[H-verkko] Muut tapahtumat: Ossianin laulut -lukupiiri

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To Tammi 31 10:44:23 EET 2019


Agricolan tapahtumakalenteriin on lähetetty uusi tapahtuma:
--------------------------------------------
Ossianin laulut -lukupiiri

14.2.2019 klo 16:00 -  klo 17:30 Hallituskatu 1 00170 Helsinki  https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=Hallituskatu%2C+Helsinki%2C+Suomi
--------------------------------------------
Tervetuloa Ossian-lukupiiriin!

Ossianin laulut (The Poems of Ossian, 1765) oli aikansa kirjallinen sensaatio, jonka julkaiseminen vaikutti Suomessa niin Kalevalan kuin folkloristiikan oppialan syntyyn. Teosta lukivat ”kaikki” Madame de Staëlista Goetheen ja Fredrika ja J. L. Runebergista Aleksis Kiveen.

Ossian-lukupiirin tarkoituksena on kerätä yhteen tästä pitkään hyljeksitystä, mutta monien tieteenalojen kannalta tärkeästä teoksesta kiinnostuneita tutkijoita. Lukupiirissä on tarkoitus lukea yhdessä Ossianin lauluja, mutta myös alustaa ja keskustella erilaisista aihepiireistä, lukupiiriläisten kiinnostuksen mukaan. Tällaisia aiheita voisivat olla esimerkiksi Ossianin laulujen merkitys kotimaiselle kirjallisuudelle, Ossianin laulujen autenttisuuskysymykset ja julkaisuhistoria, Ossianin laulujen merkitys eri kielialueiden kirjallisuuksille/jollekin tietylle kirjailijalle, Ossianin laulut kirjallisuuden ja suullisen perinteen rajalla, Ossianin laulut ja Herder sekä Ossianin laulut ja skotlantilainen yhteiskunta jne.

Lukupiirin ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 14.2. klo 16─17.30 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran opetus- ja neuvottelutilassa (Hallituskatu 1, 1. krs). Ei Helsingissä toimiville viritetään tarvittaessa Skype-yhteys. Ensimmäisellä kerralla FT Hanna Karhu alustaa aiheesta ja suunnitellaan lukupiiriä.

Niina Hämäläinen, Kati Kallio ja Hanna Karhu

P.S. Laita sähköpostia (hanna.karhu at helsinki.fi) jos et pääse ensimmäiseen tapaaminen, mutta olisit kiinnostunut lukupiiristä.

 


--------------------------------------------


Lisätietoja:
Hanna Karhu
hanna.karhu at helsinki.fi


Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/event/ossianin-laulut-lukupiiri/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko