginmuseo. Lisäksi Äänekosken kaupunki avustaa Keitele-Museo Oy:n toimintaa, joka on vesi- ja rautatieliikenteen toiminnallinen erikoismuseo Suolahden satamassa ja Wanhalla Asemalla. Keitele-Museo Oy on Äänekosken kaupungin tytäryhtiö, jonka osakkeista kaupunki omistaa 87,9 %.

Äänekosken museo hoitaa toimialueensa esineellisen ja henkisen kansanperinteen, rakennetun ympäristön, kulttuurihistorian ja kuvataiteen tutkimus-, tallennus-, opetus- ja näyttelytoimintaa sekä ylläpitää kulttuuriperinnön tallentajana ja tiedonvälittäjänä kokoelmien taustaksi tutkimusarkistoja.

Museonjohtaja vastaa Äänekosken museotoiminnan johtamisesta, organisoinnista, taloudesta ja kehittämisestä, sekä kokoelmien ja arkistojen hallinnasta että näyttelyiden suunnittelutyöstä yhteistyössä museoamanuenssin kanssa. Kokoelmatyön osalta museonjohtajan vastuualueena on kulttuuri- ja teollisuushistoriaan liittyvä aineisto. Museonjohtaja on vastuussa museon valtionosuuksien ja muun rahoituksen hankinnasta. Tehtävä sisältää näyttelyiden valvontaa ja muita museotoimintaan liittyviä käytännön tehtäviä.

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu museologian perusopinnot. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä johtamistaitoja, hallinnollista ja tietoteknillistä osaamista, sekä perehtyneisyyttä museoalan tehtäviin ja toimintaan.

Haemme johtajaa, joka ymmärtää nykyaikaisen museotoiminnan edellytykset muuttuvassa teknologisessa kulttuuriympäristössä, museopalvelujen roolin osana sivistysyhteiskuntaa, sekä museotoiminnan saatavuuden ja saavutettavuuden merkityksen eri kohderyhmien näkökulmasta.

Viran hoitaminen edellyttää voimassa olevaa B-ajokorttia ja oman auton käyttömahdollisuutta, Tehtävän hoito edellyttää ilta- ja viikonlopputyötä (esim. näyttelyiden valvontaa).

Viran täyttämisessä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Valitun on ennen vaalin vahvistamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Työavain: 319091

Haku päättyy: 26.11.2020 15:00

Työsuhteen kesto: Vakinainen

Työn luonne: Kokoaikatyö

Palkka: KVTES:n mukaan

Työ alkaa: 1.1.2021 tai sopimuksen mukaan

Haastattelut järjestetään 3.-4.12.2020.

Toivomme hakemukset Kuntarekry.fi -järjestelmän kautta.

Yhteystiedot: Äänekosken kaupunki, Hallintokatu 4, 44100 Äänekoski

Vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen, jukka-pekka.pohjolainen(at)aanekoski.fi,
020 632 3259
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Jukka-Pekka Pohjolainen
jukka-pekka.pohjolainen at aanekoski.fi
020 632 3259 
http://www.aanekoski.fi 

Ilmoitus vanhenee: 26.11.2020 klo 15:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/aanekosken-museo-hakee-museonjohtajaa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko