[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Albert de la Chapellen taidesäätiö hakee taidehistorioitsijaa/kuraattoria

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Loka 5 12:45:23 EET 2020


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Albert de la Chapellen taidesäätiö hakee taidehistorioitsijaa/kuraattoria
--------------------------------------------
Albert de la Chapellen taidesäätiö suunnittelee yhteistyössä Raaseporin kaupungin kanssa uuden taidemuseon Raaseporin museon (EKTA) yhteyteen Tammisaareen Raaseporiin. Uusi museo tulee tarjoamaan tiloja säätiön taidekokoelmille ja korkeatasoisia taidenäyttelyitä. Toiminta tehdään läheisessä yhteistyössä Pro Artbus-säätiön Elverketin kanssa.

Näyttelytoiminta tulee koostumaan laadukkaasta kotimaisesta ja ulkomaalaisesta taiteesta. Näyttelytoiminnan painopiste tulee olemaan Pohjoismaiden ja Itämeren alueen modernissa taiteessa sekä nykytaiteessa, jota täydennetään vanhemmalla taiteella, designilla ja arkkitehtuurilla.  Tavoitteena on, että uudesta taidemuseosta tulee suosittu turistikohde tulevaisuudessa.

Nyt säätiö hakee osaavaa ja monipuolista taidehistorioitsijaa/kuraattoria pysyvään työsuhteeseen, suunnittelemaan, koordinoimaan ja toteuttamaan tulevaa näyttelytoimintaa uudessa taidemuseossa. Taidehistorioitsija/kuraattori toimii näyttelykomiteassa, joka suunnittelee ja ohjaa taidemuseon toimintaa.

Tehtävä edellyttää soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, pääaineena taidehistoria tai taiteen tutkimus ja sivuaineena jokin muu museoalan oppiaine (esimerkiksi kulttuurihistoria, museologia tai kansatiede) sekä vähintään 3 vuoden kokemusta taidemuseotyöstä, hyvää alan tuntemusta, hyvää organisointi- ja yhteistyökykyä sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyvää ruotsin, suomen sekä englannin kielen taitoa, muu kielitaito lasketaan eduksi.

Lisätietoja antaa: Dan Lindholm, Henrik de la Chapelle puheenjohtaja, Albert de la Chapelles konststiftelse

Hakemukset lähetetään dan.lindholm at raasepori.fi viimeistään 20.11.2020 klo 16.00
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Dan Lindholm
dan.lindholm at raasepori.fi


Ilmoitus vanhenee: 20.11.2020 klo 16:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/albert-de-la-chapellen-taidesaatio-hakee-taidehistorioitsijaa-kuraattoria/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko