[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Museonjohtaja Kuopion kulttuurihistoriallisessa museossa

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke Heinä 29 12:49:40 EEST 2020


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Museonjohtaja Kuopion kulttuurihistoriallisessa museossa
--------------------------------------------
Kuopion kulttuurihistoriallisessa museossa on haettavana museonjohtajan virka. Museonjohtaja työskentelee kulttuurihistoriallisen museotoiminnan, kulttuuriperintötyön ja rakennetun kulttuuriympäristön johtavana asiantuntijana Pohjois-Savon alueellisessa vastuumuseossa. Museon tehtävänä on kehittää ja edistää alueen museotoimintaa. Alueellisessa kulttuuriympäristötehtävässä museo toimii erityisesti rakennetun ympäristön ja arkeologisen kulttuuriperinnön asiantuntijaviranomaisena. Museonjohtaja johtaa museon sisällöntuotantoa ja kulttuuriympäristötyötä, vastaa museon kokoelmista, taloudesta ja henkilöstöstä sekä museon toiminnasta museokohteissa: Kuopion museossa, Kuopion korttelimuseossa ja JV Snellmanin kotimuseossa.
Museon suurimpia lähiajan haasteita on uudistuvan Kuopion museon näyttelytoiminnan ja palvelujen kehittäminen yhteistyössä Kuopion luonnontieteellisen museon kanssa. Kuopion museo avautuu peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen vaiheittain vuonna 2021. Uudisrakennus yhdistää museon pääkirjastoon, ja yhdessä ne muodostavat Tiedon ja tarinoiden korttelin, jonka monipuolisten palveluiden odotetaan tuovan vuodessa lähes miljoona kävijää.
Museotoiminnan kehittäminen edellyttää asiakasnäkökulman ja palvelujen saavutettavuuden edistämistä, digitalisaation hyödyntämistä sekä paikallista, alueellista, valtakunnallista ja kansainvälistä yhteistyötä. Viran menestyksellisessä hoitamisessa tarvitaan näkemyksellistä asennetta museotyöhön, museotoiminnan kehittämiseen ja tulevaisuuden museon toteuttamiseen. Mittaviin ja historiallisesti merkittäviin noin 1,5 miljoonan objektin museokokoelmiin liittyy monenlaisia vaativia haasteita.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on museoalalle soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, vahva kokemus kulttuurihistorian alan museotoiminnasta, johtamiskokemusta sekä hyvä kirjallinen ja suullinen ilmaisutaito (suomi ja englanti). Viranhoidossa on eduksi työkokemus alueellisesta vastuumuseosta (maakuntamuseosta) sekä kuntaorganisaation tuntemus. Työssä tarvitaan ymmärrystä taloudesta ja toiminnan strategisesta kehittämisestä sekä hyviä yhteistyötaitoja, paineensietokykyä, esiintymistaitoa ja viestintä- ja markkinointiosaamista. Kuopion kulttuurihistoriallinen museo on osa Kuopion kaupungin museokeskusta, johon kuuluvat myös Kuopion luonnontieteellinen museo ja Kuopion taidemuseo.

Hakuaika virkaan päättyy 24.8.2020 kello 12.00. Virka täytetään 1.10.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä: Hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen, puh. 044 718 2502, ja museokeskuksen päällikkö Aija Jaatinen, puh. 044 718 2634.

Tarkemmat tiedot ja haku:

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/museonjohtaja-299712/ 
--------------------------------------------
Lisätietoja:
aija.jaatinen at kuopio.fi
https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/museonjohtaja-299712/

Ilmoitus vanhenee: 24.8.2020 klo 12:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/museonjohtaja-kuopion-kulttuurihistoriallisessa-museossa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko