[H-verkko] Artikkelipyyntö: Tiedelehti Hybris etsii kirjoittajia tulevaan numeroonsa! Teemana EUROOPPA

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Syys 19 09:00:24 EEST 2019


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Tiedelehti Hybris etsii kirjoittajia tulevaan numeroonsa! Teemana EUROOPPA
--------------------------------------------
Euroopassa kuohuu — jälleen. Brexit, Boris Johnsson, Salvini, Viiden tähden liike, AfD, Merkel, Macron, Le Pen, Orban… Ei päivääkään, etteikö eurooppalainen politiikka täyttäisi myös suomalaista mediakenttää. Tiedelehti Hybris etsii kirjoittajia seuraavaan numeroon, jossa pohditaan Eurooppaa ja eurooppalaisuutta.

Mikä yhdistää eurooppalaisia, mikä taas erottaa? Ymmärtävätkö Euroopan eri kansallisuudet toisiaan vain jalkapallokentillä? Vai ovatko vapaa liikkuvuus, vaihto-opiskeluohjelmat ja Interrail eurooppalaisuuden ydintä? Mikä rooli Euroopan Unionilla on eurooppalaisen identiteetin kontekstissa? Miten Euroopasta on tullut nykyinen, toisiinsa tiiviisti integroituneiden kansallisvaltioiden maanosa? Mitkä historialliset vaiheet voidaan tunnistaa Euroopan "kohtalonhetkiksi"? Mitkä tavalla tai toisella eurooppalaiseen elämänmenoon vaikuttaneista kulttuurisista, taloudellisista, sosiaalisista ja poliittisista ilmiöistä eivät ole saaneet ansaitsemaansa huomiota? Miten Eurooppaa ja eurooppalaista henkeä on esitetty ja tulkittu maanosan ulkopuolella?

Teema on tarkoitettu vapaasti ja laajasti tulkittavaksi. Toiveenamme on saada monipuolisia juttuehdotuksia eri tieteenaloilta. Lähetä sivun mittainen synopsis aiheestasi viimeistään 6.10. osoitteeseen jussi.lahtinen(at)tuni.fi. Toimituskunta käsittelee saapuneet tarjoukset viikon 41 aikana. Mukaan valittujen tekstien deadline on 27.11. Tämän jälkeen kirjoitukset käyvät läpi toimituskierroksen, jonka päätteeksi kirjoittajilla on vielä viikko aikaa muokata tekstejään annetun palautteen pohjalta. Artikkeleiden lisäksi julkaisemme myös kirja-arvosteluita.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Jussi Lahtinen
jussi.lahtinen at tuni.fi
0408256031
https://hybrislehti.net

Ilmoitus vanhenee: 6.10.2019 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/tiedelehti-hybris-etsii-kirjoittajia-tulevaan-numeroonsa-teemana-eurooppa/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko